Tárhely 2010

Quentaro képe

Tisztában vagyok vele, hogy ez már a sokadik ilyen téma, de egy kicsit más megközelítésből esnék neki a kérdésnek.
A Drupal sajátosságait, követelményeit figyelembe vevő, ideális, jó teljesítményű, olcsó és magyar tárhelyet keresek, ami nem igényel túlzott kockaságot.
(Kis rajongói oldalam lassan kinövi a mindenki által ismert ingyenes Drupal tárhely kereteit.)

Két új dolog lenne ezen a fórumon: AKTUÁLIS, reális árak érdekelnek (ezért is ez a téma címe).
Mondok egy példát: a 'Média Központ' szolgáltatását ajánlotta valaki, de úgy érzem, hogy a tárhelyméret nem váltott évezredet, és az ár is maradt a régi...

A második - úgy érzem új elem annak bizonyítása, hogy én készültem: a keresgélés két végső versenyzőt hagyott a döntőben (ezek megemlítésével azt szeretném elkerülni, ami az ilyen topic-okra oly jellemző - 'versenyezzünk ki az okosabb, mindenki mondjon egy tárhelyet, hogy a végére meglegyen a száz')

Az egyik versenyző felhasználóbarátságával, bőséges információival, és ajándék reklámkuponjával nyert meg, ez [tárhely EU] kódnéven fusson...
A második a híres Barack hazája, igen komoly Drupal alapú honlap, az Ubuntu.hu kiszolgálója, nevezzük [23VN]-nek.

Kérdés: ki mit tapasztalt ezekkel (memória, valós sávszélesség, segítőkészség, gyorsaság), melyiket ajánlja, illetve ha nagyon tévútra mentem, és Ő becsszóra tudja a frankót, kérem írja meg, hogy mi az ideális választás!
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!!!

Q

Drupal verzió: 
Quentaro képe

Rendben, rövidítek:
A [tárhely EÚ]-t vagy a [23VN]-t ajánljátok? Tapasztalatok? THX :)

0
0
csoky80 képe

Egyik sem. Nemrég váltottam a tarhely.eu -ról a hostgatorra. Nem bántam meg.

0
0

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

szantog képe

Miért ragaszkodsz magyar tárhelyhez? Én amióta külföldin vagyok, azt a néhány 10ms-os ping különbséget ezerszer visszakaptam már az oldalgenerálási sebességen.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Quentaro képe

Sebesség - de ez akkor lehet, hogy nem játszik. Talán jobban teljesít Mo-ról indított kereséseknél az oldal. Egyszerűbb hu domain intézés. De ez persze lehet, hogy mind butaság.
Viszont ha valami komolyabb gondom, kérésem van, akkor azt jobban meg tudom beszélni, akár telefonon. Van egy megközelíthető hely, ahol az asztalra lehet csapni... :)

Külföldön komoly kultúrája van a mindent korlátlanul, ingyen, baromi olcsón tárhelyeknek - és menet közben kiderül, hogy mi nem működik, miért kell fizetni, mi nem korlátlan stb.

0
0
sgabe képe

Külföldön komoly kultúrája van a mindent korlátlanul, ingyen, baromi olcsón tárhelyeknek - és menet közben kiderül, hogy mi nem működik, miért kell fizetni, mi nem korlátlan stb.

Külföldi szolgáltató esetén az egyetlen hátrány a kis hazai sávszélesség, ami - valljuk be - bizonyos projekteknél nem lehet kompromisszum tárgya. Ettől függetlenül szerintem kijelenthető, hogy a jobb minőségű külföldi szolgáltatást, itthon sokkal magasabb áron tudod csak megvásárolni. Sajnos nálunk ugyanazon az áron, ugyanazt a minőséget nem lehet előállítani.

Az igaz, hogy ha gondod van, akkor a hazai szolgáltatót az anyanyelveden tudod elküldeni a melegebb éghajlatra, csak azt az apróságot elfelejted, hogy a külföldi szolgáltatót pontosan azért ajánlják egyesek (én is), mert azzal kevesebb a probléma, így ezzel a "lehetőséggel" valószínűleg nem is kéne élned.

Eredetileg nem akartam hozzászólni a témához, mert kikötötted az indítóban, hogy magyar szolgáltatókra vagy kiváncsi, de ebből a hozzászólásból úgy láttam, nem biztos, hogy megfelelő információk alapján ítéled meg (el) a külföldi szolgáltató lehetőségét.

Egyébként semmi sem korlátlan, de erről már volt szó egy másik témában.

0
0
szantog képe

1. Talán jobban teljesít Mo-ról indított kereséseknél az oldal. - Ezt nem vágom. SEO szempont? Szerintem nem.
2. Egyszerűbb .hu ügyintézés - irreleváns, .hu domaint úgy kell megrendelni magyar szolgáltatódnál, hogy a te tárhelyedre mutasson.
3. Mutass Mo-n egy szolgáltatót, aki ha kínod van, 0-24 óráig csücsül a cseten, és dumcsi közben meg is oldja. Vagy fél órán belül válaszolnak az emailre. Tény, hogy minimál angol tudás kell, de tényleg minimál. Hát igen, asztalra nem fogsz csapni, de nem is lesz rá szükséged. :)
4. Vannak komoly, megbízható szolgáltatók, akiknél a korlátlan az korlátlan. (aboros pl konkrétan saját mp3 archívumot tart fenn rajta magának..)
Szóval az egyetlen lényeges ellenérv az angol nyelvű support kapcsolattartás, de ez tényleg kis ráfordítással kezelhető.
Én aztán nyúzom-zúzom a szolgáltatómat, rengeteg tesztoldallal, fejlesztői site-ok, elbaszott alkalmazástelepítések, php kódok és mindig készséggel segítenek, még ha bénázok is.

