Saját modul bekapcsolása után fehér képernyő, jogosultságok beállítása után szintúgy

kolldani képe

Sziasztok! Abb

Kipróbáltam a dolgot egy a drupal.orgról származó példa modullal is, ott is ugyan ez lett az eredmény. Jó, az info fájlt én barkácsoltam, mert az nem volt hozzá, de azzal baj nem lehetett, mert szépen be is írta a modulok oldalra a modul nevét, a verziót és a leírást is.
Innen a példa:
http://api.drupal.org/api/drupal/developer--examples--page_example.modul...
Gyakorlatilag az én modulom is ennyit csinál: implementálom a hook_help, hook_perm és a hook_menu függvényeket (persze nyilván a modul nevével), meg van egy függvény, ami az oldal megjelenítését végzi, ennek a neve a hook_menu által visszaadott tömb 'page callback' elemének értékeként van megadva. A 'type' nálam is, mint a példában, MENU_CALLBACK, vagyis csak egy útvonalat akarok beregisztráltatni a rendszerrel, hogy ezt az útvonalat megadva megjelenjen a 'page callback'-nél megadott függvény által visszaadott oldal.
Ami a vicces, hogy a példamodul és az enyém is képes megcsinálni a feladatát, azaz ha megadom a hook_menuben regisztrált útvonalat, megjeleníti a 'page callback'-nél visszaadott oldalt, de azért ez, hogy a modul bekapcsolása után és a jogosultságok mentésekor fehér képernyőt dob mégse normális.
Nem lehet, hogy valamit még implementálni kéne a normális működéshez, valamilyen hookot, ilyesmit? Ja és .install fájlom, és hook_install implementációm még nincs, ez nem lehet gond? De végül is nem akarok semmit variálni az adatbázisban. Lehet mindenképpen kell ezt implementálni?
Minden tanácsot előre is köszönök.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
kolldani képe

Bocs, az eleje lemaradt: szóval abban szeretnék segítséget kérni, hogy ha a modulomat bekapcsolom, rákattintok a mentés gombra, fehér képernyő jön be, ez van akkor is, ha a modulhoz tartozó jogosultságokat beállítom és elmentem...

0
0

Dani

Firith képe

Ha nem csak a te modulod okozza a fehér oldalt (ami általában akkor fordul elő, ha nincs return egy olyan függvényben, ami kimenetet generálna), akkor valószínűleg nincs elég memória engedve a PHP számára. Én először ezt ellenőrizném!

0
0
szantog képe

Azért nem lenne rossz belenézni a naplókba, hogy mégis mi lapul a fehér képernyő mögött..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

kolldani képe

Köszi, meg fogom nézni. Te már írtál modult? Nem volt ilyen gondod?
Nekem az a fura, hogy még a drupal.orgról származó modulra is ezt csinálja, pedig azért ezt valahol az ember nem várná.

0
0

Dani

szantog képe

Pont tegnap volt dettó ugyanez, de én context-tel, össze-vissza views verziókkal, saját sql mókákkal bohóckodtam, tehát jócskán kiborítottam a rendszert. Megnéztem a naplót, megcsináltam, amit a hibaüzenet akart, mára meg el is felejtettem, hogy mi volt a kínja.
A fehér képernyő általában amúgy memóriahiány, a modulok képernyőn egyszerre sok modul bekapcsolásánál jellemző, de eseteben nem valószínű, hogy ez lesz a gond.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

kolldani képe

Sziasztok!

Ahogy az eredeti kérdésfelvetés és ezen hozzászólás dátumából látható, jó sok idő telt el, a megoldásra már régebben rájöttem, illetve megsúgták nekem, de úgy éreztem, hasznos, ha ide is leírom, hát ha valakinek hasonló fehér képernyős problémája akad egy egyébként hibátlanul megírt modul esetén.
Mint kiderült, semmi más nem volt a gond, minthogy a szöveges fájl UTF-8 BOM-mal (byte order markkal) kezdődött, amit mint kiderült a Drupal nem szeret. Miután ezt sikerült maradéktalanul eltűntetni a fájlokból, futott a modul, ahogy kell. Elvileg pl. a notepad++ tud menteni UTF-8-at BOM nélkül, de a gyakorlatban nekem a .module fájlt még egy egyszerű karakteres szerkesztővel (Windows edit parancs) meg kellett tisztítanom (első sor elején néhány felesleges whitespace-nek tűnő valami volt), hogy menjen rendben a dolog. Persze ha egyszerű ASCII karakterek lettek volna csak a fájlban, akkor nem is kellett volna UTF-8-at használni lényegében, de ékezetes karaktereket tartalmazó sztringek is voltak a fájlban (pl. help), így az UTF-8 kódolást kellett választani. De mindenki vigyázzon rá, hogy BOM nre legyen benne.
Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki fehér képernyős problémája mögött ez az ok lenne, de ez is egy lehetőség :-).

Üdv:

Dani

0
0

Dani

york képe

Nem a drupal nem szereti a BOM-ot hanem a PHP...

0
0