keresés több oldalon

cartman képe

Van ötletetek, hogy hogyan lehetne a következő problémát egyszerűen és szépen megoldani:
a) van 1 weblap amit 2 vagy több felhasználó megvásárol
b) lenne egy "központi honlap", amin szintén lenne adat, de az a)-ba tartozó oldalakat be lehet regisztrálni a b)-be és ha valaki itt (b) keres akkor a többi regisztrált lapon is keresne.
A feladat tehát a következő lenne, ha valaki keres a központi oldalon akkor a többi oldalon is lefusson a keresés és az eredményt visszaküldje az első oldalnak ahol megjelenne valamilyen formában.

Létezik ilyen modul? Ha nem akkor tudtok segíteni, hogy merre induljak el?

ui: Eddig arra jutottam, hogy lesz egy oldal amit AJAX-al hívok a "központi" oldalról, ez lefuttatja a keresést és a választ visszaküldi. Van ennél szebb, jobb, drupalosabb megoldás?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv,
Zoli

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

a) ezt nem ártan kifejtened, hogy is vásárol meg 2 felhasználó 1 oldalt ?
b) 100%-osan nekem nem érthető hogy is szeretnéd ezt a keresést, de két úton lehet elindulni (legalábbis nekem ez a kettő jutott eszembe a kérdésfeltevésedről)

1. multisite (erre keress rá itt a keresőbe, és a kézikönyvbe), ahol megoszthatsz adatbázis táblákat, esetedben a keresőhöz tartozó táblákat. Vagyis a x db oldal a "központi" oldal adatbázisába tölti az indexelést, így miden oldal eléri az összes oldal indexét. Látatlanban (mert nem próbáltam) ennek egy bibije van, hogy a keresés linkjei nem oda fognak ahol kellene nekik. Vagyis ha c) oldalon keresel, és a találat a k) oldalon van, akkor a ?q= előtt a c) oldal címe, utána pedig a k) oldal értéke. Vagyis szerintem a megjelenítést neked kell megoldani valami egyedi modullal...

2. váltod az adatbázis eléréseket.
A settings.php-ban megadhatsz több adatbázis elérést, amit egy saját modulban váltani tudsz. Vagyis

$db_url['default'] = "..."
$db_url['oldal1'] = ".."
$db_url['oldal2'] = ".."

Kell egy egyedi modult írni ami x szer lefuttatja a keresést, közben váltja az adatbázisokat. Ki lehet az alap search modulból indulni, illetve előtte megnézni, hátha valahogy rá lehet-e települni a search modulra....

Persze lehet van erre is már modul... :)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

cartman képe

Valóban, kicsit pontatlanul fogalmaztam.

a) Szóval arról lenne szó, hogy készítenék egy weblapot pl. bútorboltoknak, fel tudják rakni a bútorokat árral, leírással, képpel, infó a cégről és a többi szokásos dolog. Mivel ez nem egy egyedi fejlesztés lenne, hanem mondjuk egy "termék" így olcsóbban megvásárolhatná akár több cég is. Természetesen a design testreszabnám cégenként. Ez csak az adott cég weboldala lenne saját termékek,tárhely, domain.

b) Ez megegyezne az a) honlappal, de annyi különbség lenne, hogy ide bárki felrakhatna hirdetést (pl. bútor) és ebből csak egy lenne. Magánszemély ingyen hirdethet 1-2 darabot, cég fizetne érte. Aki megvásárolja az a) weblapot az kérheti, hogy ha valaki itt keres egy terméket a b)-n akkor az a keresés fusson le az ő rendszerén is és a találatok jelenjenek meg az eredmények között, a linkek az ő oldalára mutatnának.

A a) kategtóriába tartozó weblapok nem kommunikálnak egymással, nem is tudnak egymásról, csak a b) tart kapcsolatot velük, de ez is csak időszakos, amíg megrendeli ezt a szolgáltatást.
Először gondoltam arra is, hogy csak egy központi adatbázis lenne, és minden ügyfél adata ott lenne tárolva, az ügyfél csak a saját adatait látja, és csak azokat keresheti az oldalán keresztül, de mivel a kapcsolat a 2 oldal között időszakos így ezt elvettettem, főleg, hogy feleslegesen terhelné a szervert.

2) Az oldalak különböző szervereken vannak, előfordulhat, hogy az adatbázist csak localhoston lehet elérni, így a db váltás nem megoldható szerintem.
A multisite-ot még nem volt időm megnézni, de utána nézek.

Remélem sikerült érthetőben fogalmaznom. Még kutatok valami jó megoldás után én is és ha találok valamit akkor megosztom itt, hátha kell másnak is.

üdv

0
0