Node-hoz rendelt képek küldési lehetősége önálló tartalomként

thamas képe

Szeretnék egy tartalomtípust, amihez képeket lehet feltölteni. A képek "mini galériaként" (thumbnails) jelennek meg a node-ban és - mondjuk lightbox2-vel - megnézhetőek nagyobb méretben is. Eddig rendbe van: cck, imagefield, gond nélkül megvalósítható.

Viszont azt szeretném, hogy a tartalomhoz rendelt képek közül bármelyiket el lehessen küldeni emailben (a send modullal). Ehhez viszont a képeknek önálló node-ok nak kell lenni, gondolom. De akkor az imagefield nem jó. Lehet helyette node reference, vagy views reference - de akkor meg külön kell feltölteni a képeket, nem lehet az eredeti node-ban. Pedig az egészet úgy kellene megoldanom, hogy utána egy laikus szerkesztő is tudja kezelni.

Illetve nem tudom, hogy tudom, hogy ha a képet lightboxszal jeklenítem meg, hogy hívom fel a látogató figyelét, hogy azt el is küldheti, ha az eredeti node-ot megjeleníti.

Van ötletetek felhasználóbarát megoldásra (lehetőleg kattingatva, kódolás nélkül)?

Köszi!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Illyés Edit képe

Image modullal viszed fel a képeket, ez node-okat készít minden képhez. Egyelőre az Image Attach komponens csak 1 kép csatolását engedélyezi, tervbe van véve a modul bővítése. Addig is node reference segítségével tudod az image node-okat a "szülő" node-hoz rendelni.

0
0
thamas képe

A Drupal Multimedia könyv 200. oldalán van ez a kép:

http://img9.imageshack.us/my.php?image=dm200sy4.png

Az egyik fele Node Reference, de vajon milyen modul eredménye a másik ("or create a new Clip")??

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Paal képe

Ez az addnode modul. Már írtam róla pár sort. Csak 5-öshöz van., illetve hatoshoz próbálkozás.

Egyéb kapcsolódó infó:
http://drupal.hu/forum/automatic-nodetitle-token
http://drupal.hu/forum/saj%C3%A1t-tartalom-cck-k%C3%A9rd%C3%A9s

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

thamas képe

Nagyon köszönöm az infókat!

Ez hasznos modul lenne, ha létezne aktuális, karbantartott verzió. Úgy látom abba az irányba léptek tovább, amit pp is írt, kár hogy elakadt a dolog. :o(

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Illyés Edit képe

Ha image node-okat akarsz létrehozni, akkor Image Assist. A kép beillesztés gombra kattintva megnyílik egy felugró ablak, ami lényegében az image node beküldő űrlapja. Addnode csak annyiban tud többet, hogy azzal nem csak image node-okat lehet létrehozni.

0
0
thamas képe

... csak azon akadtam el, hogy az Image Assist a szövegbe illeszti be a képeket, én viszont itt egy külön galériát szeretnék az oldal részeként, nem szövegbe illesztett képeket.

De lehet, hogy létrehozok egy külön szöveg mezőt a képeknek és "kész".

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás