.po fájl létrehozása.

pityu73 képe

Üdv!
Találtam egy modult ami még fejlesztés alatt van. Még nincs közzé téve a drupal modulok közé.
Mivel teszteltem én is és eddig működik is szépen ezért szeretnék hozzá egy forditást elkezdeni. Abban kérem a segitséget hogyan kell kinyerni a forditható tartalmat egy .po fájlba.

Drupal verzió: 
Fórum: 
pp képe

http://drupal.org/project/potx

Arra figyelj, hogy ez csak a megfelelően megformázott szövegeket tudja kiszedni. Ha találsz olyat, ami nem fordítható azt jelezd a készítő felé. (ha nem tudod hogy kell, vagy kell segítség ebben akkor itt a fórumon vagy a #drupal.hu csatornán kérhetsz segítséget. Hidd el szívesen segítünk neked!)

pp

0
0
pityu73 képe

Köszönöm sikerült kiemelni a fordítható szöveget a modulból a potx segítségvel. A csatolt információ is hasznos volt, így legalább tudom amit nem tudok lefordítani az miért van.
Mindenféleképpen jelenkezem, hogy mire jutottam....

0
0
pityu73 képe

Na, most kell a segítség :)
Ami tőlem tellett azt megcsináltam a POedit szerint 100%-os a lefordított sorok száma.
Ide feltöltöttem http://localize.drupal.org/translate/languages/hu/import ellenőrzésre, remélem nem lett siralmas.
Szerencsére a modul készítője a teljes adminfelületet fordíthatóvá tette így neki csak a lefordított állományt kell elküldenem.
Leteszteltem egy oldalon, mely részek fordítódnak le a modul bekapcsolásakor. A teszt szerint csak a modulok oldalán és az adminisztrációs oldalon nem történt változás, csak a cron futása után.

0
0
pp képe

Szerintem iratkozz fel a levelezési listára és gyere fel egyszer a #drupal.hu irc csatornára, hogy tovább tudj lépni.

még infok (picit elavult)
http://drupal.hu/kezikonyv/forditas

pp

0
0
pityu73 képe

A levelezési listára már feliratkoztam, de az irc-t én még nem használtam :) Igyekszem ott lenni.

0
0
aries képe

Ha nincs fenn az l.d.o-n a modul, akkor csak azok a kifejezések lesznek importálva, amelyek az l.d.o-n más modulban már megtalálhatók.

Egyébként mi a kérdés, mihez kell segítség? Ha nem a .po fájl létrehozásával kapcsolatos, akkor kérlek indíts új témát.

0
0
pityu73 képe

Mivel még blogot nem használok és ide nem tudom feltőlteni a fordítás így azt hittem a fenti linken majd bekerül, hogy mások is letölthessék. Mivel nem hivatalos drupal modul csak az übercart oldalán találtam kiegészítő modulként és nálam egyelőre azt teszi amire írták ezért készítettem hozzá a fordítást magamnak és másoknak.
De hát a szabály az szabály, majd ha hivatalos lesz akkor már ott a fordítása egyelőre további kérdés nincs. Már így is tovább jutottam mint amire számítottam a segítségetekkel.

0
0
aries képe

Nagyon dicséretes a hozzáállásod, előre is köszönjük a munkádat. :) Ösztönözd a modul készítőjét, hogy jelentesse meg a d.o-n is.

0
0
szantog képe

+1
csak így tovább :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.