Menu szeletelese

zoliky képe

Sziasztok!
A page.tpl.php fajlban elohivom a menut:

<div id="sidebar">
  <?php print $right; ?>
</div>

A blokokat a menubol a kovetkezo kep alapjan szeretnem felepiteni: http://img26.imageshack.us/img26/3194/menu3h.png

Gondoltam, hogy a kepet harom reszre szeletelem, bejeloltem a piros szagatott vonalal oket. A legnagyobb problema az, hogy a menu tartalmaz egy hateret amely vilagosbol sotetbe oldodik (gradient).

Probaltam a menut felepiteni igy:

#sidebar {
  float: right;
  width: 235px;
}
 
#sidebar .block {  /* Itt elvalasztom a blokokat egy pici helyel */
  margin: 0px 0px 12px 0px;
}
 
#sidebar .block .content {
  background: url("images/kozepso.jpg") no-repeat center top;
}
 
#sidebar #block-node-0 h2 {
  background: url("images/felso.jpg") no-repeat;
  height: 78px;
}

Sehogy sem jon ki a dolog! Az alsot nem tudom hova kell berakni. Ha tudnatok par otletet adni vagy egy weblapot mutatni ahol hasonlo menu talalhato nagyon orulnek!

Elore is koszonom!

Drupal verzió: 
Fórum: 
sgabe képe

A page.tpl.php fajlban elohivom a menut:

A régiót hívod meg, nem a menüt.

A blokokat a menubol

A menüben nincsenek blokkok. A régiódban vannak blokkok és egy blokk lehet egy menü blokkja is.

a menut felepiteni igy

Se menü, se felépítés. Ez a blokkjaid formázása.

Teljesen érthetetlen, hogy pontosan mit is szeretnél. Jó lenne, ha egy linken megnézhetnénk, vagy egy képen megmutatnád miből mit szeretnél elérni. De gyanítom nem Drupal kérdés lesz ez, hanem CSS (és egyebek) és akkor a weblabor fórumán kéne kérdezősködni.

0
0
zoliky képe

Egy menut szeretnek letrehozni amelynek van egy hatere es a hater pedig egy gradiens szin: http://img10.imageshack.us/img10/3116/menueaw.jpg

A drupal kb igy epiti fel a menut:

<div id="menu">
  <h2>Header</h2>
  <div class="content">
    <ul>
      <li>Menu item 1</li>
      <li>Menu item 2</li>
      <li>Menu item 3</li>
      <li>Menu item 4</li>
    </ul>
  </div>
</div>

Akkor kivagok a kepbol egy reszt, peldaul a felso reszt es berakom a H2 haterenek. A kozepet nem tudom hogy vagjam ki (maradjon csak egy csik es repeat-y vagy a gradiensel egyut ?) es hova teszem be..

Kerestem a neten egy csomo sminket de nem hasnzalnak gradienst... bar talaltam egyet amelyben lenne: http://hojtsy.hu/ . Gabor oldalan lathato egy kek gradiens (a menuben) de a problema az, hogy rohadtul komplikaltan oldottak meg, nem ertem minek a sok extra kod a html-ben, nem lehetne egyszerubben.

0
0
pp képe

#sidebar .block { /* Itt elvalasztom a blokokat egy pici helyel */
margin: 0px 0px 12px 0px;
background: url("images/kozepso.jpg") no-repeat center top;
}

#sidebar .block .content {
background: url("images/also.jpg") no-repeat center bottom;
}

0
0
zoliky képe

Koszonom szepen a valaszt! mukodik a dolog csak egy problema van. A kozepso szelet fix szelesegel rendelkezik es ha kitagul a menu akkor ures hely marad a kozepso es az also kep kozott.

http://img212.imageshack.us/my.php?image=menunew.jpg

Ha tudnatok egy megoldast nagyon orulnek.

0
0
pp képe

Ezt nem tudod megcsinálni, mert a háttérkép méretét nem tudod változtatni. Mivel átmenetes hátteret terveztél ezért a fix magassággal együtt kell élned.

pp

0
0
zoliky képe

bocs a huje kerdesert de az is lehet, hogy hulyen terveztek a sminket? Itt lathato az egesz smink: http://themeforest.net/theme_previews/22925-creamy-lime

Koszi a tanacsokat! Ha tudnal meg adni par otletet peldaul te hogyan csinalnad meg a menut lehet, hogy sokat segitene. Nem kell kod, stb... csak otlet.

0
0
sgabe képe

csak nem olyan felhasználásra, ahogy te azt elképzelted, hanem fix méretre egyszerűen beállítva a blokk hátterének, nem kell felszeletelni stb. bűvészkedés

0
0
zoliky képe

Ok ertem de akkor nem is drupalra terveztek, mert egy adminisztracios blokban nem szabhatom meg, egyszer kisebb egyszer nagyobb a drupal blok. Semmi gond, valamit kitalalok! Koszi a tanacsot..

0
0
pp képe

fogod az átmenetet, ami mondjuk 50 px magas, és beállítod az alsó rész aljának. Az átmenet teteje (fehér) pedig legyen a háttérszín. Így ha változik a magasság akkor ugyan az átmenet nem változik, de bizonyos határokon belül átvered az ember szemét és ő kiegészíti az átmenetet. ;) Persze ez csak bizonyos határok között működik. Nézd meg a Barlow smink hátterét.

pp

0
0
zoliky képe

Ok, koszonom. Azt hiszem, hogy kivagom az egeszet es berakom hater kepnek. Most latom, hogy az aquia.com-on is hasonlo modon van megoldva a menu.

0
0
Voluman képe

nézd meg ezt: http://www.tutorial.hu/rugalmasan-nyulo-kerekitett-sarku-gomb-css/ Ez alapján meg lehet csinálni függőlegesben div-re is (legalábbis én régen megoldottam), a felső kép legyen a div háttere, a spanba pedig mehet a középső és az alsó összeolvasztva.

0
0
zoliky képe

Koszonom, azt hiszem, hogy valami hasonlora van szuksegem!
Esetleg meg tudnad mondani, hogy mondjak angolul ennek a modszernek ? lehet, hogy talalok tobb doksit.

0
0
pp képe

http://www.alistapart.com/articles/slidingdoors/

Csak tiszta forrásból. Egy magyar nyelvű cikknél számomra mindig zavaró, hogy nincs forrásmegjelölés, olyan mintha az illető találta volna ki a dolgot, holott látta valahol csupán az esetek nagy százalékában.

pp

0
0