Többnyelvű view-k

Kocsis Kata képe

Nyelvválasztós többnyelvű oldalt készítek, és működik is majdnem minden. Az a kérdésem, hogy a view-knak azok a részei, amik nem az SQL-ből jönnek (pl. fejléc, lébléc, view címe) többnyelvűsíthetők valahogyan?

Odáig szépen eljutottam, hogy a megfelelő szűrőfeltétel berakása után a lista vagy a blokk tartalma többnyelvű, a megfelelő node-okat hozza fel. De ha jól értem, ha láblécet, fejlécet is szeretnék használni, akkor nyelvenként létre kell hoznom ugyanazt a viewt. Vagy van valami megoldás, csak még nem találtam meg?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szt képe

Ezt kipróbálhatod, elvileg pont erre van:
http://drupal.org/project/i18nviews

0
0
Kocsis Kata képe

Igazából nem voltam elég pontos, mert ezzel a modullal dolgozom jelenleg is. Tehát ez a modul nem nyújt teljes körű fordítást, de megtaláltam, hogyan kell ezt orvosolni, amíg nem éri utól a fejlesztése az igényeket. Sima felületfordítás, string-ekkel: admin/build/translate/search-ben beállítom az adott View címének fordítását. Most nem tudok jobbat.

0
0
Sk8erPeter képe

Igazából miért kéne "jobb"?
Amúgy áttekinthető felületet úgy látsz, ha az adott view-nál a "translate view"-t használod (az i18nviews teszi elérhetővé ezt a linket), bár feltételezem, ezt tudtad eddig is, de hátha nem:

i18nviews

asszem ez 6-osnál tök hasonló, a fenti screenshot 7-esből származik.

0
0
Kocsis Kata képe

Hol kéne keresnem?

0
0
Sk8erPeter képe

ahogy látszik is az előző képen, amit direkt beraktam, az "edit view name/description" alatt, ha az i18nviews fent van.

még egy screenshot:
http://i.imgur.com/O7G77.png

==========================

SZERK.: Bocsánat, "korán" volt. :D Most utólag látom, hogy ez még mindig Drupal 6. Annál kipróbáltam, és nincs ilyen "translate view" link, legalábbis a Views 2-nél, a 3-nál lehet, hogy már van, most a tesztcélú D6-oson nem upgrade-eltem.
Akkor marad az
admin/build/translate/search
oldalon való fordítgatás.
Bocs az előbbi félretájékoztatásért.

Egyébként nincs is azzal semmi gond, ha az előbbi oldalon fordítgatod a dolgokat.

"Tehát ez a modul nem nyújt teljes körű fordítást, de megtaláltam, hogyan kell ezt orvosolni, amíg nem éri utól a fejlesztése az igényeket."
Itt viszont kíváncsi lennék, pontosan mire gondoltál.

0
0