Tartalom nem törölhető, új tartalom nem küldhető be.

Kauka Béla képe

Üdvözletem!

Sehol nem találtam rá választ, így ezért indítottam neki új témát.
Egy ismerősöm keresett meg ma egy hibával kapcsolatban. Elmondása szerint nem tud új cikket felvinni az oldalára, mert a következő hibaüzenetet kapja:

# user warning: Duplicate entry '0' for key 'vid' query: INSERT INTO node (vid, type, language, title, uid, status, created, changed, comment, promote, moderate, sticky, tnid, translate) VALUES (0, '', '', '', 0, 0, 1291370810, 1291370810, 0, 0, 0, 0, 0, 0) in /opt/share/www/f/*****.hu/public_html/ms/includes/common.inc on line 3303.
# user warning: Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY' query: INSERT INTO node_comment_statistics (nid, last_comment_timestamp, last_comment_name, last_comment_uid, comment_count) VALUES (0, 1291370810, NULL, 0, 0) in /opt/share/www/f/*****.hu/public_html/ms/modules/comment/comment.module on line 607.

Nos, ránéztem az oldalra adminként, majd a tartalmak között a legutolsó beküldött cikket próbáltam megnézni, nem-e ott van a gond. Sajnos sem megnyitni, sem szerkeszteni, sem törölni nem engedi a legutolsó tartalmat (bár utóbbinál azt írja ki, hogy törölte, de mégis megmarad). A többi tartalommal nincs gond, azok
Szerintetek ezt hogyan lehetne eltüntetni?
Nincsenek fent plusz modulok, csak az alaprendszer.
Amit megfigyeltem, hogy ez frissítésre szorul erősen! A reports/updates oldalon azt írja, hogy jelenleg 6.2-es verzió van fent, ami nem mai darab.
Ha sikerülne eltüntetni valahogyan ezt a "hibás" tartalmat, akkor nekirugaszkodnék a frissítésnek is, de addig nem nagyon merem piszkálni a dolgot.
Gondoltam arra, hogy ezt az adatbázisból kellene kitörölni, de ahhoz meg megint nem akarok nyúlni, csak, ha valaki pontosan el tudja mondani, hogy honnan és milyen rekordot kell törölni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Kauka Béla

Drupal verzió: 
Fórum: 
Kauka Béla képe

A probléma megoldódott egy kis phpMyAdmin és egy update.php futtatás kellett hozzá.
A node táblában a legutoljára beküldött cikk vid értéke 0 volt, azt kellett átírni az nid-vel megegyező értékűre.
Bár jelentkezett egy olyan gond, hogy az admin alattt nem volt elérhető minden beállítási lehetőség (jogosultságok, modulok, sminkek, felhasználó kezelés, tartalmak, stb...majdnem minden), de ezt megoldotta az update.php futtatása.

0
0