Linkek menüpont linkjei

d.pryke képe

Sziasztok!
A drupal.hu linkek menüpontjában a képek egy-egy egyedi azonosítóval ellátott drupal.hu aloldalra oldalra mutatnak, ami átdobja a látogatót a linkelt idegen oldalra.
Kérlek írjátok meg, hogy ezt hogyan (mely modulokkal) csináltátok, illetve hogy miért van így megoldva.

Drupal verzió: 
Fórum: 
d.pryke képe

Műhelytitok, azért nem jelentkezik senki, vagy mást nem lepett meg eme megoldás? Nekem nagyon tetszik, én is alkalmaznám (?tippem szerint keresők szempontjából jobb?), de nem látom át még, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani.

0
0
pp képe

Saját belső modul. Többször le lett itt írva a fórumon azért nem reagált senki. ;)

pp

0
0
Illyés Edit képe

Tudtommal ez egy egyéni fejlesztés itt a Drupal.hu-n. Egyébként akár sminkből is egyszerűen megvalósítható, készítesz egy tartalomtípust, aminek az egyik mezője egy link, másik mezője egy kép, a sminket (node-tipusneve.tpl.php) pedig úgy alakítod ki, hogy a kép elemet linkesíted, ahol a href azonos a link elem értékével.

0
0
d.pryke képe

Na ok, de a trükk, és ami miatt kérdezem, az nem ez, hanem az, hogy ezek a képekre helyezett linkek nem a célra mutatnai, hanem egy ilyen formátumú linkre: drupal.hu/weblink/goto/4871
És ennek ellenére jön be rákattintva a céloldal ami a drupal.hu tól független, idegen oldal.
Ami engem érdekelne, hogy pl ez az oldal: drupal.hu/weblink/goto/4871
hogyan dobja át a böngészőt a céloldalra. Merthogy nem tudom elkapni az oldalt, hiszen azonnal átdob a céloldalra.

0
0
Illyés Edit képe

Szerintem ebben semmi trükk nincs. A drupal_goto()-nak megadhatsz külső URL-t is:

$path A Drupal path or a full URL.

Gondolom a modul hook_menu()-jében meg van adva, hogy a 'weblink/goto/' . $nid útvonalról a drupal_goto() dobjon át az adott $nid azonosítójú tartalom link mezőjében megadott (külső) URL-re.

0
0
d.pryke képe

Értem, kipróbáltam, és nekem is működik. Keresőoptimalizálás szempontjából ez egy elég jó módszernek tűnik nekem, mert a link így látszólag belső oldalra mutat. Vagy vajon van olyan intelligens pl. a google, hogy hiába mutat egy link a saját domainen belüli aloldalra, ha az az aloldal redirecttel átdobja egy másik oldalra, akkor is kifele mutató linknek fog számítani, azaz csökkenti a pagerank értéket?!

0
0
pp képe

Lécci ennek indíts új témát. Akár ne is itt, hanem egy SEO-s fórumon.

pp

0
0