"Többfelhasználós" view

nakos képe

Sziasztok!
Már jó ideje próbálkozom, de nem sikerült megoldást találnom.
Amit meg szerettem volna valósitani az a következő: Egy adott tartalom típus halmazából a felhasználó csak a neki szánt csoport szintű jogosultsággal rendelkező tartalmakhoz férjen hozzá úgy, hogy táblázatos formában láthassa a neki szóló infót (cím, beküldés dáuma ..), majd a kiválasztott sorra kattintva a tartalmat megtekintheti.
A következő megoldást ötlöttem ki:
Úgy gondoltam, hogy a csoportszintű hozzáférést egy taxonomia szótár segítségével - melyben a csoportok nevei találhatók - oldom meg. (plusz munka ezt is elkészíteni, amikor a jogosultságoknál már úgyis létre kell hozni csoportokat [50-60 csoportról van szó])
(sajnos nem találtam olyan modult, amivel a felhasználói csoportokra lehetne hivatkozni a hozzáadható mezőtípus hivatkozásnál)
Létrehoztam egy nézetet, ahol nagyon szépen le tudtam válogatni az adott tartalmakat táblázatos formában. A megfelelő beállítások után a kiválasztott sorra kattintva (link) a tartalom olvashatóvá válik.
Amit nem tudtam megoldani az az, hogy a nézetben dinamikusan tudjak a jogosult felhasználóra szűrni, vagyis ha az adott csoport tagja bejelentkezik, akkor a nézet automatikusan arra a felhasználóra szürjön, vagyis az adott tartalomtípus adataiból csak azt lássa, amelyek neki szól.
Már arra jutottam, hogy minden csoportnak ugyanolyan nézetet készítek, csak a hozzáférést állítgatom át. De ez biztosan nagy hülyeség.

Drupal verzió: 
dj képe

Hozzáadás: user -> roles

Action to take if argument is not present:
Provide default argument -> User ID from logged in user

Validator:
user
Only allow numeric UIDs
Restrict user based on role -> kiválasztod a csoportot

Lehet, hogy nem jó, de ilyesmivel próbálkoznék.

0
0

Üdv!
Dudás József

szantog képe

50-60 role?? Ez nekem igencsak tervezési hibának tűnik.. Vagy csoport = organic groups?
Ha role-okról van szó, akkor mindenképpen tartalomszinten szükséges a hozzáférés szabályozása, pl content_accessel, és akkor viewsban nem kell ilyenekkel törődni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

pp képe

"Már arra jutottam, hogy minden csoportnak ugyanolyan nézetet készítek, csak a hozzáférést állítgatom át. De ez biztosan nagy hülyeség."

már miért lenne hülyeség, amikor a Drupal tartalmaz egy olyan funkciót, ami felhasználó szinten biztosítja a hozzáférés szabályozást a tartalmi (node) szinten? Csak nincs hozzá látványos kattintgatós felület. Kell neked egy modul amivel könnyedén meg tudod ezt tenni.

Mint ahogyan szantog is írja neked az OG modul kell.

pp

0
0
nakos képe

Elnézést - csak most tudtam újra szabaddá tenni magam egy rövid időre, hogy újra a témával foglalkozzam.
Köszönöm mindhármótok válaszát.

dj - ez az argumentumos dolog nem jött be. Nem is tudom, hogy igazán hogyan is kellene jól csinálnom, még nagyon kezdő vagyok.

szantog - a csoportok = partner-vállalkozások. Úgy gondoltam, hogy egy vállalkozás = egy csoport. Ilyen rendszerezésben az egy csoporthoz több regisztrált felhasználó (vállalkozás hozzáférési jogosultsággal rendelkező tagjai), illetve egy tag (tulajdonos) több vállalkozás dokumentumaihoz férhetne hozzá. Remélem az elgondolásom ilyen értelemben jó és nem tervezési hiba.

A javasolt OG modult feltettem. Még augusztusban próbálkoztam vele http://drupal.hu/forum/organic-groups-magyar-nyelven , keresgettem magyar nyelven részletesebb telepítés-használat leírást, de nem leltem. Az angol leírást pedig nem teljesen értem.
Lehet, hogy az is baj, hogy a content_access modul is aktiválva van?

0
0