A legjobb FÓRUM megoldás 2013-ban?

Quentaro képe

Sziasztok!

Szeretném, ha az oldal Drupal motort használna, és ebbe a lehető legjobban beépülne egy mai igényeknek megfelelő, adminisztrálható fórum.
Jelenleg az advanced fórum működik az oldalamon, néhány kiegészítő modullal.
Több hibába belefutottam (pl. Ha a legújabb kommentet előre szeretném tenni, nem pontos a szám, hogy mire válasz a komment).
Adminisztráció tekintetében még problémásabb a dolog.

Ha érkezik egy témába 15 új hsz, és ebből 8 offtopic, nem tudom áthelyezni ezeket egy másik témába.
Ezért gondolom, hogy valami külső megoldás kellene...
A kérdés:

Melyik ingyenes fórummegoldás integrálható a legkönnyebben, és legjobban a Drupal rendszerbe?

(A site-on a híreket, cikkeket lehet kommentelni, szavazni, eseményekre jelentkezni stb, tehát a drupal-os rész is igényel regisztrációt, nem oldható meg külön rendszerként.)

Előre is köszönöm a hasznos, előrevivő válaszokat, legyen szép a napotok!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Elnézést, hogy nem megoldást javaslok, de próbálom értelmezni a problémáidat.

„Ha a legújabb kommentet előre szeretném tenni, nem pontos a szám, hogy mire válasz a komment”

A többszálú kommentek lényege, hogy a válasz a kérdéses hozzászólás után van. Ha jól értem, akkor ezt a struktúrát szeretnéd úgy lineállissá tenni, hogy megmaradjon a hivatkozás a "szülő" kommentre.
Ez valahogy nekem fából vaskarika. Tudom hogy van olyan fórum ahol egymás után vannak a hozzászólások és jelezve van kinek a hozzászólásához szól hozzá az illető, de miért kell ezt a faramuci megoldást választani, holott a drupal ennél klasszissal jobb megoldás kínál?
(hogy mit ír ki nem próbáltam ki)

„Ha érkezik egy témába 15 új hsz, és ebből 8 offtopic, nem tudom áthelyezni ezeket egy másik témába.”

Lesz egy offtopic fórumtéma, és oda helyezed át ezeket a hozzászólásokat? Igen érdekes diskurzus lesz....
Én azért elgondolkoznék azon, hogy inkább a felhasználókat kellene leszoktatni az offtopic hozzászólásokról, mint a moderátor munkáját növelni...

Kevés más fórumismeretem mellett mind a PhpBB-nek mind a SMF-nek van drupal integráló modulja (tudtommal ez a két leginkább használt fórummotor):
http://drupal.org/project/phpbbforum
http://drupal.org/project/smfforum

Abban nincs tapasztalatom, hogy mennyire tud precízen együttműködni a két rendszer, de az ilyen megoldásokat én fenntartásokkal kezelném....

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Quentaro képe

Köszönöm a választ!
Azzal van baj, hogy a "reply to" beírás a hsz címsorába csak akkor működik jól, ha úgy állítom, hogy a legújabb hsz legyen a legutolsó. Ez egy bug, lehet 7-es alatt már nincs.
Igazad van egyébként, ha az új hsz-eket valahogy végig lehetne lapoztatni - tehát odaugrik az első újhoz, majd gombnyomásra a következőhöz - nem is lenne nagy gond.
De így elég átláthatatlanná válik a dolog (szerintem). Ráadásul kialakulhatnak ilyen téma a témában blokkok.

Egy másik oldalon ahol moderátor vagyok, ott pont SMF van. Ki lehet választani a hsz-eket, és nyitni egy új témát, vagy összevonni egy másikkal.
Mivel a dolgok felfutása után is max 30-40 hsz/nap jöhet az oldalamon, ezért ebben az esetben nem lenne akkora gond az áthelyezgetés - 4 szerkesztő van.

Az SMF modul ahogy láttam nagyon régi. A phpBB-vel kísérletezek majd.
Ahogy láttam az Advanced Forum alkotója kiszállt a projekt mögül, és egy új fórummegoldáson dolgozik - lehetséges, hogy ezt már úgy építi fel, hogy tudja egy modern fórum funkcióit...
Volt régebben egy comment mover modul, de ezer sebből vérzett.

Másik gond, hogy ha törlök egy hsz-t, minden hozzá kapcsolódó válasz is megy vele (ebből lázadás lenne szerintem :) ). A flatcomments vagy node comments modul volt erre valamiféle megoldás, de ezekkel is voltak bajok...

2
0
drgyz képe

Igazad van egyébként, ha az új hsz-eket valahogy végig lehetne lapoztatni - tehát odaugrik az első újhoz, majd gombnyomásra a következőhöz - nem is lenne nagy gond.

Erre a megoldás: http://drupal.hu/tippek/ujhozzaszolasok

0
0
Quentaro képe

Nem jártam végig az utat, de úgy fest, hogy a phpBB lesz a barátom például: http://drupal.org/project/phpbbforum

0
0
Quentaro képe

A phpbb hézagmentes integrálása, sminkek stb nem olyan egyszerű, mint gondoltam. Sőt...
Végül olyasmit tettem, amit nem gondoltam volna, hogy meglépek:

Egy teljesen különálló fórummotorral dolgozom, ez a Simple Machines Forum. Mivel a fő cél egy modern, jól kezelhető, minden fórum funkcióval ellátott közösségi tér létrehozása - minden egyéb másodlagos - ezért ez volt a legegyszerűbb megoldás.

Van cikkszerkesztője, tudásbázis modja - és ez így most nekem bőven elég.
Ingyenes témák módosításával, néhány blokk css osztály hozzáadásával sikerült egyedivé tenni az oldalt - a buktatókról majd később, ha rájöttem. :)

Összegezvén: blognak Wordpress a nyerő, fórumnak vBulletin vagy SMF, komplett, egyedi (funkciókkal rendelkező) oldalnak pedig Drupal.

0
0