Media Gallery pupload fájlfeltöltési kérdés

biggabo19 képe

Üdv Mindenkinek!

Igaz, hogy egyszerűnek, de mégis praktikus kérdésnek vélem a következő problémámat. Lehet, hogy valaki mér találkozott a kérdéssel, de sajnos én nem igazán találtam rá érdemi választ, megoldást.
A problémám a következő. Intézményünk oldaláén rengeteg esemény van egy évben és visszamenőleg 5 évre is. A képek feltöltése ugye bár a sites/default/files/images mappába történik (Drupal 6 alatt). A böngészőben az utvonal álnévvel ugyan szépen meglehet adni egy galéri útvonalát. Ez nem is gond.
Számomra a probléma, hogy ezt a images mappában is szeretném a gyakorlatban elérni. Sajnos FTP kapcsolaton sokszor már nem listáz ki minden fájlt a mappában a Total Commander (a FileZilla viszont igen), de hogy áttekinthető és rendezett fájlszerkezet lenne a szolgáltatói tárhelyen arra gondoltam, hogy az images mappában valami hasonló megoldás lenne jó a struktúrának:

images
-2013-2014_tanev
--20140315_marcius15_megemlekezes

Az images a főmappa és alatt beljebb-beljebb a mappastruktúrák. A végső mappában pedig a képek.

Nem tudom, hogy ez megoldható e. A tartalomtípus beállításánál nem találtam mappakészítési beállítást, hogy minden új galériát milyen struktúrában hozza létre. Vagy lehet, hogy én nem vettem észre?
Várom a javaslatokat.

Üdv.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
biggabo19 képe

Valakinek ötlete?

0
-1
wouhn képe

Nekem valahogy sosem volt erre szükségem, de gyorsan átfutva mintha ezt keresnéd: File (Field) Paths

0
0
duc-sai képe

Nem tudok én sem megoldást, de lassan nekem is keresni kell...

Egy adott tartalomtípushoz alapból egy mappát tudsz megadni, ahová a képek kerülnek. Az mégsem lehet megoldás, hogy minden fotógalériához külön tartalomtípust hozzunk létre :)

A kollégiumunk weboldala D6-on megy, a Fast Gallery modullal kezdtem a fotógalériát építeni, az egyszerűsége miatt. Most számoltam össze kíváncsiságból, hogy 9 év alatt 52 mappában a fotók száma 2 ezer fölött van.
Viszont a Fast Gallery (bár van D7 verziója - igaz, béta állapotban) Unsupported státuszú, és vannak vitathatatlan hátrányai is.
A hátrányai mellett (pl. csak ftp-vel lehet feltölteni a fotókat) azonban az a nagy pozitívuma, hogy logikus mappastruktúrába lehet rendezni, minden eseményhez saját mappa.

Lassan azonban D7-re kellene váltani, és valami más galéria-megoldással helyettesíteni. És nem szeretném 1 mappába ömleszteni az összes képet.
Szóval én is várok megoldási ötleteket....

Üdv:
Ducsai Zoltán

(UI: A File (Field) Paths modult még nem tanulmányoztam át, de első ránézézésre a fájlnevekkel operál.)

0
0
Phoere képe

"Sajnos FTP kapcsolaton sokszor már nem listáz ki minden fájlt a mappában a Total Commander..."

Próbálkoztál már a Nézet/Forrás újraolvasása gombbal (Ctrl+R)? Akkor biztos, hogy minden fájlt megjelenít (kivéve a rejtett fájlokat, de azt külön kell engedélyeztetni az FTP menüben).

Magára a struktruált mapparendszerre nincs ötletem.

0
0

Csökönyi Ferenc

Phoere képe

Illetve nézd meg a Gallery Assist modult. Ez annyival visz előlrébb, hogy feltöltéskor minden node Gallery assist által kezelt képe önálló mappába kerül. De nyilván ebbe nem lehet FTP-vel utólag belenyúlni, hiszen az adatbázis bejegyzést ez nem módosítaná, tehát pótlólag feltöltött képek nem jelennének meg.

B verzió a saját modul írása (esetleg szabállyal is megoldható, saját php kóddal). A tartalomhoz létrehozol egy fájlútvonal mezőt, itt adod meg a célkönyvtárat. A tartalom mentésekor a modul létrehozza a megadott mappát és átmásolja oda képeket. Ezzel egyidőben a feltöltött fájl path értékét átmódosítod az új értékre.
Hogy pontosan milyen drupal függvényekkel lehet ezt szabványosan megoldani, most nem tudom, de biztos meg lehet találni azokat.

1
0

Csökönyi Ferenc

biggabo19 képe

Köszönöm mindenkinek és látom érdekes a kérdés. Más i hasonló cipőben jár, vagy járni fog. A Média Gallery modult használom a feltöltés egyszerűsége és a Lightbox megjelenítése miatt. Amire hivatott arra maximálisan elég. A weblapon már kialakítottam egy struktúrát és megy, csak a mappaszerkezettel van a gond. Gondolkoztam azon, hogy mint a webes útvonal készítésekor egyedileg beállítható lehetne valamilyen "creat map" parancs amivel egyúttal a galéria nevet és útvonalat a megadott feld-ek szerint , mint tanév/rendezvény neve legyárthatná.
Na keresgélek és próbálgatok. Ha esetleg valakinek közben van közelítő vagy teljes megoldása szívesen várom.-

Üdv.

0
0