taxonomy: hány node tartozik hozzám?

tatarbj képe

Sziasztok!

Van egy többszintes taxonómiám, ami szépen is működik. Mikor felviszek egy új node-ot, kiválasztom, hogy melyik szótár melyik kifejezéséhez tartozzon. Többszörösen is kiválaszthatom, amikor pedig felviszek egy olyat, ami mondjuk egy alkategóriába tartozik és megadom neki, hogy mind a szülőben, mind pedig a megfelelő gyermekében benne legyen, akkor működik jól, igen, én így is szeretném. Mindkét esetben (ha a szülőt listáztatom vagy ha a gyermekét) kijön ugyanez a node. Oké.
Viszont: Mikor csinálok hozzá egy blokkot, amiben megjelenik fastruktúrában a szótár kifejezéseinek összessége, akkor - ugyebár - a szülőkben kétszer lesz számolva gyakorlatilag minden. Mert: egyszer benne van, mint szülőként, egyszer pedig mint gyerekként. Na és ez a baj! Mármint ott a szám :)
Picit konkrétabban itt tekinthető meg: http://mikroszkop.hu
Ezt a fajta duplikációt hogy lehetne úgy megoldani, hogy pusztán a számot "felezzük" :) tehát ha a szülőnél nézem a termékeket, akkor ott is megjelenjen, ha a gyermeknél nézem: ott is.
Igazából csak a számot kéne felezni, szóval akár "csúnya" trükknek is örülök (értsd: beletúrunk egy php fájlba és hopp megfelelő ott a szám :))

Előre is köszönöm a válaszokat, üdv: Tatár Balázs

Drupal verzió: