Node Reference megjelenítése

mattil képe

Ezen az oldalon található a problémám, amelyre megoldást szeretnék találni.
A párosítások egy tartalomtípus, amelynek mindössze két node reference mezője van (hím, tojó). Készítettem hozzájuk egy-egy reference list nézetet a wiews-ban, ami annyit csinál, hogy a bázis és a tenyészgalambok közül kilistázza a galambokat és azok képét nemi jelleg szerint leválogatva. Ebből nyilvánvalóan egyet-egyet tud kiválasztani a felhasználó az új tartalom létrehozásakor. A megjelenés beállításakor a Display Suite használatával két oszlop közül a bal oldaliba kerül a hím, a jobb oldaliba a tojó. Ez eddig rendben is van.
A megjelenés beállításánál a rendered node-ot választva a View mode-nál ki tudom választani többek között a bevezető és a teljes tartalmat. Nekem viszont úgy kellene, hogy a tartalomból csak bizonyos mezőkre van szükségem. Jelen esetben valahogy úgy, mint ahogy a második párnál látszik, tehát nem kell a törzs, csak a többi mező. A második tartalomnál azért van jól, mert egyelőre az a két tartalom nem tartalmaz még leírást.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

a tartalomból csak bizonyos mezőkre van szükségem. Jelen esetben valahogy úgy, mint ahogy a második párnál látszik, tehát nem kell a törzs, csak a többi mező.

Hát akkor húzd át admin-felületen az adott mezőt az adott view mode-nál rejtett mezők közé, aztán annyi... :)

esetedben pl. itt lesz elérhető a beállítása:
admin/structure/types/manage/parositasok/display/teaser

0
0
mattil képe

"Hozzáférés megtagadva
Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez."
Ez a válasz a géptől a fent útvonalra. :-o

0
0
Sk8erPeter képe

Custom display settings - Use custom display settings for the following view modes

Custom display settings

admin/structure/types/manage/parositasok/display
ezen az útvonalon a teaser be van nálad pipálva, ahogy ezen a screenshoton látható?
Ha nincs, akkor pipáld be, mentsd el, majd klikkelj a Teaser módra, és állítsd be, teaser nézetben mely mezők láthatók, és melyek rejtettek.

0
0
mattil képe

Szerintem félreértjük egymást, ezért aztán elkezdem annyira előlről amennyire csak lehet, hátha így könnyebben megérthető mi is az én gondom, másrészt ezen rovat neve tudásbázis, és ilyen problémába sokan beleütközhetnek nem csak a galambok kapcsán.
Tehát amint látszik is ez egy galambász honlapja lenne, aki fel szeretné vinni a galambjait az adatbázisba, majd azokat különböző szempontok alapján leválogatva külön menüpontonként megjeleníteni(ti. versenyzők, bázisgalambok, tenyészgalambok.)Ezeket természetesen pároztatja is, amely nagyjából úgy néz ki, hogy évente más-más párok alakulnak ki a meglévők közül.
Aki allergiás a madártollra, vagy nem tudja a fentieket elképzelni gondolja azt, hogy ez egy társkereső iroda honlapja, ahol a jelentkezőket először felveszik az adatbázisba, majd különböző menükben listázzák a párt keresők számára.

Létrehoztam ehhez először is egy galambok tartalomtípust a következő mezőkkel:
tartalomtipus
Itt a galambász értelemszerűen megadja a cím mezőben a galamb nevét,képnél a galamb képét, body-ban a galambról egy részletes leírást, a nemi jellegnél azt, hogy fiú, vagy lány, a státusznál, hogy aktív, avagy sem (azért nem aktív, mert már öreg és nem párosodik, vagy nem él már, ez esetben is fennmarad a listán, de ezzel jelöljük ugye, hogy világos legyen a látogatónak). A csatolmányhoz fel lehet tölteni a galamb oltási lapját, származási lapját, pedigréjét, egyéb kütyafülét.
A galambkategóriákat meg így alakítottam ki:
kategoriamezők
A wiews nézet a kategóriákhoz egyszerű:
oldalnézet
Mindegyik ugyanilyen ami a fenti listában van, csak persze a megfelelő kategóriával, és persze ezek a menüben is megjelennek, mindössze a Galambok menü rejtett a külső látogatók elől, mert az csak arra szolgál, hogy oda töltsük fel a galambok adatait.
Ezek után létrehoztam egy Párosítások tartalomtípust, amelynek a mező mindössze ennyiből állnak:
hím és tojó
A Node reference-ekhez létrehoztam egy-egy viewst, ami alapján a bázis- és a tenyészgalambok közül ki lehet választani egy darab hímet, és egy darab tojót
j
galamblista
Ez eddig szép és jó, de a megjelenítéssel már gondjaim vannak, ugyanis ott csak ennyi jelenik meg:
ennyi
Az hogy két oszlop meg minden az rendben van, hiszen a "szabvány" az, hogy baloldalt a hím, jobboldalt a tojó, és képre kattintva lehessen a galambról részletes infót kérni. (példa1, példa2, példa3)
A formátumnál Title, Rendered node, Url as Plain text, illetve tartalomazonosító választható. Ezek közül a rendered node az ami már megjelenít valami tartalmat is nem csak egy linket, vagy azonosítót.
A view mode-nél a fogaskerékre kattintva már van Bevezető, Teljes, tartalom, Rss, Keresési index, Keresési eredmények és Vezérjelek.
Nekem a bevezető is jó, de amint írtam is a törzs nem kellene a tartalomból, csak a kép és a többi mező. Ezek viszont nem jelennek meg a megjelenés beállításainál, (tehát nem tudom a törzset rejtetté tenni) valószinűleg azért, mert a rendered node ugye a már kész tartalmat listázza, amiből az egész ered.
Bár a Display Suite-nek hála van add view modes pontom, nem igazán értem, hogy ez most az én esetemben mire lenne használható, lévén csak ugyanazokat a dolgokat tudom kiválasztani itt is, mint fentebb.
Próbáltam már az EVA modult is, de az szerintem nem ehhez a problémához való, valamint a Node referrece views formatter modult, amivel elvileg views nézetet lehet hozzárendelni a formátumhoz, nálam azonban AJAX hibával elszáll.

