Tartalom és user kapcsolata kivétellel

stamina képe

Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni.
Következő modulokat használom, amik ehhez kapcsolódhatnak: Views, CCK, Rules

A lényeg, hogy adott két tartalom típus: Konfiguráció és Eredmény
Ha eredményt küld be valaki, akkor azt szeretném, hogy választhatna azok a konfigurációk közül, amiket ő vitt fel. (Ezt még egy views-al meg is tudom oldani, olyan kritériummal hogy az adott user be van jelentkezve) De, ezt az eredményt még át kell néznie egy adminisztratornak. Tehát amikor az adminisztrator szerkeszti, akkor meg azokhoz tartozó konfigoknak a listája jelenjen meg, aki felvitte az eredményt. Vagy az is jó lenne, ha csak kiírna melyik konfigurációhoz tartozik az eredmény.

Szerintetek ez hogy valósítható meg?

Előre is köszönöm a reakciókat

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
stamina képe

Senki nem tud hozzászólni se? Hogy kb merre induljak? Hol keresgessek?
Nem a Views Relationship-nél kell valamit állítani?

0
0
pp képe

Én pl nem értem és fáraszt ezért végig se olvasom már amikor az első két mondatnak háromszor kell nekifutnom.

Remélem segítettem, mert most arra reagálok amit írtál, hogy miért nem szólnak hozzá, ezért erre nyomtam a válasz gombot és ne tessék megsértődni, hogy miért nem válaszolok amikor pont most írtam le, hogy én miért nem.

pp

0
0
stamina képe

Szia, köszönöm, legalább már világos, hogy mi nem világos :)
Szóval, addig világos hogy adott két tartalom típus. Az oldal lényege, amit szeretnék megvalósítani, hogy vannak felhasználók, akik Eredményeket küldenek be (pl 3DMark05), amit egy adott Konfigurációval csináltak (pl ASUS alaplap, E2200 processzor, stb), amit egy adminisztrátor ellenőriz. Konfigurációt bárki felvihet.
Amikor egy felhasználó Eredményt küld be, választhat egy legördülő listában a saját konfigurációi közül, amit ő vitt fel. Ezt sikerült megoldanom egy olyan Views-al, aminek az a kritériuma hogy "Felhasználó: Current Igen".
A beküldött Eredményt egy adminnak kell Közzétett állapotba tenni, amihez szerkesztenie kell. Így sajnos a szerkesztésnél az admin által felvitt Konfigurációk listázodnak ki, és nem az eredményt beküldő felhasználóé. Hogy tudom elérni, hogy ez ne így legyen?
Vagy hogy tudom azt megcsinalni, hogy csak új Eredmény esetében lehessen a konfigurációk közül választani, szerkesztésnél meg csak kiírja a konfiguráció nevét?

Remélem így világosabb a probléma. Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni nekem ebben, mert a site-nak ez az egyik lényeges pontja az induláshoz.

PP én most voltam a Pentaschool hallgatója (Drupal webmester), és ezt a problémát emailben is megírtam neked a tanfolyam után, persze mondtad hogy sok idő lehet amíg válaszolsz :)

0
0
pp képe

Mi van, ha a admin/content/node oldalon hagyja jóvá az admin a dolgot? Ekkor nem kell szerkesztenie. Egyébként meg rossz a view-d. Olyan lista kell, hogy akt júzer vagy admin. (view-ba nem tudom hogyan lehetne összekattintani, azt majd valaki leírja.)

pp

0
0
stamina képe

Végülis nem rossz ötlet, csak az Eredményeimhez egy állapotot is szeretnék rendelni (Ellenőrizetlen, Hibás eredmény, Helyes eredmény, Csalás), amit az admin tud változtatni, és e szerint történnének a Rules modul által definiált dolgok. Tehát ha nem tudom szerkeszteni, akkor el kell tekintsek az Eredmény állapotaitól, gondolom, ami nem túl jó.
A Views-ban lévő Relationships résszel nem lehet megoldani?

0
0
szantog képe

Nekem úgy tűnik, hogy semmi szükséged arra, hogy az admin szerkessze a tartalmat. Az egész általad kívánt igény levezényelhető a flag + rules modullal.
Elkészíted flag-ként az összes állapotot (Ellenőrizetlen, Hibás eredmény, Helyes eredmény, Csalás), és rules-ban megadod, hogy melyik esetén lesz "közzétett" a tartalom. (Gondolom a helyes eredmény esetén.)
Ha elkészíted ezeket ún. global flag-ként, akkor az adminok minden tartalom alján kapnak egy linket a flag szövegével, és egy kattintással elvégezhetik a jóváhagyást, még plusz oldalletöltést sem igényel.
View-szal meg pofás kis listákat készíthetsz a flagekről, akár a felhasználói profilhoz csatolva is.
Ja, és mivel az általad létrehozott flag-ekből egy állapot kell csak, szintén rules-szal kell gondoskodnod arról, hogy a flagek váltásakor a tartalomhoz kapcsolt korábbi jelölés szűnjön meg.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

stamina képe

Ez a tuti! Köszönöm szépen a tanácsot, sikerült megoldani :)
Szépen váltják egymást a flag állapotok és a publikálás is automatikus.
Sajnos nem ismertem ezt a flag modult, de mindig tanul az ember. Jöhetnek a további problémák megoldása :)

Hmm, pl hogy tudok a flag szerint szűrni views-ban, de ez más masik probléma, amire ha nem jövök rá, majd írok uj témát

0
0