SEO szó szűrés

tomzorz képe

Sziasztok!

Nekem egy érdekes problémám lenne. Nem tudom, hogy ez másoknál is így van-e vagy csak nálam. A google webmaster tools account-omban meg tudom nézni az oldalamról a top200 kulcsszót amire megtalálnak. ( http://dedge.hu az oldal) Az lenne a problémám, hogy a google ugye úgy látja az oldalt mint egy be nem jelentkezett felhasználó, azaz ott van a "regisztrálj..." reklámszöveg, illetve a "bejelentkezés, jelszó, felhasználónév, készíts új felhasználót" stb... szavak. Ha megnézem a top200-as listát, akkor az oldal neve után az első 20-30 szót azt ezekből a szavakból szedi össze, mivel ugye minden oldalon ott van.

Kérdésem: lehet-e valahogy szűrni ezeket a szavakat, hogy ezeket ne mint hasznos tartalom lássa a google, illetve a többi kereső, hanem a hasznos kulcsszavak legyenek elöl (tutorial, photoshop, képszerkesztés stb...)?

Drupal verzió: 
Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Szerintem ennek semmi problémája nincsen. Hiszen minden más hasonló oldalon is ott vannak ezek a kulcsszavak. De ez miért baj?

0
0

Nagy Gusztáv

tomzorz képe

de nekem szimpatikusabb lenne, ha a megcélzott kulcsszavak lennének elöl a listán :)

ui: viszont ebben az esetben ha nem számít szerintem törölni is lehet a témát

0
0
aboros képe

erre a top 200 -ra gondolosz?
http://img.skitch.com/20091024-qxy3ccxm7h4xr3qtt7k7pik92x.jpg

ez nem azon szavak listája amikre legtöbbször megtalálnak téged, hanem azoké, amiket a legsűrűbben lát a crawler az oldaladon. azt a listát ami azt mutatja mire keresnek leggyakrabban mikor téged megtalálnak, a 'top search queries' alatt láthatod. (praktikusabb ezt egyébként google analyticsben követni mert ott sokkal részletesebben láthatod azt)

a probléma ettől még valós és nyilván sokkal jobb lenne, ha a hőn áhított szavaid szerepelnének gyakrabban az 'elfelejtett jelszó' -nál ;)
ezt úgy tudod elérni, hogy az oldalsávokat a html végén írod ki. elöl a tartalom legyen. a pozíciókat amiket ember lát, azt cssel alakítod ki. a tpl.php a robot számára kell, hogy érthető, hangsúlyos legyen, ő pedig fentről lefelé olvas és ami előbb van az fontosabb. (kb)

próbáld ki a zen sminket és nézd meg ő hogyan csinálja ezt. (negatív margókkal operál, nagyon elmés)

0
0

-
clear: both;

tomzorz képe

Hát nálam van 1 blokk ami regisztrációt reklámozza, illetve maga a bejelentkező blokk. Ez a kettő az ami legelőre ugrik a szavak listáján. A gond ugye ott kezdődik, hogy én css-hez meg php-hoz nemigen értek, így nem nagyon tudom ezeket hogyan tudnám megvalósítani. Illetve szerintem, hogy egy adott blokkot a kódban hátrébb írva helyezzünk el szerintem nem is nagyon adódik lehetőség.

0
0
aboros képe

mi van a page.tpl.php -ban?

0
0

-
clear: both;

tomzorz képe

szóval majd szerintem valahova kirakom, ha fontos. Amúgy a Colorpaper smink egy általam módosított verzióját használom. (css meg képek változtatva)

0
0
aboros képe

úgyhogy akkor passz. de érdekel a megoldás ;)
mondjuk milvel így minden oldalon h2 -vel ott van, hogy regisztráció, ezért lehet, hogy elég fontosnak gondolja azt a robot.

0
0

-
clear: both;

tomzorz képe

A stílus szerinti nagyobb betűméret és hasonlók számítanának google-nek? Ez esetben viszont lehetne okoskodni (: - csinálok egy kísérletet: valahova szép nagy betűkkel kiírom fölülre a megcélzott kulcsszavakat és nézem, hogy előrébb kerülnek-e a listán.

0
0
aboros képe

a h2 nem azért van, hogy ami "naggyal kell" azt írjad vele. hogy valami nagy e vagy kicsi, piros e vagy zöld, tökre nem érdekli a robotot. h2, azaz heading 2, mondjok "fontos 2".. elvileg ezzel írod a második legfontosabb dolgokat. h1 -el meg a legfontosabbat ugye. "em" -el nem azt írjuk ami dőlt. az csak alapértelmezés szerint dőlt. "em" azaz emphasized, kiemelt, hangsúlyos. folyószövegben használod azokra a szövegrészekre amik fontosabbak a többinél. hogy dőlt e vagy villogó piros, az majd a cssben eldől és a robotot totál nem érdekli, nem is látja. (nincs szeme)

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

Azt hiszem, szemantikus HTML és a CSS tájékán lenne érdemes olvasni a kérdezőnek, mert a legalapvetőbb (és egyben legnagyobb eredményt hozó) SEO az, ha normálisan van elkészítve az oldal.

0
0
Den képe

csak keresni kell egyet. Elolvasni, és kész. Ingyenes seo tanfolyamok is vannak. 7 lecke és mindent tudsz (és tényleg).

Fel kell tenni a seoquake kiterjesztést firefox-ra, az meg tudja mutatni azt, amit a google "lát", még ha nincs is szeme...

Azon felül: Egyedül a tartalom számít. Ha a tartalom jó, érdekes, rendben frissül, akkor benne lesz a google-ben, mert a google elemi érdeke a jó keresési találatok biztosítása.

Van néhány ökölszabály, amit be kell tartani, és tartalmat kell szolgáltatni.

0
0
aksza képe

Én úgy emlékszem, hogy a webhely beállítások / webhely információk / küldetés részben megadott szöveget mutatja a google a keresés után. Ha ez ki volt töltve akkor is ezt látja ha a sminkben megadod, hogy ez a rész ne látszódjon. (persze ez csak majd a következő indexelésnél lép életbe)

0
0
tomzorz képe

Szerintem olvastam a neten fellelhető SEO-s doksik 60%-át mielőtt belevágtam volna a dologba, de most nem erről van szó. A lényeg az lenne, hogy hogyan lehet az oldal bizonyos részeit a forráskódban (mert így látja a google az oldalt - http://kepfeltoltes.hu/091030/googlebot_dedge_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ) előrébb vagy éppen hátrébb helyezni anélkül, hogy maga az oldal megváltozna. Erre kellene megoldást találni.

Ui: Nagyon jól tudom, hogy milyen tag mire való, tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. A keresőrobotok pedig nyugodtan gondolhatják -nek a "Photoshop, 3DSMAX... tutorial" kiírást. :)

0
0