Megszűnik a neobase.hu - költözés, de hova?

magveto képe

Hova lehetne átmenteni a neobasen található honlapokat? Vagy csak a fizetős verzió marad?

mattil képe

Egyszerű dolgokra az ininet is jó lehet. Ebben a hozzászólásban pedig napokban ajánlottak egy új tárhelyet, amelyról viszont nem sok infó van még a saját oldalukon sem.

1
0
Sk8erPeter képe

Én írtam azt a hozzászólást. Milyen konkrétumokra lennétek kíváncsiak? Szívesen megosztok bővebb infókat róla.

0
0
mattil képe

Most vettem csak észre, hogy válaszoltál korábban bocsi!
Szóval leginkább az érdekelne, hogy a starthelyen csak az esetben lehetséges-e regisztrálni és tárhelyet működtetni, ha rajtuk keresztül veszünk domain nevet, vagy ha valakinek már eddig is volt domain neve (neadjisten épp a neobase-n), akkor azt átviheti-e oda?

0
0
Sk8erPeter képe

Pedig ott van a honlapjukon sok információ:
http://startarhely.hu/segitseg/domain-nevvel-kapcsolatos-kerdesek

Mi az átregisztrálás?
Egy másik Regisztrátor szervezetnél bejegyzett domain név áthozatala cégünkhöz. Az átregisztrálást követően a domain névvel kapcsolatos minden tevékenységet cégünk végez.

Mennyi ideig tart egy domain név regisztráció, vagy átregisztráció?
Az igénylőlap beküldésétől számítva 24 órán belül válik véglegesen bejegyzetté a domain név. Miután a domain név véglegesen bejegyzésre kerül, onnantól kezdve már aktívan lehet használni az interneten keresztül is.

Milyen címen érhető el a névszerver szolgáltatás?
A központi adminisztrációs felületre történő sikeres bejelentkezést követően a "Ügyfélfiók" menüpont alatt található "Terhelés elosztásos kiszolgálók" almenüben lehet megtekinteni az ügyfélfiókhoz tartozó névszerver kiszolgálók adatait. Az "Elsődleges csomópont" megfelel az elsődleges névszerver kiszolgáló címének, míg a "Másodlagos csomópont" értelemszerűen a másodlagos névszerver kiszolgáló címével egyezik meg. A szolgáltatás az alapértelmezett 53-as TCP és UDP porton fut.

Hogyan költöztethetőek át a domain névvel kapcsolatos beállítások?
A rendszerünk kompatibilis a legtöbb webtárhely szolgáltató által használt megoldással, így a domain nevek, aldomain nevek, valamint a névszerver rekordok könnyedén átköltöztethetőek. A költöztetés első lépéseként le kell kérni a korábbi webtárhely szolgáltató rendszerében létrehozott domain nevek listáját. A nevek lekérése után ugyanazzal a névvel kell létrehozni a domain nevet a korábban már ismertetett "Domain név kezelés" almenüben. A költöztetés második lépéseként le kell kérni a korábbi webtárhely szolgáltató rendszerében létrehozott aldomain nevek listáját. A nevek lekérése után ugyanazzal a névvel kell létrehozni az aldomain nevet a korábban már ismertetett "Aldomain név kezelés" almenüben. A költöztetés utolsó lépéseként le kell kérni a korábbi webtárhely szolgáltató rendszerében létrehozott névszerver rekordok listáját. A névszerver rekordok lekérése után ugyanazzal a névvel kell létrehozni a névszerver rekordot a korábban már ismertetett "Névszerver rekord" almenüben.

Hol kapható további segítség a témakörrel kapcsolatban?
Amennyiben nem találta meg a keresett információt, és további kérdései vannak a témakörrel kapcsolatban, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot a "Kapcsolat" menüpont alatt megadott elérhetőségek egyikén.

http://startarhely.hu/kapcsolat
Az itt látható e-mail-címen vagy telefonszámon még kérdezz rá, egész pontosan hogyan is csináld a domainnév-átregisztrációt.

