PECL uploadprogress ajánló az állapot jelentésben

Ilusha képe

Az állapot jelentés részen ez az üzenet fogad:
(nem piros, nem sárga, hanem fehér háttérérrel)

"A kiszolgáló alkalmas a fájlfeltöltési folyamat megjelenítésére APC-n keresztül, de ez a lehetőség tiltva van. Hozzá kell adni a apc.rfc1867 = 1 sort a PHP működését szabályzó php.ini fájlhoz. Javasolt a PECL uploadprogress használata, ami támogatja a több fájl párhuzamos feltöltését."

Továbbá erre a címre hivatkozik:
http://pecl.php.net/package/uploadprogress

Ezzel nem tudok még jelenlegi tudásom alapján mit kezdeni, és ebben szeretném a segítségeteket kérni.

Szóval:

-a Drupal fájljai között van egyetlen egy php. ini fájlt és ezt keressem meg?
- ebbe írjak be egy sort. Hova: mindegy melyik részére? És betű szerint ezt: "apc.rfc1867 = 1" vagy valami mást?
- a címről pedig gondolom töltsem le a fájlt, csomagoljam ki, és töltsem fel: de melyik könyvtárba?

Drupal verzió: 
tiburi képe

Ebben az ügyben a hosting szolgáltatóddal kell felvenned a kapcsolatot. Ők tudják a beállításokat elvégezni...

1
0
Ilusha képe

Megteszem :)

0
0
eMeLA képe

Azt azért tudd, hogy a PECL nélkül is rendesen fog működni a Drupal, ezért nem piros és sárga a figyelmeztetés.
Vagyis ezért "nem vessz össze" a szolgáltatóddal. ;)

1
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

DruTa képe

Sziasztok!

És ha a szolgáltató nem akarja?

Van más lehetőségem?

0
0
Sk8erPeter képe

Igen, van más lehetőséged, például nem foglalkozni a dologgal.
Én legalábbis csak emiatt biztos nem költöznék más szolgáltatóhoz, főleg, hogy amennyire én tudom, osztott tárhelyeken kevésbé jellemző, hogy ezt engedélyezik.

0
0
DruTa képe

De sok feltöltés van az oldalamon (munka, nem illegális cucc), és nagy file-ok, amiknél jó lenne látni, mennyi van hátra, nem csak azt, hogy pörög-pörög-pörög...

0
0
Sk8erPeter képe

Akkor sem tudsz mit csinálni, ezt a szolgáltatódnak kell engedélyeznie, ez van.

0
0
DruTa képe

Szóval ezt csak szerveroldali programmal lehet megoldani?

0
0
Sk8erPeter képe

Nem "szerveroldali programmal", hanem a php.ini nevű fájlban való módosítással tudod ténylegesen aktiválni az APC-t, amennyiben nálad is az látható a státuszjelentésben, mint ami magában a kérdésben szerepelt:

"A kiszolgáló alkalmas a fájlfeltöltési folyamat megjelenítésére APC-n keresztül, de ez a lehetőség tiltva van. Hozzá kell adni a apc.rfc1867 = 1 sort a PHP működését szabályzó php.ini fájlhoz."

A php.ini egy konfigurációs fájl, a PHP-hoz beállításait tartalmazza különböző direktívák formájában:
http://php.net/manual/en/configuration.file.php
http://php.net/manual/en/ini.list.php

A PECL uploadprogress egy PHP-extension, ennek itt tudsz utánaolvasni, ha érdekel:
http://pecl.php.net/package/uploadprogress

De mondom, ha nem a tiéd a szerver (vagy nem VPS-t használsz), a szolgáltatóval kell egyeztetned, hogy hajlandóak-e ezt a kedvedért engedélyezni, beállítani (de ne lepődj meg az esetleges nemleges válaszon).

2
0
DruTa képe

Nemleges, ezért reméltem, hogy van olyan modul esetleg, de ezek szerint kell hozzá egy php beállítás, aminek a módosításához nincs jogosultságom.

De miért félnek ettől a szolgáltatók, egyes szolgáltatók? Pl. a Domaincenter?

0
0
Sk8erPeter képe

Nem tudom, gondolom valami plusz terhelést és/vagy plusz odafigyelést jelent.

De hogy a gondod megoldódjon, használd a Pluploadot:
http://www.plupload.com/example_all_runtimes.php
sőt, a Media+Plupload+Media Multiselect modultriót használd, itt bővebben írtam erről:

http://drupal.hu/comment/69305#comment-69305

A Plupload nagyon jól megoldja a progress bart.

0
0
DruTa képe

Kösz, megnézem.

Ha jól látom ez nem drupal.org-os modul, hanem minek is nevezzem ezt?

0
0
Sk8erPeter képe

Egyelőre sandbox project állapotában lévő "drupal.org-os modulnak". :) Már ha a Media Multiselectről beszélünk. A többi: Media 7.x-2.0-unstable7, Plupload 7.x-1.0 (stable). Bár lehet, hogy egyelőre a devvel kell próbálkozni ezekből is, hogy működőképes legyen a trió.

0
0
DruTa képe

A CH böngésző mutatja alul az állapotsorban a százalékot amikor feltöltök, tehát megoldható ez a tárhelyszolgáltató által a szerverre telepített program nélkül is, hiszen egy külső böngésző is tudja.

Így már végképp nem értem, miért ajánlja a Drupal Jelentések infója a PECL és APC programokat, amikor ez egy ilyen triviális dolog.

