Több domain 1 oldalra SEO

ttsz képe

Sziasztok,

Van egy oldalam ami több doamin névre is hallgat. Ezt a duplikáció elkerülése érdekében úgy oldottam meg, hogy a szerveren átirányítottam a rewrite modullal a domaineket egy domainre.

Most viszont domain nevenként szeretném seo -zni. Mert így a googliban csak az a domain szerepel, amire az összes domain irányítom, ez nem jó nekem.

Arra gondoltam ellátom az összes domaint egy index.html -el. És rakok rá kulcsszó gazdag tartalmat. majd 3mp után js -es átirányítást azt eredeti oldalra.

Ez működhet? Mi a véleményetek?

Drupal verzió: 
Fórum: 
Den képe

1; azért van egy domainre irányítva minden, hogy az oldalak ne legyenek egymásnak konkurenciái - általában pont ez kell, hogy egyszer szerepelj a tartalommal, jó helyen. Ne sokszor, hátul.

2; tartalom duplikációért jó esetben bünti jár.

Nem teljesen értem, mit akarsz csinálni, de rosszul állsz neki, imho.

0
0
ttsz képe

Van egy regisztrált domain, a cégnév.hu. E mellé regisztráltam még speckó domaineket ami magukban hordozzák már a jó kulcsszavakat. Azt akarom, hogy bünti nélkül tudjam használni őket, de ne keljen 5,6 oldalt csinálnom. Ezért gondoltam azt hogy csinálok minden domainnek 1 index.html -t ami onload esemény után egy kulcsszavas linkel el linkel az eredeti oldalra. Így olyan mintha az arra érkezett látogató direktbe egy linkel már az eredeti cegnev.hu oldalra menne. Egy jó kulcsszógazdag linkkel. De ezen az index.html -n is lenne azért egy valamennyi szöveg, hogy letöltés után a google és az emberi szem is látna valamint viszont szinte azonnal linkelne tovább.

Ez nem működik így?

0
0
Den képe

Akkor, ha jól értem: akarsz csinálni kulcsszavanként külön oldalakat, az adott kulcsszóra, ami linkekkel visz a cég oldalra.

Első ránézésre ez egy működő megoldás lehet. De, a "csali" oldalak mennyire frissülnek? Mennyire foglalkoznak majd az adott tartalommal? Ha átirányítod, akkor esélyes se lesz, bárki hivatkozzon az oldalra - ezzel növelve az oldal népszerűségét.

Azon felül, ha a google észreveszi, akkor biztosan hátrasorolja a csali oldalad, mert nem értékes a tartalom rajt (milyen tartalom az, ami 3mp-ig látszik?), illetve simán csalással vádol -> majdnem olyan, mintha más tartalmat mutatnál a a google-botnak és mást a látogatóknak.

Szal, hosszú távon szopás lesz fenntartani egy csomó oldalt jó tartalommal, és nem lehet megjósolni, hogy a befektetett munka megtérül-e hosszú távon is. Rövid távon, kis időre bejöhet...

Én kiválasztanám a legjobb kulcsszavas domain-t és a cég oldalát is arra az egyre irányítanám át, azt az egy oldalt futtatnám fel.

De hol is drupal ez a kérdés?

0
0
ttsz képe

Az oldalt drupallal csináltam és különben is én ezen az oldalon vagyok otthon. Itt ismerlek benneteket. Szal ennyi. Szerintem ez belefér még simán.

Vagy nem?

Mindenesetre megfogadom a tanácsod. Kitalálok valamit hosszútávra.

Köszi szépen.

Üdv.

0
0
kotto képe

Az nem jó, ha minden egyes speckó domain-nek a fődomainen belül csinálsz egy kulcsszógazdag ololdalt és a speckó domianek mindegyike a megfelelő aloldalra lesz irányítva?
Persze dolgozni kell vele, mert meg kell írni az aldomaines oldalakat, de a szerintem abszolút szabályos lesz és a főoldal is erősödik ezáltal, mert az aloldalak is kapnak sok látogatót és erősödik a pagerank.

0
0
scoundrel képe

üdv,

érdekelne mi lett a megoldás, mert azt olvastam, h
a valami.hu és a www.valami.hu is duplikációnak számít.

valamint, h Google barátunk számára egyedül a 301-es átirányítás elfogadott.

köszi.
sco

0
0
aboros képe

csak ki van kommentezve.
.htaccess file a drupalod gyökerében, keress olyat benne, hogy "example.com" .. ott van mindkét rewrite rule, a www -s re is meg a nélkülire is, mindegyik ki van kommentezve. egyiket kiválasztod, kicseréled az example részt a sajátodra és leveszed a kikommentezést. ennyi.

0
0

-
clear: both;

scoundrel képe

ez ok. de mi van ha a domain-em elérhető ékezetes verzióval is?

mert G barátunk szemében az is duplikáció nem?

0
0
Den képe

Az ékezetes domain uu mint egy sima domain. Te ékezetesen írod, de a gépeknek az xx-8xd-domain.hu - lefordítják ékezet mentesekre.

Így, vagy úgy, duplikáció. Permanent redir a megoldás. Én az ékezetest irányítanám az ékezet mentesre.

0
0
scoundrel képe

kösz Den!

permanent redir utánolvasok.

az ékezetes csak egy példa volt, ezen kívül még két domain mutat
a cég egyazon tartalmára, ezért érdekelt volna a Témanyitó
megoldása, vagy okos tanács :)

mégegyszer köszi.
sco

0
0
york képe

A duplikaciok megszuntetese a .htaccess es globalredirect segitsegevel orvosolhato.

0
0
leonidasz képe

Igaz, hogy ez nem seo forum, de hasznos, így ehhez nekem is lenne egy kérdés, ki hogy szoka, ki mire esküszik.
Regelsz mondjuk 3 domaint. Csak az egyiken van weboldal. A másik kettőt ráirányítod.
A domainek egy témát ölelnek fel.
Hogy legyen az átirányítás, seo szempontjából melyik a jobb?
egy html fájlal irányítsuk át a domainra, vagy apache-ban egyből a működő oldal legyen megadva mint a domain könyvtárának a helye, vagy ez már duplikáció?

0
0
Den képe

Hogy legyen az átirányítás, seo szempontjából melyik a jobb?

Ezt a seo-s megmondja, melyik a jobb, hasznosabb domain, nem?

Ha html-el irányítasz át, akkor hogy adsz meg 301-es redir-t? (sehogy).
Ha a webszerver csak oda van állítva és bejön több url-en a tartalom, akkor az hibás.

A szervernek 301-es permanent redir headert kell kiküldenie. Ezt beállíthatod a virtual webszerver configban, vagy .htaccess fájlban.

Minden más megoldás rossz megoldás. A tartalom pontosan egy domain alatt jöjjön be. Az összes többi erre a domain-re átirányítás legyen.

0
0
alippai képe

A Google elfogad egy HTML taget újabban (2009. február -) az ilyen jellegű duplikálásoknál annak megjelölésére, hogy melyik az eredeti cikk/cím, nem kell sem HTTP redirectekkel játszani, sem egyéb bűvésztrükköket bevetni.

http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/02/specify-your-canonica...
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/12/handling-legitimate-c...

0
0

Lippai Ádám
young element