Egyébként regisztrálhatsz az oldalon enélkül is, csak valós adatokat adj meg, mert ez szükséges lesz a domain-átregisztráláshoz, ahogy írják is a Regisztráció menüpontban.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Neobase-ről nem lesz egyszerű költözni, mivel egyedi struktúrát alkalmaz. Meg aztán méd Drupal 6...

1
0

Nagy Gusztáv

Sk8erPeter képe

Milyen egyedi struktúrát?

0
0
Nagy Gusztáv képe

A core állományai máshol találhatók, azt nem látja a felhasználó FTP kapcsolattal. Így a költöztetés bonyolultabb lehet azok számára, akik egyébként se nagyon telepítettek maguk Drupalt. (Tapasztalatom szerint a felhasználók jelentős része ebbe a csoportba esik.)

0
0

Nagy Gusztáv

Sk8erPeter képe

Köszi a reakciót, hát ez elég gáz.
Egyfelől jó dolog, hogy megkönnyítik a júzerek dolgát az előtelepítéssel, másfelől viszont rossz, hogy nem engedik nekik a teljes hozzáférést; pedig igazából a kettő nem kéne, hogy kizárja egymást.
Náluk ez vajon úgy működik, hogy egy darab multisite-os telepítésük van, domainenkénti alsite-okkal, tehát a domainek a sites/akarmi.hu címen találhatók? :-O

@magveto: itt van egy topic ezzel kapcsolatban:
http://drupal.hu/forum/k%C3%B6lt%C3%B6z%C3%A9s-neobase-r%C5%91l-tapaszta...
a Backup and migrate állítólag alapból fent van, ezzel készíthetnél egy adatbázismentést.
A képeket, saját állományaidat nem tudom, el fogod-e érni.

Egyébként szerintem a válasz az lehet, hogy akárhova költözhetsz, és lehetőleg olyan helyre, ahol Te magad menedzseled a komplett telepítést, és az összes Drupal-állományt, csak meg kell próbálni összehozni a mentésedet egy hivatalos honlapról letölthető Drupallal.
Szerencsére nekem a Neobase-zel nincs tapasztalatom, úgyhogy sajnos további konkrét dolgot nem tudok mondani. :(
De megpróbálhatnád azt, hogy telepítesz a gépedre gyorsan egy helyi webszervert+adatbázisszervert (akár egy EasyPHP is megteszi, ez elég gyorsan életre kelthető), arra felraksz egy Drupal 6-ost, és megpróbálod összehozni a Neobase-es mentéseddel. Úgy általában a Drupal telepítésével nem tudom, mennyire van tapasztalatod, de az biztos, hogy az előtelepített Drupalok helyett ideje átszokni olyanra, aminél a teljes Drupalhoz hozzá tudsz férni, és Te magad tudod menedzselni az egészet, amennyiben szükséges.

0
0
magveto képe

Igen, végül is kezd megérni bennem, hogy érdemesebb inkább fizetni évente valamennyit egy jó tárhelyszolgáltatónál és akkor nem kell pár évenként a költözködéssel bajlódni. Pláne ha az ember több honlapot is fenntart...
Legalább végre kipróbálhatom a drupal 7-et.... :)

2
0
pannonia képe

A "Hova?" az még rendben van, de hogyan? Nem értek a Drupal-hoz és egy hónapon belül törtlik az oldalamat! Tud valaki segíteni? Nagyon hálás lennék.

0
0
mattil képe

Küldtem neked privátot!

0
0
Sk8erPeter képe

Szerintem nem privátban kéne, mert biztos másokat is érint, akik költöznek a Neobase-ről, és nekik is jól jönne egy ilyen segítség - publikusan.

