Melyik modullal lehet megcsinálni a Gmapos részt

Prancz Ádám képe

Sziasztok!

Szerintetek milyen modulokat használnak itt a link ajánlásnál?
Főleg a gmapos rész érdekel! Mert amiket használtam eddig gmapos modulokat ott nem tudtam a térképen bejelölni csak valami hülye macro szerkesztő volt hozzá, ami meg túlságosan elbonyolította a dolgokat!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eFeS képe

Igazából nem tudom, a macroval mit nem lehet megcsinálni. Pont a térképen való bejelölés, markerek lerakása a legegyszerűbb vele. Ami macera - illetve,ami nem megy a a macroszerkesztővel, az a felugró buborékban szöveget, képet betenni.

Én legenerelátam az alap macrot, amiben benne voltak a markerek, poziciók, aztán fogtam, kivittem egy külső editorba, és beleirtam a szükséges kódokat.

Ilyen lett...

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

Petik képe

Ezt az oldaladat mindig megcsodálom:)

0
0

Üdv. Peti

eFeS képe

Köszönöm szépen.

Nem a dicséret miatt tettem be, csak most ebben dolgozom még mindig - pont ide kaptam segitséget múltkor -, azért ezzel példálódzom.

0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

makikaki képe

Megmondanád milyen külső editorba vitted át? Vagyis hogyan raktad a buborékokba a szöveget.

0
0
eFeS képe

Fog sz egy rendes UTF-8-as kezelni tudó editort. Windows alatt is rengeteg ilyen van, én speciel a SuperEdi-t szeretem, de sokan esküsznek a Notepad++-ra, a Jedit-re is. Mondjuk én mostanában már csak Linux alatt dolgozok, ott a sima gedit-et használom, teletűzdelve egy rakás plug-innel. De igazából ez mindegy is, sima, UTF-8-at tudó editor legyen, ami nem szemeteli tele a kódot.

Beállítod a térképet, ahova akarod, zoom, kontrollok, stb. Amit csak lehet, belősz a makrós oldalon, de a marker-eket ne tedd még ki. Ha kész vagy, a lap alján ott a legenerált makró, azt copy, paste a külső editorba.

És ezután mehet a kicsit manuális szenvedés: egyesével be kell irni a szükséges koordinátához tartozó HTML kódot. Lerakod az első markert, ahova akarod, copy-paste a külső editorba. Következő marker, copy-paste...És igy tovább. Az összefűzés szintaktikáját le lehet lesni egy legenerált macróból, az alapján tudod épiteni az editorban a sajátod. Aztán ha minden kész, az egészet betolod a Drupalba, a megszokott tartalom beküldése felületen. Ennyi.

Ilyesmi lehet a végeredmény:

[gmap markers=stockopen::47.2220164627208,17.603530883789062:<b>EZ EGY TETSZŐLEGES</b><br>html szöveg<br> 
+ 47.20353445276806,17.627434730529785:<b>EZ IS EGY TETSZŐLEGES</b><br>html szöveg a 2. koordinátához<br>
|align=Center |zoom=10 |center=47.32253421905139,17.477188110351562 |width=450px |height=500px |control=Small |type=Map]
0
0

---------------
Tátrai József
Drupler Kft.
http://www.drupler.hu

Prancz Ádám képe

Nekem is nagyon tetszik az oldalad!
Mondjuk nekem olyan megoldás kellene, amivel egy egyszerű halandó is be tudná állítani a feltöltésre kerülő nodja mellé a google mapet, aztán valami viewses megoldással csinálni ilyen tiédhez hasonló áttekintő oldalat, ami már dinamikusan szűrhető is lenne. Valami azt súgja, hogy nem lesz egyszerű :-)

0
0
fox mulder képe

A Location + gmap kombóval meg tudod csinálni, hogy a felhasználónak csak a várost, az utcát stb. kell megadni.

0
0

Fox Mulder

Prancz Ádám képe

Na amint lesz időm rárepülök a témára és remélem össze tudok majd hozni valami hasonlót mint a kolléga könyvtáras példája mert az nagyon király!

0
0