Ha ez a probléma megoldódik, egyből adódik egy újabb, mégpedig az, hogy hogyan tegyem a párokat egy "évjárat" alá. Most ugyanis egy fiúból és egy lányból lesz egy tartalom, majd a következő fiú-lányból a következő tartalom. Viszont ezt úgy kellene, hogy 2013 évi költőpárok főcím, majd alatta mondjuk 5 vagy 6 fiú-lány pár. Következő főcím: A nyári versenyre felkészített galambpárok, aminek tartalma mondjuk nyolc versenygalambpár. Ezt követően mondjuk a 2014 évi költőpárok és így tovább.
A házzaságközvetítő iroda példáján keresztül pedig az eddigieket úgy mondhatnám, hogy az iroda szertné közölni kiket házasított ki ebben az évben, kiket jelölt ki pároknak a hétvégi randira és így tovább. Mindezt egyetlen menüpont alatt.

0
0
Sk8erPeter képe

Tényleg félreérthető volt elsőre, így már más a helyzet!
Az utolsó képeden látszott jól igazán, mi az ábra.
A rendered node annyit jelent, hogy itt egy az egyben úgy fogja mutatni az adott node-ot, ahogy a beállított view mode-nál egyébként is megjelenne: itt a teaser/bevezető van beállítva, tehát ha a /node útvonalat megnéznéd (és a front page-re is ki lenne dobva az új oldal), akkor egy az egyben úgy látnád, mint ahogy itt is.
Mi következik ebből? Hogy az elrejtendő mezőket nem itt, hanem annál a content type-nál kell beállítani, amire itt node reference-szel hivatkozol - esetedben a galambok tartalomtípusnál. Ennek a megjelenítési beállításai nálad az
admin/structure/types/manage/parositasok/display
oldalon lesznek elérhetőek. Itt lesz érdekes az, amit itt korábban mutattam, hogy be kell pipálnod a teaser/bevezető módot, ha nincs még, ha viszont már be van pipálva, akkor itt el kell rejtened a teaser módból a body mezőt.

Bár a Display Suite-nek hála van add view modes pontom, nem igazán értem, hogy ez most az én esetemben mire lenne használható

Ezzel például azt tudnád elérni, hogy legyen egy "egyéb" nevű view mode-od is a beépítetteken kívül (default, full, teaser, stb.) Ilyen view mode-okat egyébként kódból is nagyon könnyű létrehozni, de ezt csinálja meg helyetted a Display Suite. Ennél az "egyéb" view mode-nál például beállíthatnál kifejezetten csak a párosításoknál látható fieldeket. Tehát konkretizálva lenne mondjuk egy default, teaser és egyéb view mode-od (esetleg még lehetne full is vagy más, attól függ, bepipálod-e a mutatott képen), a defaultnál minden látszana, a teasernél mondjuk csak a kép, az egyéb view mode-nál pedig a body mező kivételével minden. Aztán az utolsó képen látható mezőnél a "rendered node" mellett látható fogaskerékre rákattintva a view mode-nál beállíthatnád az "egyéb" megjelenítési módot, és akkor a body kivételével látszana minden más.
De ha a teasernél/bevezetőnél állítod be úgy, hogy a body kivételével látsszon minden, az is teljesen jó, igénytől függ, hogy hány view mode kell az adott tartalomtípusra.

Nagyon röviden összefoglalva: a "Galambok" tartalomtípusban kell beállítanod a látható mezőket (például elrejtened a body mezőt), a megfelelő view mode-ra (pl. bevezető) kattintva (nem pedig a "Párosítások" tartalomtípusban).

Szerk.: amúgy tök jó, hogy mellékeltél screenshotokat a leírásodhoz, így máris egyértelmű volt, köszi! Példás segítségkérés :)))

0
0