php függvény hívása tartalom beküldésekor

Wildchild képe

Sziasztok!

Egy modult fejlesztek, ami telepítéskor létrehoz egy új tartalomtípust (ha az még nem létezik). Az adott tartalomtípusba, ha beküld a felhasználó egy új bejegyzést, beküldéskor meg kellene hívnom egy php függvényt. Kérdésem az lenne, hogy hol, melyik file-ban tudom beállítani, hogy ez a függvény meghívódjon?

A válaszokat előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
aboros képe

hook_form_alterrel akarod módosítani a tartalom beküldő űrlapot és hozzáfűzni egy saját függvényt a beküldéskor futó "submit lánchoz".
http://api.drupal.org/api/function/hook_form_alter/6
a #submit kulcs magyarázata pedig:
http://api.drupal.org/api/drupal/developer--topics--forms_api_reference....

ha ebből még nem ok, kérdezz pls.

0
0

-
clear: both;

Wildchild képe

Azt hiszem, hogy nem pontosan kérdeztem, ezért inkább leírom, hogy a modulomnak mi lenne a feladata.

Tehát egy adott tartalomtípus (nevezzük versenynek) új tartalmának beküldésekor meghívódik egy függvény, ami megvizsgálja, hogy a beküldött node-nak mi az azonosítója és ez alapján a saját táblájába letárol egy recordot, megadott feltételek szerint.

Ha jól értelmezem, a hook_form_alter() akkor használható, ha a modulomban egy saját formot készítek, de az én modulomban nem lenne form. Lehet, hogy rosszul értelmezem?

0
0
dj képe

0
0

Üdv!
Dudás József

aboros képe

hook_nodeapi. csak mindig olyan kézenfekvőnek tűnik, hogy végülis a node form is űrlap, mérne módosítsam a form_alterrel..
igaza van a kolegának, nodeapi..

0
0

-
clear: both;

Wildchild képe

Köszönöm mindkettőtöknek, valószínűleg ez lesz az, amire szükségem van. Hétfőn tudom csak kipróbálni, ha elakadok, még kérdezek :) Jó hétvégét!

0
0