0
0
mattil képe

Az elmult napokban elköltöztettem pár honlapot a neobase-ről. Általában az szokott a gond lenni, hogy mivel ezen az oldalon található lapok nagy része személyes, kisforgalmú honlap, ezért aztán sokkal nem is igazán foglalkoztak a gazdáik, és csak most jutott eszükbe, amikor már a megszüntetés határán állnak. Márpedig ha nem volt rendszeresen frissítve, javítgatva, akkor sok esetben már rég megtalálták a spamrobotok és szétcseszték az egészet. Volt ahol az alapból max 1-2 mb-os adatbázis 168MB!-ra hízott ettől és a regisztrált(robot) felhasználók száma meg 4530 darab! volt. Ráadásul mindenhova szétszórták a kódjaikat az adatbázisban, úgyhogy némelyik honlap már eredeti felállásában nem menthető, vagy csak többnapos kulimunkával hozható helyre.
Aki tehát önmaga vállalkozik a költöztetésre, annak első lépése mindenképpen a jelenlegi honlapjának a rendbetétele kell, hogy legyen!
Le kell tiltani a regisztrálást, törölni kell az összes spamet, és az összes olyan felhasználót aki csak robot. Az álnevek beállításában is szét kell nézni, mert oda is szórnak beállításokat a robotok.
Második lépésként lemeneteni az adatbázist a beépített Backup and migrate segítségével. Ugyanígy lépjünk be az ftp felületre és mentsünk le mindent amit ott találunk.(Ha elcseszünk valamit, akkor legalább visszaállíthatjuk az eredeti állapotot) Ezután lépjünk be a neobase admin felületére és frissitsük az alaprendszert az ott leírtaknak megfelelően. Ezután nézzük meg mit tudunk frissíteni az ott levő modulok közül. A legtöbb esetben van bőven frissíteni való.
Harmadik fő lépésként ha már a frissítésekkel végeztünk, akkor ismét mentsük le az adatbázist, és az ftp felületről mindent.
Negyedik lépésként telepítsünk az otthoni gépünkre egy alap 6-os drupalt. Felhasználóként és jelszóként azt a nevet és jelszót érdemes megadni amit a neobase-n is használunk. Ha felállt a rendszer, akkor lépjünk be a neobase honlapunk modulok részébe, és minden olyan modult, ami ott be van pipálva telepítsünk a saját gépünk moduljai közé is fel a sites/all/ modules könyvtárba. Az ftp-ről lenmentett themes könyvtárat pedig a sites/all/themes könyvtárba. Az ftp felületről lementett files könyvtárat pedig töltsük fel a sites/default/files (vagy a sites/all/files) könyvtárba.
Ha mindezekkel megvagyunk, akkor jöhet az ötödik lépés, amikor a backup and migrate modul segítségével beltöltjük a neobase-ről lementett adatbázist. Ezután persze futtassuk le az update.php-t. Ha mindent jól csináltunk, akkor visszakapjuk a honlapunkat, ámde a képek többsége nem jelenik majd meg rendesen, aminek az oka a neobase rendszerének hivatkozásformátuma. Lépjünk be az admin felületre, és először a fájlrendszerrel kezdve, majd folytatva az IMCE-vel és az szinte az összes lehetőséggel, állítsuk be a rendszert. A tartalmaknál képeink eredetileg a neobase-n honlapunkneve/sites/www.honlapunkneve.neobase.hu/files/képünkneve.jpg (vagy valami hasonló) formátumban vannak beállítva. Ezeket egytől-egyig minden esetben át kell írnunk illetve állítunk, hogy a mostani helyre mutassanak.
Hatodik lépésként ha már sikerült rekonstruálnunk a honlapunkat otthon, akkor el kell hogy döntsük, hogy jó lesz-e ez így, vagy inkább átváltunk drupal7-esre. Az ingyenes szolgáltatók közül a WBH-n és az ininetnél simán fut a 7-es a 6-os viszont nem fut jól az inineten, csak a wbh-nál. )Ez utóbbinál is a http kérés nem megy jól) Hogy ez miért van az számomra rejtély..
Ezért aztán ha nem ragaszkodunk valami olyan sminkhez, vagy modulhoz, ami kizárólag a 6-osban van csak meg, akkor érdemes a honlapunk motorját 7-esre cserélni úgy, ahogy ebben a topikban nagyon szépen le van írva.
Hetedik lépésként pedig töltsük fel a honlapunkat az új szolgáltatóhoz.
Nos nagy vonalakban a költöztetés kb. ennyi.

