Milyen admin sminket használsz?

Den képe

Ez a srác összegyűjtötte a legnépszerűbb admin sminkeket. http://mogdesign.eu/blog/10-drupal-administration-themes/

Érdekelne, hogy ki melyik admin sminket használja és néhány szavas indok is, hogy miért...

p.s. Tulajdonképpen lusta vagyok kipróbálni mindent, de kiváncsi vagyok, hogy melyek azok amelyek tényleg használhatóak, és akkor elég lenne csak azokat megnéznem... :) A beérkezett információ meg hátha jól jönne másnak is.

thx!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

aboros képe

de legtöbbször a garlandból csinálok egy alsminket és azt. egyik oldalsávba se rakok blokkokat és admin_menu modullal navigálok. és ennyivel még megtoldom a csst:

table tr.even:hover, table tr.odd:hover {
background-color: #fdffc9 !important;
}

ez sokat segít pl a permissions oldalon, illetve tulképp akármelyik táblázatnál tök jól jön. persze csak igazi böngészőben működik, böngészőnek látszó programban nem.

jó az admin modul is egyébként, de én úgy vettem észre, hogy néha gondja van a jsekkel, úgy értem, hogy pl a gmap modul beállításainál az istennek se akar a térkép megjelenni, helyette "javascript is required to view this map" szöveg van. amint áttérek más sminkre, akkor meg okés. annyit meg nem ért nekem, hogy nyomozni kezdjek az ügyben.

0
0

-
clear: both;

Désiré képe

Általában a RootCandy-t használom.

Az admin menu modullal alapból nincs sok értelme admin sminket használni, de ha azt is nézed, hogy más felhasználók is elérhetik az adminfelületet (postbeküldés, moderálás stb), akkor nem baj, ha valami jobb van, mint a garland. Saját sminkhez meg nem éri meg adminfelületet készíteni szerintem.

RootCandy-hez még annyit, hogy admin menu-vel alapból kicsit összegabajodik, ki kell kapcsolni a legördülő felső panelt, és akkor jó lesz.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Paal képe

Én az admin modult. A D7 admin felülete is hasonló lesz (kb.).

Nekem nagyon bejött. Ha nincs admin smink beállítva, akkor fog elérhető menni. Lesz egy admin a menük között, ott lehet beállítani, hogy milyen menüpontok jelenjenek meg.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Den képe

jól összeakad az admin menüvel... ez még nem lenne baj.

Azt a "Lesz egy admin a menük között"-et nem értem. Hol keressem? Nagyon nem találom...

Amúgy pofás a kinézete. De a cache törlése, ami az admin menüben benne van könnyen elérhetően, hiányzik. A modulok beállítása modulonként csoportosítva menüpontot sem találom.

0
0
Paal képe

Mondjuk én ezt már kész oldalnál használom. Valóban nem megy az "admin menu"-vel együtt. De ez inkább kész oldalhoz használható(bb).

admin/build/menu oldalon lesz egy "Admin" menü, amiben tudod állítani, hogy milyen menü pontok legyenek elérhetőek ebből (elemek listája).

Egy csomó menüpontot illetve elérést letilt. Pl. nem lehet az admin sminket állítani :).
Nekem bejött, de fejlesztéshez talán tényleg jobb az admin menü.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Den képe

Már jó együtt az admin és az admin_menu.
Legalábbis használom. + seven a smink

0
0
drifter képe

Egy ideig én is kísérleteztem az Admin modullal (slate / seven smink), de rájöttem hogy az admin_menu-t jobban szeretem. A fenn említett sminkekből pedig a Polpo jött be, de ízlések és pofonok. Széles monitoron jól mutat, nagy betűk, színek gombok...

0
0
Paal képe

Üdv,

Szerintem fejlesztéshez/fejlesztéskor valóban jobb az admin-menü, de amikor már kész, és csak napi karbantartást, üzemeltetést igényel az oldal (jobbára tartalom felvitelt), akkor talán jobb választás az admin modul. Kicsit szebb, kicsit "parasztvakítósabb" :), és az ügyfelek általában szeretik ezt. De tényleg ízlés dolga. Ez a Polpo mondjuk nem rossz.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Luigi.hu képe

Az alap "admin/user/permissions" kevés lehetőséget ad a finomságokra, ezért már egy ideje mindenféle modulokat próbálgatok. A legjobb a Menu Access (Menu Item Access, Admin Access, Node Access) volt, de ez egy kicsit ágyúval verébre hangulatú nekem, vmi egyszerűbb beállítás is elég volna ehhez.
Az admin menüben csak azt az almenüt, beállítást engedélyezed, ami szükséges, de a "veszélyesebb" beállításokhoz (pl. menüpont törlése) Te hogyan korlátozod a hozzáférést?

Ja, és azt hogyan lehet elérni, hogy az elsődleges menü a menüsorban jelenjen meg ebben a sminkben. Vszínűleg ehhez bele kell nézni a sminkbe, de mivel ilyet még nem követtem el, ezért annyira örülnék, ha vki egyszerűen el tudná azt magyarázni (vagy mutatna egy jó linket), hogyan tudom a sminket felhasználni és picit módosítva újat létrehozni.
Köszi.

0
0
nevergone képe

Kérlek indíts új témát a kérdésednek, ezt rögtön szét is lehet szedni kettő, egymáshoz nem igazán kapcsolódó kérdésre.
Köszi! :)

0
0
Webappz képe

Nagy monitoron tényleg jól mutat, gyorsan bookmarkolom is :)

0
0

Páldi Zoltán

csakiistvan képe

Múlt heti "Kihagyhatatlan adminisztrációs modulok" hozzászólásaiban volt megemlítve a Rubik, ami azt hiszem a leg összerakottabb cucc amit eddig próbáltam!

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

drifter képe

Csak valahogy az a Rubik olyan haloványra - vérszegényre sikeredett, téged nem zavar?

0
0
csakiistvan képe

halovány? a színe? nem, nekem letisztult, és átgondolt.. tetszik!

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

gergely képe

igaz a régi a téma, de én a framework és admin menüre esküszöm :)

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.