Tartalomtípus mező összehasonlítás RULES

Tony73 képe

Üdv mindenkinek!

Egy bizonyos oldallal bajlódom már jó ideje, segítséget is kértem már (meg is jött, sikerült), azonban most ismét bele futottam egy problémába.

Az oldalon van egy tartalomtípus (illetve kettő) ami ugyanazt a CCK mezőt használja. Ez egy jellemző adat, s kötelező.
Gondoltam Rules modullal meg tudnám oldani, hogy amikor valaki új tartalmat visz fel ebben a típusban, akkor amint menti a tartalmat, egy Rulesban beállított szabály ellenőrizze ezt a mezőt, s ha van ilyen az eddig felvittek közt, akkor annak a tulajdonosának (vagy többnek) küldjön e-mailt.
(az oldal ingatlanokkal foglalkozna, tesztfázisban van a neobase-n. Ez egy plusz fícsör lenne. Még koraibb fázisban itt már indítottam egy kérdést ezzel kapcsolatban / http://drupal.hu/node/14013 /, de azóta előrehaladottabbá vált a dolog)

Addig el is jutottam, hogy beállítottam a szabályt, küld is e-mailt. De mindenkinek (aki a rendszerben van), és mindenkor (bármilyen tartalom felvitelekor). Tehát nem jól hasonlít össze. Az összehasonlításhoz numerikus összehasonlítást használok, és az összehasonlítandókra Token-ekkel hivatkozom. De valamit nagyon eltökintek.

Minden rules-al foglalkozó fórumot elolvastam itt az oldalon (a drupal.org-on még nem jártam ezzel), de nem találtam rávezető megoldást.

A kérdés: Tudna nekem ebben valaki tanácsot adni, hogy ezt hogyan lehetne megoldani?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: