Slideshow készítése a headerbe

gabriella74 képe

Sziasztok,

Találtam egy régi fórumtémát ami alapján ma nagyon sokat tanultam, de sajnos még vannak megválaszolatlan kérdéseim Slideshow Creator modullal kapcsolatban.
Slideshow-t szeretnék készíteni a headerbe, de sajnos lövésem sincs hova írjam a kódot. Blokk a "sidhuvudbe" van, ami a header felett van, oda ha beírom a kódot akkor szépen működik, kivétel míg nem kattintok valamire, mert utánna a képeket egymás alá rakja és meghalt tovább nem működik a slideshom. Szóval a blokkban van valamim de az sem precíz nekem viszont a hederbe kellene ez az egész.
Hogy csináljam?
A "sidhuvud blokkban" lévő kódom:
[slideshow: 2, rotate=5, layout=none, fx=fade, height=202, width=1060,
img=|http://www.spawellness.se/sites/all/themes/spa/slideshow/slide1.jpg|||||,
img=|http://www.spawellness.se/sites/all/themes/spa/slideshow/slide2.jpg|||||,
img=|http://www.spawellness.se/sites/all/themes/spa/slideshow/slide3.jpg|||||
]
Nagyon köszönöm, ha valakinek van valami tanácsa!
Udv:
Gabi

Drupal verzió: 
eFeS képe

Bocsánat, én is utálom amikor igy állnak hozzá a problémámhoz. De én is rengeteg modult kipróbáltam, ami ilyesmi funkcionalitást ad, és a legegyszerűbb volt ezek közül - szerintem - a Nivo slider-t használó Views Nivo Slider

Szerintem ezzel küzdjél inkább. Ezt simán megcsinálod Views-al, a blokkot meg oda teszed, ahova akarod. Tök jó, egyszerűen követhető leirás van hozzá.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

leonidasz képe

views cycle modul nekem bevált, használd azt!
http://drupal.org/project/views_cycle

Olvasd el a modul függőségeit!

0
0
eFeS képe

Ettől persze használni még lehet, csak nem biztos, hogyha még bizonytalan a kedves kuncsaft, akkor egy "Development status: Obsolete" dologgal kell kezdenie...

Vagy rosszul gondolom? :)

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

leonidasz képe

Ez igaz! Én is ajánlottam egyet, megnéztem amit Te ajánlottál, nem rossz az sem...
Nekem a cycle bevált, könnyen használható és jól adminisztrálható és persze, ahogy gondolom a többit is nem csak képre lehet használni, hanem szövegre is.

Bizonyára drupal 7ben már nem ezt fogom használni

0
0
aboros képe

http://drupal.org/project/views_showcase

csak hogy legyen harom. :) de van meg :)

0
0

-
clear: both;

gabriella74 képe

Nagyon nagyon köszönöm, a hasznos tanácsokat. Állok neki, ezekkel mire jutok! Ha a három nem elég majd jelentkezem újakért :-)
Mégegyszer köszi!

0
0
silversk8r képe

ha nem kell változtatgatni a képeket lesd meg ezt a témát
http://drupal.org/project/bluemasters (van demo oldal is)
csak egy .js fájlt használ és eléggé egyszerű

0
0
gabriella74 képe

huúúúú, azt hittem ez egyszerűbb lesz...........most a "views nivo slider"-rel küzdöm...meglátjuk mire jutok ezzel ......aztán meglesem ezt is.........Mégegyszer köszi!

0
0
Prancz Ádám képe

És ha csak simán beágyazol valamit a page.tpl.php-ba?

Én így szoktam slidereket használni, ez mondjuk nem jó ötlet akkor, ha gyakran akarod változtatni a tartalmait, de itt viszont használhatsz bármilyen jquerrys okosságot viszonylag egyszerűen és szabadjára engedheted a képzeleted!

0
0
eFeS képe

Ez igy van, és rendesen fog működik is - egészen addig, amig a megrendelő nem azt kéri, hogy ő tudja admin felületről cserélni a képeket.
Innentől fogva ha nem gyógyitod be rendesen egy node-ba, esetleg Imagecache actionnel (pl. RoundedCorner, Resize, Sharpen, stb.) megfejelve az egészet, nehéz lesz működő megoldást találni.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

gabriella74 képe

Ilyen irányú törekvésem már volt, de nem működött, pedig meggyőződésem volt, hogy működnie kellene. De itt a fórumban régi cikkeket olvastam, ahol valakinek hasonló kínja volt és a CSS-be akart írosgatni, Ti (Ti alatt a tapasztaltabb hozzászólókat értem, ...) pedig értelmetlenül álltatok a kérdés előtt, és a javaslat az volt block-ba rakja az illető a slideshowt. Ebből én arra következtettem, hogy nem tanácsos a page.tpl.php kódokat piszkálni. Van egy jó oldalam ami szuperül működik a sminkbe volt alapba benne a slideshow és én csak a képeket cseréltem, tök jó lett. Gondoltam ennek a kódját bekopizom a most csinált oldal headerjébe, de nem működött. Azt mondjátok ennek mennie kellene???

0
0
szantog képe

jajajjajajjajj
Ugyan nem akarok arcoskodni, de sose nyúlj a kódba ha nem tudod, mit csinál az a kód, amihez nyúlkálsz. page.tpl.php-ba slideshowt hegeszteni meg enyhén szólva is gányolás, főleg akkor, ha mindenféle drupalon kívüli jquerys vagy egyéb varázslatokkal fűszerezed.

A másik sminked ezerféleképpen babrálhatja a page.tpl.php változóit, mire odakerül, hogy ki legyen iratva, szóval attól, hogy kimásold azt a részt, amit te annak gondolsz, még nem fog menni.

Már itt leírtak minimum három féle lehetőséget, és itt a negyedik én ezt szoktam használni mindenhová.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

gabriella74 képe

Akkor nem gányolom össze....
Köszönöm a negyedik tippet, jelenleg a Views Nivo Sliderrel küzdöm. Egyenlőre még Ő győz, de legyőzőm!!!
Üdv
Gabi

0
0
aboros képe

szerintem az sokkal egyértelműbb. bár ilyenkor (most ismerkedsz) a legnagyobb falat maga a views szokott lenni, ha azt egyszer megérted, akkor már megy a bármi kb, hogy milyen style pluginnal mutatod, édesmindegy.

0
0

-
clear: both;

gabriella74 képe

jól látod a problémát, a views eléggé megrettentetett. Még nem igazán látom át, de találtam a youtube-on egy linket ahol a fickó végigmutat minden lépést hogyan csinálja, megpróbálom az alapján. Jelentkezem, akkor is ha bajom van, meg akkor is, ha sikerült, hogy az örömöm megosszam Veletek, csak nem tudtam leülni rendesen a géphez az utóbbi napokban, mert a kislányom beteg......

0
0
gabriella74 képe

Először is szeretném mindenkinek megköszönni a segítséget, amit kaptam a fórumban, hogy elkészítsem életem első slideshowját a headerbe. Nagyon köszönöm Nektek.
Gondoltam leírom az alapvető problémákat (inkább figyelmetlenségeket), hogy másnak ezen a kinlódáson Ne kelljen átmennie a jövőben.
Én a Views Nivo Slider modult használtam, a tapasztaltabbak ajánlották itt a fórumban. Ezzel kezdtem, és mivel sikerült ezzel is megcsinálnom, a többi modulról nem tudok nyilatkozni. A legnagyobb problémám az volt, hogy bár a modult letöltöttem, nem olvastam el az ajánlásokat amit a modul mellé felraktak. Ha ezt időben megtettem volna napokat spórolhattam volna, mert előre minden modult fel tudtam volna telepíteni ami kell a működéséhez!!! De mivel ezt nem tettem meg néhány lépés után észrevett, most ez a mező hiányzik az oldalamról, máskor meg az, és kétségbeesésemben a fórumba írosgattam, hogy ez meg az a mezőm hiányzik. A modulok hiányoztak!!! Aztán a views egy kicsit macerás. Ott sokat nézelődtem, de a youtube-on van egy link ahol a fickó végíg mutat mindent és az alapján szépen meg lehet csinálni a slideshowt. Ja és a végén, már eleve olyan sminket keress, ahol block-ként megvan az a rész, ahová Te a slideshowt be akarod illeszteni. Akkor csak a blokk résznél kell beállítani a slideshowt a megfelelő helyre. Nekem ez így könnyen összejött.....
Mégegyszer köszönöm Mindenkinek!

0
0
eFeS képe

> Ja és a végén, már eleve olyan sminket keress, ahol block-ként megvan az a rész, ahová Te
> a slideshowt be akarod illeszteni.
Khmm..bocsánat...ez nálam nem volt probléma, mivel teljesen egyedi fejlesztésű volt a smink a kérdéses esetben: http://www.unitas.hu

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

gabriella74 képe

...ilyen magaslatokban én még nem járok....nagyon jól néz ki a honlapod, gratulálok!

0
0
freeware képe

Szia!

Bocsánat, hogy beleszólok, de nálam firefox 11 alatt például nem megy a te oldalad tökéletesen. Ha valamelyikre rákattintok az aktualitások közül, akkor a lapozható képek eltűnnek felülről. Az ötlet egyébként nagyon tetszik.

0
0

Köszönöm az eddigi segítséget, de a WP fényévekkel egyszerűbb, így áttértem arra.

Sk8erPeter képe

Google Chrome 17 alatt is pontosan ugyanez a helyzet. :)

0
0
jaunty képe

Én is a views nivo slidert próbálomösszerakni. Végigkövettem a videókat, mindent úgy csináltam ahogy kell, csakhogy, amikor eljön az a rész, hogy állítsuk be a sorstílust (row style) és átállítom mező-ről, views nivo lsider-re, akkor a slider szétesik és már nem látom a képeket az előnézetben csak valami összevisszaságot. Ha visszaállítom mezőre, akkor megjelenik a slider, de nem működik rendesen. Mi lehet a baj?

0
0
eFeS képe

pl. a beépített Garland-ra, és itt is nézd meg, hogy ugyanez-e a helyzet.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

jaunty képe

Sajnos igen. Egyébként az Analytic sminket használom. Nem tudom pontosan hogy érted, de próbáltam a view-ban is garlandra váltani, meg az oldal sminket is átállítani garlandra, de egyik se működött.

0
0