4
0
mattil képe

Ja és ha már sikeresen elköltöztettük a honlapunkat egy új helyre, akkor nem árt az eredeti neobase-n lévő honlapunkon értesíteni a felhasználóinkat arról, hogy hova is költöztünk, hogy ezután majd ott keressenek minket..

1
0
vt500 képe

A neobase ingyenes tárhely megszűnés miatt én is a költözéssel bajlódok.
Az ultraweben regisztrált tárhelyre akartam 6.26-os drupalt telepíteni, de az elején elakadtam.
-Adatbázist létrehoztam.
-settings.php ban az adatbázis elérést átírtam
-Telepíteni kezdtem és ezt a hibaüzenetet kaptam:

register_globals is enabled. Drupal requires this configuration directive to be disabled. Your site may not be secure when register_globals is enabled. The PHP manual has instructions for how to change configuration settings. (Currently using PHP register globals Enabled ('1'))
Multibyte string input conversion in PHP is active and must be disabled. Check the php.ini mbstring.http_input setting. Please refer to the PHP mbstring documentation for more information. (Currently using Unicode library Error)

Ezt a PHP beállítást a szolgáltatótól kell kérnem?

Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni.

0
0
mattil képe

Ultraweben, ATW-n és még sok más szolgáltatónál nem megy a Drupal! Volt már erről pár topik korábban érdemes rákeresni.
Jelenleg amennyire én tudom csak a WBH és az Ininet az ahol elfut a magyar ingyenes szolgáltatók közül a Drupal.

Kérdésedre meg az a válasz, hogy a register globals változó értékét át kellene állítani, de erre a szolgáltató nem hajlandó hiába is írsz nekik.

1
0
vt500 képe

Megpróbálom a költözést az ininet.hu ra. Sikerült telepítenem a 6.26-os Drupalt, de utánna ezt a hibaüzenetet kapom:

user warning: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ORDER BY fit DESC LIMIT 0, 1' at line 1 query: SELECT * FROM menu_router WHERE path IN () ORDER BY fit DESC LIMIT 0, 1 in /wwwroot/includes/menu.inc on line 317.

Ezután megpróbáltam a neobase-ről lementett adatbázis importálni, de egy idő után megszakad az import az alábbi hibaüzenettel:

Hiba

SQL-lekérdezés:

/*!40101 SET SQL_MODE=@OLD_SQL_MODE */;

A MySQL mondta: Dokumentáció
#1231 - Variable 'sql_mode' can't be set to the value of 'NULL'

Mi lehet a hiba? Előre is köszönöm, ha valaki tudna segíteni.

0
0
mattil képe

Sikerült telepítenem a 6.26-os Drupalt, de utánna ezt a hibaüzenetet kapom:
user warning: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ORDER BY fit DESC LIMIT 0, 1' at line 1 query: SELECT * FROM menu_router WHERE path IN () ORDER BY fit DESC LIMIT 0, 1 in /wwwroot/includes/menu.inc on line 317.

Itt a válasz: http://drupal.org/node/488010
A settings.php-ben ki kell kommentelni a következő sort:
$ Cookie_domain = 'foobar.com';

Ezután a leírásomat kövesd, tehát, telepítsd és kapcsold be azokat a modulokat, amik a neobase-n is be vannak kapcsolva. Futtasd az update.php-t, majd ezután Backup and migrate modullal importáld az adatbázist és ne a phpmyadmin felületén.

0
0
vt500 képe

Köszönöm a segítséged! Beírtam a fenti sort a settings.php-ba, de a hiba még mindig ugyan az.

0
0
mattil képe

A weboldal motorját váltsd át 7-esre. A 7-es drupal szépen fut az inineten, a 6-os nem igazán, ahogy tapasztalhattad is.
Amint látom bluemarine sminket használsz, ami megvan 7-es alatt is. Az alapmodulokat használod, amik a 7-esben jobbak, több és jobb szolfáltatást nyujtanak. A képgaléria pedig ami most nem működik az oldaladon kiváltható mondjuk a colorbox-al.

