MySQL server - hiába minden erőfeszítésem

Gigi79 képe

Sziasztok!

Hónapok óta szenvedek az oldalammal (http://www.gigiscott.com). Elkezdte küldeni a következő hibaüzenetet kismillió példányban:

Warning: MySQL server has gone away query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (1, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:280521:\"MySQL server has gone away\nquery: UPDATE cache_update SET data = 'a:29:{s:2:\\"ad\\";a:10:{s:5:\\"title\\";s:13:\\"Advertisement\\";s:10:\\"short_name\\";s:2:\\"ad\\";s:10:\\"dc:creator\\";s:6:\\"Jeremy\\";s:11:\\"api_version\\";s:3:\\"6.x\\";s:17:\\"recommended_major\\";s:1:\\"2\\";s:16:\\"supported_majors\\";s:1:\\"2\\";s:13:\\"default_major\\";s:1:\\"2\\";s:14:\\"project_status\\" in /USER/gigi/gigiscott.com/www/includes/database.mysqli.inc on line 128

Ha elég türelmesen végig pásztáztam az oldalt, akkor az alján felbukkant valami a saját oldalamból, de pl. adminisztrációs oldalak nem jönnek elő, ezt írja ki:

Welcome to the administration section. Here you may control how your site functions.
You do not have any administrative items.

- holott magyar Drupalt használok -, illetve MySQL-es hibaüzenet és a Welcome-mal kezdődő között egy újabb litánia van (rózsaszín alapon piros betűkkel - bár ez lehet, hogy csak a honlapom színvilága miatt, a lényeg, hogy a Warningostól eltérőek a színei). Bevallom, hogy mivel a hossza vetekszik a Háború és békéjével, ezért csak beleolvastam, és jellemzően ott is a MySQL server-es hibaüzenetet véltem felfedezni.

Kikutattam a fórumot, és megtaláltam ezt a leírást.
Nehezen, de átállítgattam a my.ini-t (Xampp-t használok), de ez sem hozott javulást. Próbáltam Phpmyadminban prüntyögni (cache kiürítése, illetve ebben a topikban találtakon felbuzdulva a watchdogot is kiürítettem, mert a hibaüzenet arra is utalt), de a helyzet továbbra is változatlan maradt. Próbáltam a modulokat manuálisan frissíteni: amiből találtam újabbakat, mint ami nekem volt, azt ftp-n feltöltöttem, újra ürítettem a fent említett táblákat, és még mindig semmi eredmény. Vagyis egy újabb hibaüzenetet kaptam:

user warning: Table 'gigiscott.semaphore' doesn't exist query: SELECT expire, value FROM semaphore WHERE name = 'locale_cache_hu' in /USER/gigi/gigiscott.com/www/includes/lock.inc on line 154.

Bevallom, ezt már meg sem próbáltam megoldani, mert ettől nem romlott tovább semmi, csak annyit tapasztalok, hogy nem mutat jól. :-S

Gondoltam, ennyi eredménytelen kutakodás után inkább megpróbálok segítséget kérni, és remélem, hogy nem ordítja le senki a hajamat, mert valami nyilvánvaló dolgot kérdeztem. Ha mégis így lenne, mentségemre szóljon, hogy teljesen laikus vagyok, és csak kottából hegedülök. :-)

Köszönöm, ha segítetek.
Gigi

Drupal verzió: 
nevergone képe

Miután frissítettél Drupal 6.16-ra, sikeresen lefutott az update.php ?

0
0
Balogh Zoltán képe

Csatlakozva nevergonehoz, az utolsó hibaüzi tuti a 6.16-os frissítés utáni update.php futtatásának hiánya. Szerintem az /admin/settings/error-reporting oldaladon villámgyorsan kapcsold ki a hibaüzenetek képernyőre írását, mert egyrészt ciki, nem beszélve arról, hogy ez olyan olyan infókat ad egy anonym usernek, amihez köze nincs.

De ha a 6.16-os Drupal frissítés utáni update.php elmaradt, akkor vajon a többi megvolt-e?

Google?

0
0
Gigi79 képe

Kikapcsolnám, de most nem tudom, mert nem jönnek elő az adminisztrációs oldalak. Valami ötlet?

