Szűrés postai irányitószám szerint, vagy esetleg helységnév szerint.

vajdasági képe

Kezdo Drupalos vagyok.

Letrehoztam egy salyat content type-ot melynek egyik mezeje a location (ha jol tudom akkor ez most konkretan a location cck). Az adatokat egy views-el szurom es gmap-on jelenitem meg.

Megoldottam hogy a foo.bar/terkep eseten az ossze elem megjenik, nekem viszont az is kellene hogy a /terkep/1111 eseten a 1111 postai iranyitoszamu helysegbeli adatok jellenjenek csak meg. A views ben a page-nal a pathban beirtam rendesen terkep/% de a szuresel nem tudom hogyan es hova kell beirni hogy az szerint szurje. Letezik hogy az nem is megoldhato? Vagy php-ban kell valamit hozzairni? Vagy felejtsem el a postaszamot es helysegnev szerint legyen a szures ( /terkep/szeged )? Nezegettem ezt a megoldast is es akkor talan az lene jo ha a helysegnev bevitelenel par betu utan ajanlana egy megfelelo nevet (Autocomplete Widgets) de erre nem talatam semmit, lehet hogy ez sem megoldhato?

Erre a gondomra szeretnek utbaigazitast hogyan es merre induljak el. Elsosorban keresooptimizala szerint mi jobb ha helysegnev vagy postai iranyitoszam van? Arra gondoltam hogy nekem konnyebb lenne postaszammal megldanom de a szuresnel elakadtam. SEO szempontjabol gondolom a helysegnev a jobb de akkor meg jolenne az autocomplete amire nem talatam semmit hogy lehet a locationnal oszehozni. Raadasul az oldal tobbnyevu lenne.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
teecee képe

A Views-ban argumentumok-résznél kell fölvenni a %-nak megadott dolgot, ott beállítod, hogy az irányítószám vagy városnév, vagy láb-kisujj-méret legyen amit a % helyettesít. (Esetleg terkep/irsz/1111 és terkep/telepules/kocsogerocsoge és akkkor kétféle szűrés is van - ezt persze két külön Oldal-nézetként megadni a Views-ban).

0
0

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
TeeCee, the One and Only

vajdasági képe

Koszonom, az argumentum reszet ugy sikerult megoldanom hogy lemondtam az iranyitoszamos dologrol mert azt a mezot fel sem kinalta a Views-ben az argumentumoknal. A Location: City viszont fel volt kinalva, nem tudom miert nem volt ott a postaszam de azthiszem igy SEO szempontjabol is jobb lessz a dolog, na meg az url is olvashatobb lessz ( terkep/kocsogerocsog ). Az egesz argumentumos dologgal ott volt a legfobb bajom hogy en valami olyan mezot kerestem ahol a % jelet bekell vinnem :) Latiszik hogy meg eleg uj nekem a Views.

A gondom meg csak az hogy vannak olyan helysegnevek amiket szokas igy is meg ugyis irni ( legyen peldaul az hogy: Budapest es Pest) Amennyiben nem tevedek akkor a Taxonomy modulba kell egy szotar ami a varosnevek lesznek es oda kell felvinnem az ossze varosnevet (helysegnevet). A Location: City bevitelenel (a tartalom bevitelekor vagy modositasakor) viszont akkor nagyon jo lenne ha par betu leutese utan az Autocomplette ajanlana fel az olyan kezdetu helysegneveket. Erre viszont nem latok semmifele megoldast. Ennek megoldasa erdekeben merre keresgeljek? Egyaltalan megoldhato ez?

0
0