Többnyelvű oldal, blokk és webhely információ fordítása

d0r0ttya képe

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, mert megakadtam az oldalam (www.palinkaust.hu) kétnyelvűsítése során. A blokkok nevét valamint a webhely információkat nem tudom lefordítani.
A "Blokkok" menüben az adott blokknál átalítottam a többynyelvű beállításokat "Minden nyelv (Fordítható)"-ra, de a blokk nevét mégsem találom, hol lehet leforítani.
A webhely információk kapcsán pedig a nagyon jó és részletes http://drupal.hu/kezikonyv/tippektrukkok/tobbnyelvu alapján jártam el, de nem jelent meg a többnyelvűség lehetősége.
Előre is köszönök minden segítséget.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Mintha épp tegnap olvastam volna az i18n changelogjában, hogy a ml variables kezelése egyszerűbb lett, nézd meg a 6.17 i18n doksiját, ha az van fennt.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

d0r0ttya képe

A blokk címének fordítása már meg is van (köszönöm a segítséget!!), egyszerűen a "felület fordítása" menüben kellett az adott blokknevet megkeresni és lefordítani. Most már csak a webhely információkra kell rájönni. :)

0
0
Balogh Zoltán képe

Az a kód, ami a kézikönyvben szerepel - $conf['i18n_variables'] = array(.... - biztosan benne van a settings.php-ban?

0
0
d0r0ttya képe

Jogos a kérdés, mint kiderült, nem írta felül a settings.php-t az újjal (premission denied). Nem tudom se törölni, se módosítani, de még átnevezni se ez a filet, pedig a jogosultságokat átállítottam a chmod-dal...

0
0
Balogh Zoltán képe

A szülő könyvtár jogait is próbáld meg. Menni fog, csak ne felejtsd el vissza is állítani.

0
0
d0r0ttya képe

Nagyon köszönöm, már megy is! És még a jogokat is visszaállítottam. :)

0
0