0
0
Gigi79 képe

Tanulva az esetből, kikapcsoltam a hibaüzenetek képernyőre írását (tényleg kínos volt :-)).

0
0
Gigi79 képe

Már akkor sem jöttek elő az admin oldalak, így szerintem nem futott le. Valahogy más módszerrel nem lehetne azt lefuttatni (PHPMyAdminból, vagy ilyesmi)?

0
0
gazsesz képe

Mite jelent pontosan az, hogy nem jönnek elő az adminisztrációs oldalak?

0
0

Gazsesz

Gigi79 képe

Ha belépek, akkor még nincs gond, oldalt a menüben látszik a menüpont, amivel az adminisztrációs felületre lehetne menni. Viszont ha rákattintok, akkor előjön egy kilométer hosszú hibaüzenet, és alatta ez a szöveg:

Welcome to the administration section. Here you may control how your site functions.
You do not have any administrative items.

Aztán semmi más nincs. Így nem tudok semmit állítgatni a Drupal felületén. Ha van valami ötletetek, szívesen veszem.

Köszi.
Gigi

0
0
gazsesz képe

A következőt tenném:
- Ha a modulok oldal sem látszik, akkor mysql-ből szépen kikapcsolgatnám a contrib modulokat, és nézném, hogy mikor áll helyre a normál működés.
- De amúgy az update.php futtatásához nem kellenek az admin oldalak, azt anélkül is lehet frissíteni.
- Újra felmásolnám a drupal core-t, és úgy próbálnék updatelni.

0
0

Gazsesz

Gigi79 képe

Szuper! Ezzel a módszerrel sikerült. Éljen, éljen! Update.php is lefutott gond nélkül, és végre az időzített feladatok is. Nagyon köszönöm. Viszont fogalmam sincs, melyik modul okozta a bajt, mert miután leszedtem a sallangokat, már tökély volt a helyzet, és hiába tettem vissza egyenként őket folyamatos ellenőrzés mellett, nem okoztak később sem bajt. Még egyszer millió köszönet.

Gigi

0
0
gazsesz képe

Örülök! :)

0
0

Gazsesz

Paal képe

Írtam már erről egy FAQ-t, de valahol elveszett :( de a drupal.org-on +van: http://drupal.org/node/259580

Minden bizonnyal a sok modul miatt hasal el az adatbázis kapcsolat. Nekem is volt ilyen gondom localhost-on (főleg sok modul esetén, és az admin/build/modules oldal betöltésekor), de miután a linkben található beállításokat elvégeztem, rendesen ment.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

ercsi képe

Sziasztok!
Pár napja(hete?) nekem is jönnek ezek a "Warning: MySQL server has gone away query: INSERT INTO watchdog" sorok. Ötleteket várok a megoldásra, mert momentán nincs. 6.19-es drupi, tudom van már 20-as, de pont ezek miatt a hibák miatt félek megupdatelni. (Mi van ha nem megy le?) db logot nem szeretném kikapcsolni...
Előre is köszi a választ!

0
0

Ercsi

Paal képe

De ott a válasz az előző hozzászólásomban:
http://drupal.org/node/259580

Ezt kell beállítani a mysql szervernek:

(Important: remember to keep backup files *before* you do anything !!)
 
GENERAL SPECIFICATIONS:
 
[mysqld]
 
port	 = 3306
socket	 = /tmp/mysql.sock
skip-locking
key_buffer = 384M
max_allowed_packet = 64M
table_cache = 4096
sort_buffer_size = 2M
read_buffer_size = 2M
read_rnd_buffer_size = 64M
myisam_sort_buffer_size = 64M
thread_cache_size = 8
query_cache_size = 32M
 
INNODB SPECIFIC:
 
innodb_buffer_pool_size = 384M
innodb_additional_mem_pool_size = 20M
innodb_log_file_size = 10M
innodb_log_buffer_size = 64M
innodb_flush_log_at_trx_commit = 1
innodb_lock_wait_timeout = 180

Nézd meg, hogy neked mik vannak beállítva. Tuti, h nem ezek!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

ercsi képe

igen, de az 5-ösre szólt... azért köszi az ötletet. kipróbálom ;)

0
0

Ercsi