Mi a hibás? Smink, i18n vagy a nmenu modul?

Paal képe

Sziasztok!

Több napos próbálkozás, tengernyi fórum téma átolvasása után végre sikerült szinte mindent beállítani egy kétnyelvű oldalhoz. Egyetlen problémám maradt még, de ez szerintem valamilyen hibából adódik.

Ha a primary_menu menüpontjának egy taxonómiát adok meg - pontosabban nem node-hoz köthető menüpontot - akkor nyelvi beállítástól függetlenül MINDEN nyelven megjelenik az adott menüpont.

A primaty_menüben szerepel pl.:

  • Frontpage: lang: en
  • Kezdőlap: lang: hu

Ha ezt bekapcsolom blokként is, akkor ott JÓL jelenik meg. Magyar nyelven csak a "Kezdőlap", angol beállításnál pedig csak a "Frontpage". A Garland smink primary_menu-jeként viszont mindkettő, midenkét nyelven (mellette a blokkban meg jól).

Mi lehet a hibás? Smink? i18n modul? Menu modul?

Köszi, Pali

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
Pasqualle képe

http://drupal.org/node/313302
recommended approach resz..

0
0
Paal képe

Lehet, hogy csak én vagyok kissé (nagyon?) értetlen, de nem lettem okosabb...

OK, kiegészítettem a settings.php-t a megadott két paraméterrel (a többi már bent volt). Most már a menü beállítása oldalon megjelenik az első-, és másodlagos menüknél:

This is a multilingual variable.

További teendő?

A következő oldalon azt írja, hogy menü elemeket nem lehet a Drupal core-ban lefordítani, de a is az i18n modul string translation layer segítségével igen:

The Drupal localization system allows translation of hardcoded strings, using locale module and .po files. However, user-defined strings (menu items, taxonomy terms, field names, etc.) are not translatable using Drupal 6 core. This is why the Internationalization package includes its own string translation layer, which keeps track and allows translation of most user-defined strings.

Próbáltam a "Frontpage" és a "Kezdőlap" stringeket megkeresni a admin/build/translate/search oldalon, de nincsenek ilyenek. Mégis hogyan lehetne akkor lefordítani a felvitt elemeket?

Köszi, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

dj képe

ezért gondoltam, hogy nem nyitok új topikot. A megadott linkben leírtakat megcsináltam, de valamiért még mindig nem működik.

1. Létrehoztam az i18n változókat a settings.php-ban:
menu_primary_links_source
menu_secondary_links_source

2. Az Administer - Site building - Menus - Add menu alatt létrehoztam egy magyar és egy angol menücsoportot.

3. A magyar és angol menücsoportokban a megfelelő menüpontokat is létrehoztam.

4. Az Administer - Site building - Menus - Settings alatt a Magyar nyelv kiválasztása után az "Elsődleges hivatkozások forrása: " kombóban kiválasztottam a magyar-t Angolra váltva pedig kiválasztottam az angolt.

A menüpontok nem jelennek meg. Mi még a teendő amit nem csináltam meg?

Előre is köszönet a válaszért!

Üdv!
Dudás József

Ui.: új vagyok itt, ha valamit rosszul csináltam elnézést!

0
0

Üdv!
Dudás József

nevergone képe

Légyszives indíts új témát a kérdésednek! :)

0
0
dj képe

Ez volt a dilemmám, hogy ez tulajdonképp nem új kérdés, és még válaszoltam is a kérdezőnek, hogy mi a teendő amikor létrehozza a változókat. De nyitok új témát ezzel sincs gond.

Kössz a választ!

Üdv!
Dudás József

0
0

Üdv!
Dudás József