1
0
mattil képe

Nem beírni kell azt a sort, hanem kikommentelni!

0
0
vt500 képe

Akkor az nekem benne se volt:)
Holnap meg próbálom a 7-est telepíteni. Köszi a segítséget!
A 7-esbe is be tudom importálni a Backup and migrate modullal a 6-osban készített adatbázis mentést?

ez a weboldal amit költöztetni szeretnék:
www.vl1500.neobase.hu

Még egyszer köszi a segítséget, remélem menni fog! Csak pozitívan:)))

0
0
mattil képe

A 7-esbe is be tudom importálni a Backup and migrate modullal a 6-osban készített adatbázis mentést?

Nem fogod tudni beintegrálni. Először otthon telepíts fel egy drupal6-ost a saját gépedre, abba importáld be a lementett adatbázist, és amikor minden működik, akkor upgrade-eld 7-esre.

ez a weboldal amit költöztetni szeretnék:

Azt hittem, hogy az, ami az adataidnál van, de a Chameleon theme is megvan 7-esre, na és persze a Views is, úgyhohgy nem lesz különösebb probléma.

Légy szíves olvasd vissza legalább ezt a topikot!
Sok mindent megválaszoltam/megválaszoltunk már.

0
0
vt500 képe

Olvasok mindent szorgalmasan:)

Megkérdeztem az ininetet, az mondják náluk csak a 7-es fut.
Ki is próbáltam, tényleg ment.

Most már csak a 6-osból lementett adatbázisom importját kell megoldanom ahogy leírtad.

Ha végkép nem megy újra építem az oldalt.

Köszi.

1
0
Sk8erPeter képe

Ha Neobase-ről az Ultrawebre/ATW-re/Freewebre ill. társaira költözöl, akkor az a tipikus "csöbörből vödörbe"-helyzet. Az ilyen szolgáltatók sajnos elég igénytelenek, még a fizetős csomagjaikkal kapcsolatban is lehet érdekes történeteket olvasgatni. Az ingyenes csomagok kapcsán a "ha már ingyenes, akkor fogd be"-hozzáállás jellemző a szolgáltatóknál (ha az ügyfélszolgálaton jelzed valamivel kapcsolatban a nemtetszésedet, akkor sokszor kaphatsz vállrángatós jellegű választ), TISZTELET A KIVÉTELNEK.
Az ilyen igénytelenségekre legjobb példa az általad írt register_globals bekapcsolt állapota, ami pedig már PHP 4.2.0 óta alapértelmezettként ki van kapcsolva:
http://php.net/manual/en/language.variables.predefined.php
http://php.net/manual/en/security.globals.php
nem véletlenül, mivel biztonsági kockázatot jelenthet a bekapcsolt állapot.
Manapság már a fizetős csomagok egy domainnel együtt is sokszor annyiba kerülnek, mint két sör havonta (bár értékes az a két sör is). Ha fontos a support, akkor érdemes a havi két sör árát rááldozni (aztán ettől még ihatsz két sört is :D).
Itt írtam még erről:
http://drupal.hu/comment/69269#comment-69269
Én most személyes (nem komoly munkával kapcsolatos) célokra a Startárhellyel próbálkozom, aminél az 5GB tárhely ingyenes (ennek megfelelően fontos számolni azzal is, hogy az ügyfélszolgálatosok nem lesznek mondjuk munkaidőben cseten azonnal elérhetők, és nem is várom el, ha már nem fizetek érte, ezt fontos megjegyezni, még ha be is válik majd az ügyintézés), csak a saját domain kerül pénzbe. Az meg csak havi egy sör ára. :D

1
0
mcskzso képe

Telepitettem a lirtak alapján a 6-os drupált feltoltottem a témát, bekapcsoltam a modulokat lefuttattam az updatet, ezek után a backup migrate a mentés visszatöltés közben hibát dob 'Hozzáférés Megtagadva! '.Az eredeti weblap belső tartalma valamiyen szinten látszik, de a header és a menü egyáltalán nem, valamint alinkek sem müködnek. A válaszokat előre is köszönöm

0
0