Php script futtatása

zsolesz képe

Sziasztok
Az alábbi problémában kérném a segítségetek:
adott egy tartalomtípus amelyhez néhány embernek (egy csoportnak) van csak beküldési joga.
Amint a küldés megtörtént, le kellene futnia egy bizonyos php scriptnek, viszont ha jól látom a Trigger modullal (Drupal 6-ot használok), csupán néhány egyszerű dolgot lehet megcsinálni, ezt nem...
Létezik erre valami lehetőség? Előre is köszönök mindent.

Drupal verzió: 
zsolesz képe

Köszönöm a linket, át fogom böngészni, bár ő azt írja, hogy a moduljába akart custom triggert létrehozni, én pedig még soha nem próbálkoztam modul írással :-) Ha egyszerűbb módja nem lesz, meg kell próbálnom...

0
0
aboros képe

nagyon egyszerű!

hirtelen nem is jut eszembe egyszerűbb módja annak amit csinálni akarsz.
a legegyszerűbb az lenne, ha egy saját modulban megvalósítva a hook_nodeapi hurkot az insert opnál lefuttatnád a dolgaidat.

ez most így lehet földönkívüliül hangzik, úgyhogy össze is ütök neked egy ilyet, mint egy rántottát, kb addig is tart amúgy :) figyedoda:

csinálj a sites/all/modules alatt egy mappát a leendő modulkánknak, legyen a neve mondjuk myinsert. (ez lesz a modul neve is!)
ebbe a mappába két file lesz, rendre ezek, itt a tartalmuk is.

myinsert.info:

name = MyInsert
description = Fires custom php code on node insert with hook_nodeapi.
package = Other
core = 6.x

myinsert.module:
/* implementation of hook_nodeapi() */
function myinsert_nodeapi($node, $op) {
	switch($op) {
	case 'insert':
		drupal_set_message('yahoo, it works!');
                /* figyedoda, itt kell csinalnod a zsivanysagot */
		break;
	}
}

mindegyiket mented, admin felüleleten, modulok között az egyéb részben megtalálod, bekapcsolod, kész. nem egy agyátültetés. :) persze ez így még semmit nem csinál, csak amikor egy _bármilyen_ node létrejön (amikor már létező node frissül, akkor nem!!!) szóval amikor létrejön egy _bármilyen_ node, akkor kiíratja a drupallal a 'yahoo, it works!' üzenet. szóval ez inkább csak egy 'így kell csinálni azt' modulembrió. :)

arra kell még figyelni, hogy a .module fileokban mindig van php nyitó teg 'kacsacsőr-kérdőjel php', de soha nincs záró teg, azaz a végén nincs kérdőjelkacsacsőr. (most itt a hozzászólásomban azért van, mert anélkül nem menne itt a php szintaksz színező)

kicit több magyarázat találsz a hook_nodeapi hurokról itt:
http://api.drupal.org/api/function/hook_nodeapi/6

jóétvágyat! csemegeubi? ;)

0
0

-
clear: both;

zsolesz képe

Úgy néz ki mindent megkaptam a problémám megoldásához, innentől csak rajtam múlik :-) Első látásra tényleg nem tűnik veszélyesnek, így bátrabban vágok bele :-)
Csemegeubit köszi nem, és ha nem jelentkeznék pár napon belül az örömhírrel hogy sikerült minden, az csak a saját készítésű kolbásztól lehet :-)))

0
0