Sminkváltás után eltűnt az egész honlap

turboczi képe

Sziasztok!

A helyzet:
Nagy bajba manővereztem magam tudatlanul: elkezdtem nézegetni, hogy melyik smink jeleníti meg helyesen az általam megálmodott honlapot, és kb. az 5-nél egyszerűen eltűnt a honlapom. Nincs. Beírom a nevét, és a szokásos töltési idő tizede után kiírja a Firefox, hogy "Kész" és annyi. Nincs honlap.

A kérdés:
Elő lehet varázsolni úgy, hogy valahol visszaállítom az eredeti sminket, amivel tutira megy? (Vagy marad az újratelepítés? Erre gondolni sem merek.)

Köszi!
A.

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

két lehetőség:

1. adatbázisban a variable táblába megkeresed azt a sort, aminek a "name" oszlopában theme_default van és a value értéket átírod erre: s:7:"garland";

2. a sites/default/settings.php fájl végére bírod:

$conf = array(
  'theme_default' => 'garland',
);

Ha minden megy, akkor leírod százszor:

Sose próbálgatok sminkeket és modulokat éles rendszeren, ha mégis előtte mindig készítek biztonsági mentést.

Ha leírtad, akkor írsz rá egy kis dallamot és legalább egy hónapig minden nap elénekled hetvenszer.

pp

0
0
turboczi képe

Köszönöm, visszajött. Viszont most meg nem tudom Garlandról másra váltani, gondolom, a beírt sorok miatt. Ha kiveszem a settings.php végéről, valószínűleg megint elmegy, ha bent hagyom, nem látszik úgy, ahogy szeretném. Hogyan lehet ezt feloldani?

Lehet úgy, hogy a settings.php-ban feljebb szereplő theme_default sort írom át minelliről az adott sminkre (Minellivel szállt el)? Természetesen ekkor ki kéne venni az általad ajánlott sorokat a végéről.

Előre is köszi!
A.

0
0

Turóczi Attila

turboczi képe

Igen, sikerült a fenti megoldást követve helyreállítani.

Nagyon köszönöm!

UI. Az az utólagos kérdésem, hogy Ti hogyan csináljátok? Párhuzamosan fut ugyanannak a honlapnak két verziója, és ami az egyiken ment, azt rögtön megcsináljátok a másikban? Ez tuti megoldásnak tűnik, de nehézkes és könnyen szét lehet csúszni. A másik lehetőség az állandó mentés, de hát az is nagy macera.

Mi az, amihez ezek nem kellenek? Mert modulfrissítéskor OK. Ezek szerint sminkváltáskor is. Mikor elengedhetetlen még és mikor lehet mellőzni nagy biztonsággal?

Köszi:
A.

0
0

Turóczi Attila

pp képe

?? most ugye viccelsz ??

Van egy teszt rendszer. Az élesről tolsz egy dumpot a tesztbe berántod és kipróbálod. Majd mentesz és az élesen is kipróbálod. Ha gáz van visszaállsz. Az éles mentését nem lehet elhagyni. Ez nonszensz! Ez egy olyan alaptézis, amit az ötödikeseknek is az első órák egyikén megtanítottam. Minél gyakrabban mentesz annál kevesebb munkád veszik el. A teszt rendszer szintén elengedhetetlen, hacsak nem egy olyan oldalt csinálsz, amit nem néz senki... persze ha sokat próbálkozol az élesen ezt úgy is eléred. ;)
A teszt azért is fontos, mert itt kipróbálhatod, hogy a mentés sikeres volt-e. Ez nagyon fontos mert egy olyan mentés semmit nem ér amiből nem tudsz visszaállítani semmit se.

pp

0
0
turboczi képe

Csakhogy nekem eddig olyan lassan ment a mentés. Egyszer már megmentette az életemet egyébként, de azért a webmestert illeti dicséret.

És akkor menti az ember az adatbázist is meg a kódot is, igaz? Lehet, hogy hülyének nézel, de én messziről jövök a honlapszerkesztéshez. És azt se tudom, mi az, hogy "tolsz egy dumpot a tesztbe, berántod és kipróbálod". :-)

0
0

Turóczi Attila

pp képe

Tolsz egy dumpot: Csinálsz egy adatbázis mentést. PHPMyadminnál az export funkcióval, de az igazán korrekt megvalósításhoz le kell állítanod az sqlszervert és utána parancssoros eszközzel csinálsz mentést. Ez utóbbit az esetek nagy részében nem fogod tudni megtenni egy olyan helyen ahol tárhelyet bérelsz.

Tesztbe berántod: A teszt rendszereden betöltöd az adatbázis mentést. PHPMyadminnál az import funkció.

pp

0
0
turboczi képe

Köszönöm!

0
0

Turóczi Attila

Nagy Gusztáv képe

offline módba tudja csak kapcsolni az oldalt.

0
0

Nagy Gusztáv

turboczi képe

offline módba kapcsolom, de az vetődött fel bennem, hogy ha van mondjuk egy oldalam a www.x.hu/teszt1 címmel és ennek az adatbázisát átmásolom a www.x.hu/teszt2 alá, akkor vajon működni fog-e? Mert hogy a Drupal-kód belső útvonalakat tárol, az OK, de a teszt1-re vonatkozó címeket az adatbázisban előtte át kell írnom teszt2-re, hogy működjön, nem? Még mielőtt importálnám az SQL-t.
Remélem, érthetően írtam.

0
0

Turóczi Attila

pp képe

szerintem. Abból úgy is rengeteget tanulsz!

pp

0
0