0
0
Sk8erPeter képe

Például azért, mert nem használ mindenki Chrome-ot, vagy más olyan böngészőt, ami mutatná a folyamat állapotát?! Már a felvetést sem értem: egyáltalán nem "triviális dolog".

Az APC-nek meg aztán végképp semmi köze a Chrome progress barjához:
http://www.php.net/manual/en/intro.apc.php

"The Alternative PHP Cache (APC) is a free and open opcode cache for PHP. Its goal is to provide a free, open, and robust framework for caching and optimizing PHP intermediate code."

itt is olvashatsz róla:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PHP_accelerators#Alternative_PHP_Ca...

1
0
DruTa képe

Félretérettél: én a CH-val azt akartam példázni, hogy nem kell ehhez szerverprogram, hiszen kívülről, a honlaphoz való belső hozzáférés nélkül is simán lehet ezek szerint követni egy feltöltés százalékos haladását, tehát akkor egy sima modul is tudhatná.

0
0
Sk8erPeter képe

Így már végképp nem értem, miért ajánlja a Drupal Jelentések infója a PECL és APC programokat, amikor ez egy ilyen triviális dolog.

kívülről, a honlaphoz való belső hozzáférés nélkül is simán lehet ezek szerint követni egy feltöltés százalékos haladását, tehát akkor egy sima modul is tudhatná.

Elég durván kevered a szezont a fazonnal.
Amiről te beszélsz, vagyis a Chrome saját beépített progress barja, annak SEMMI köze a konkrét honlaphoz, SEMMI köze a Drupalhoz, SEMMI köze bármilyen modulhoz. Ezenkívül SEMMILYEN modul nem kap hozzáférést a Chrome kis beépített progress barjához. Most itt össze-vissza keverted a dolgokat. Próbáld ki, hogy másik honlapra töltesz fel, ott is fogja neked mutatni a Chrome ezt a folyamatjelzőt...
Egy "sima modult" is említettem már neked, ami integrálja ezt a library-t:
http://www.plupload.com/example_all_runtimes.php
Ez az a "sima modul":
http://drupal.org/project/plupload
aztán ha ehhez felrakod még ezt (egyelőre sandbox project):
http://drupal.org/sandbox/fangel/1652676
meg ezt:
http://drupal.org/project/media
meg ezt:
http://drupal.org/project/multiform
aztán beállítod a Media multiselect widgetet az unlimitedre állított fájl/képmeződhöz, akkor lesz egy remek, progress barral kiegészített fájlfeltöltőd. Én ezt a négyesfogatot használom, és nálam nagyon jól bevált.

1
0
DruTa képe

Na, szóval nem azt mondtam, hogy egy modul hozzáfér a CH-hoz, ismétlem, ezzel csak azt akarom példázni, hogy ha egy sima böngésző képes, akármilyen honlapon mérni a feltöltést, akkor valószínűleg ez egy olyan dolog, amihez nem kell a szerverre telepített program, TEHÁT, nem értem miért nincs egy sima kis egyszerű modul(ka), ami ezt megoldja, miért kell pl. az a négyesfogat, amit ajánlasz.

0
0
Sk8erPeter képe

Amikor te a Drupal-modulkádról beszélsz, akkor máris (web)szerveroldali dologról beszélsz. Amikor a Chrome-ról, akkor pedig a kliensoldali böngésződről, HELYI fájlodat kiválasztva. A kettő teljesen más. Egy "sima böngésző" annyira nem "sima", egyszerű valami, egy böngészőnek NAGYON összetett dolgai vannak. A Chrome-ban implementálták az állapotjelzőt is, örülj neki. Ettől még ha a webszervereden futkorászó oldaladon szeretnéd mutogatni egy távoli klienstől kapott fájl feltöltésének állapotát, akkor de igen, KELL a szerverre olyan "program" (inkább engedélyezett kiterjesztés, bővítmény, stb.), ami mindezt lehetővé teszi. Ha ebből még nem kezd kitisztulni a kép, hogy mennyire más a két dolog, akkor nem hiszem, hogy ennek a topicnak a kereteibe beleférne a további magyarázat. Így is bőven túlléptük már az eredeti kérdés kereteit az elméleti fejtegetéssel.

Igazából az eredeti kérdésedre a választ már megkaptad: ha nagyon szükséged van a PECL uploadprogress-re, akkor kérd meg szépen a szolgáltatót, aki valószínűleg nem fogja teljesíteni a kérést osztott tárhelyen, és akkor választhatsz, hogy elköltözöl onnan mondjuk VPS-re (esetleg más szolgáltatóhoz, akinél ez engedélyezve van), vagy pedig elfogadod a helyzetet, és rájössz, hogy egyrészt a PECL uploadprogress nem egy olyan kihagyhatatlan dolog, másrészt mondjuk elég neked a Chrome progress barja; vagy pedig használod a már ajánlott, nagyon profi Pluploadot.

2
-1
DruTa képe

Nem tudom van-e értelem x-edszer leírnom, hogy mit írok, elkerülendő, hogy mást olvass belőle.

Tudom mi a különbség a szerver oldali program és a kliens oldali között.

Utoljára leírom: a böngészővel csak példálóztam, azt megmutatva, hogy mi a fenének kell PECL, ami a szerveren fut, ha egy külső program, kliens is képes mutatni a feltöltés állapotát.

Mindegy, nem reagálok többet. Nem vitatkozni jöttem.

0
-2