Itthon meg komoly kultúrája van a külföldi szolgáltató-ellenességnek, de olyanról még nem hallottam, aki egyszer kipróbált egy normális hosting céget, hogy visszavágyott volna haza. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

csoky80 képe

Az egyes ponthoz szólnék hozzá : még mindig vita tárgya, hogy magyar nyelvű oldal amerikai vagy magyar szerveren kap előnyösebb rangsorolást a googleben.
Saját tesztjeim szerint ha számít is ez, akkor is nagyon elhanyagolható a google szempontjából.

0
0

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

csoky80 képe

Van amerikai viszonteladói tárhely szolgáltatásom. Itt most nem reklámozom, de mivel annyira ellene van a külföldieknek a nélkül hogy kipróbáltad volna, ezért felajánlom, hogy egy hónapig ingyen és díjmentesen próbáld ki - aztán ha tetszik felőlem megrendeled rajtam keresztül vagy megmondom a céget és megrendeled direkt tőle. Ha érdekel írj priviben.

0
0

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

pp képe

"Van amerikai viszonteladói tárhely szolgáltatásom. Itt most nem reklámozom"

De hát pont ezt teszed! Vagy elfelejtetted, hogy ott az aláírásod?
Tipikusan az ilyeneket kéne magánban intézni.

pp

0
0
Gorduin képe

... ezért nem ajánlom. Drupallal nem próbálkoztam náluk, de az általad említett "felhasználóbarátsággal" nekem volt nem kevés problémám. Mindez azután ahogy kifizettem előre az egy évet. A reklámkuponos történetet pedig szerintem ők sem gondolták komolyan. :-)
A másodikról nem tudok nyilatkozni.

0
0
Ave képe

A netdekor.hu -nál jól érzi magát a drupal oldalam, és olcsó. Van kipróbálási lehetőség is.

0
0
visztani képe

tárhely.eu-nál max. domaint intézz, szolgáltatással rossz tapasztalataim vannak. sok volt a kiesés, amiről nem szóltak. egyszer feltörték a szervert (és így az oldalam is), egyszer a barátomét ua-zon a szerveren, de az én oldalam nem, és nem is értesítettek persze, hogy gond volt.

a reklámban ígérnek ssl-t, de egy tanúsítvány van a szerverhez, nem lehet osztani. amikor ezt szóvá tettem, nem történt semmi, azt írta az admin, hogy válasszak biztonságos jelszót. :)

ezek régebben voltak, azóta lehet, van ip alapú tanúsítványuk. én nem ajánlom.

0
0
Luigi.hu képe

dataglobe.eu/hu/hosting.php

Tetszik:
korlátlan domain, MySQL adatbázis, email, stb.
jó ár/érték arány
kérésre átraktak újabb szerverre Drupal jobb futtatása miatt
kezdeti Drupalos bénázásaimban sokat segítettek
rugalmasak
segítőkészek, ügyfélközpontúak.

Nem tetszik:
support csak munkaidőben
régebben volt néhány technikai probléma, ami szerencsére hamar megoldódott.

Persze, ha vki a többéves tapasztalata alapján tud jobbat, akkor nyugodtan szóljon... :-)

Ja és nézted a neobase.hu -t?

0
0
Quentaro képe

... amikor az oldalammal foglalkozom. Onnan szeretnék menekülni.

0
0
dyra képe

Én ezzel az egész kérdés körrel úgy vagyok, hogy ha magyar szolgáltatót választok és neki fizetek. Akkor ő a pénzt nagy valószínűség szerint itthon költi el. Ezzel is növelve az ország GDP -t. Ez nem valami hazafias duma hanem tényleg így van. Nekem semmi problémám nincs a magyar cégekkel. Sokáig a Mobicom (mobicom.hu/)preferáltam, aztán egy ideje IT-Nav -ot (it-nav.hu/). Teljesen mértékben elégedett vagyok az utóbbival. Sok cégnél rendszergizdáskodom a levelezés szépen konfigurálható probléma esetén bármikor hívhatom őket, azonnal segítenek. A tárhelyszolgáltatással is elégedett vagyok, pedig én is ütöm vágom a hozzáférésem. Épp a minap kérdeztem, mennyi "kraft" van a rendszerükben és hát örömmel nyugtáztam egy ideig nem lesz szűk keresztmetszet náluk. Szóval én biztatnálak, hogy bátran válasz Magyar szolgáltatót!

0
0

honlapom http://dyra.eu/

Quentaro képe

Köszönök szépen minden hozzászólást, voltak hasznos dolgok, így könnyebb dolgom lesz!

0
0
Luigi.hu képe

Azért elárulnád, hogy végük mit választottál és miért? És mi a gond a neobase-vel, éppen javasolni akartam vkinek, hogy próbálja ki...
Ha titkos, akkor jöhet PM-ben is. :-)

0
0
Gorduin képe

Ajánlom figyelmedbe az alábbi linket. Olvasd el mind a két hsz-em.

http://drupal.hu/forum/van-e-%C3%A9let-az-extrahu-hal%C3%A1la-ut%C3%A1n

0
0
Luigi.hu képe

Elolvastam, meggyőzött a válaszod...
Köszi az infot.

0
0