regisztráció oldalon kívülről

tatarbj képe

Sziasztok!

Valaki csinált már olyat, hogy egy, az oldaltól független másik webhelyről tudjon regisztrációt kezdeményezni drupal 6-os rendszerre. Vagyis: van egy oldal, ahol minden rendben van, nyitott a reg, gyakorlatilag kész az oldal. Viszont szeretnék egy olyan felületet létrehozni, amit ha, akár iframe-ben megadok másnak (mintha banner lenne mondjuk), akkor ő beillesztve, mint egy regisztrációs felületet tudjon kezelni. Valójában az egészet facebookra kell elkészítenem, az fbml-t már elsajátítottam, hogy képes legyek létrehozni egy ilyet, viszont hogy milyen adatokat kell elküldenem, ill. a user modulban mit kell pontosan meghívnom nem tudom. Nézem a kódot a user.module fájlban (user_save), viszont nem egészen tudok kiigazodni rajta. Drupal alatt hogy működik a regisztráció a háttérben? Van valamilyen olyan adat, amit fontos lenne küldenem post-ban? Esetleg egy doksi van hozzá?

Előre is köszönöm, üdv
balázs.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Bálint képe

Először el kell jutnod odáig, hogy tudod használni a user_save() függvényt. Mindent megtalálsz hozzá a user modul kódjában a kommentekben, de az előbbi linken is megnézheted.
Írass ki valahol egy user objektumot, nézd meg, hogy mit és hogyan kell beleraknod. A másik két paraméter opcionális, azokkal profil adatokat adhatsz meg.
Ez az egyszerűbb része a dolognak.

Ezután ismerkedj meg az XML-RPC-vel. A hook_xmlrpc()-t kell megvalósítanod.

0
0
nevergone képe