kapcsolatfelvételi űrlapról spam "jellegű" levél

balazsgabi képe

Üdv Mindenkinek!

Egy érdekes dologra lettem figyelmes. Van egy iskolai honlap, ahol a kapcsolatfelvételi űrlapon több címzettet lehet kiválasztani (kategória). A tesztelésnél kipróbáltam mindegyiket és ment minden rendesen. A mai napon az egyik címzett jelezte, hogy a spam-ekre ránézett (irányított kíváncsiságból :) és talált egy olyan levelet amit a T.bird spam-ként azonosított. A levél tartalma egy sima beiratkozással kapcsolatos kérdés volt pár mondatban egy önkormányzati e-mail címről. Az érdekes, hogy a tárgy mező viszont a tipikusan szemétre jellemző karakterekkel kezdődött: Re:[...majd jött a kategória mint címzett ]

Kérdésem, hogy ez az én mulasztásom, esetleg hiányosságom miatt lehetett, vagy ez egy ismert hiba? Már amennyiben ez a modul (vagy bármi más) hibája.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
opera11 képe

Ismerős a helyzet, szerencsére csak korábbról, ha
az admin/settings/site-information oldalon az írtaknak megfelelő e-mail címet állítottál be(admin[kukac]domained.hu) akkor nem lehet sok mindent tenni...

Ha jól tudom, akkor nagyban attól függ, hogy a levél spam lesz-e vagy nem, hogy milyen tárhelyről indul a levél...

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ezzel nem értek egyet, szerintem egy spam szűrő nem ennyire primitív. Más lesz a gond.

0
0

Nagy Gusztáv

hosszu.kalman képe

Szerintem próbáld meg az SMTP modult (http://drupal.org/project/smtp).
Ezzel a levelek nem a site-ról jönnek hanem smtp-n keresztül, persze ehhez kell smtp az emial címhez.

Ha jól emlékszek amúgy az szokott a gond lenni az ilyen esetekben (amikor látszólag minden rendben), hogy nincs beállítva a reverse dns a szerveren, de ebbe nem vagyok biztos.

0
0
balazsgabi képe

@opera11:
valóban így állítottam be, de ez konkrétan nem az admin postafiókjába érkezett. Egyébként hogyan lehetne még megadni?

@Nagy Gusztáv:
azt én sem mondtam, hogy minden ilyen kezdetű subject automatikusan spam, de a spam-ek jórésze (legalább is amikkel eddig találkoztam) bírnak ilyen tulajdonsággal.

@Hosszú Kálmán:
köszi a tippet de ez véleményem szerint túl lenne bonyolítva, de ha a probléma állandósul, akkor megpróbálom.

A postindítómban nem írtam, de miután tudomásomra jutott, azonnal kipróbáltam, küldtem magamnak is egy próbát, de az rendesen működött. Értem ez alatt, hogy a tárgy mező az érkező levélben így néz ki: [kategória]tárgy mezőbe írt karakterek. Sőt ekkor kipróbáltam ugyanarra a címre is amelyiken ez történt és természetesen az is rendben volt. Azért írtam, hogy önkormányzati domain-ről jött, hogy nem ingyenes tárhelyről, ahol néha agyonbonyolítják a spam kezelést (citromail, freemail, tsa.i)

Azt én sem gondolom, hogy egy továbbított levél rögtön spam a Tbird szerint, amit furcsállok, hogy a Contact modul (vagy ha nem az, akkor valami) oda biggyesztette a Re: karaktereket és a tárgy rész is a []-en belül volt, ahol most csak a kategória megjelölés van.

Azóta is agyalok és arra jutottam, hogy ez még akkor volt, amikor eltrehánykodtam a biztonsági frissítést és valakinek sikerült beleturkálni. Ennek esetleg lehet köze hozzá? Sőt most megnéztem és találtam egy felhasználót ahol csak az emil cím van kitöltve, (ami természetesen kamu). A regisztrációja arra az időszakra tehető amikor védtelen volt az oldal. Ezt most zároltam, a törléssel még várok (bár nemtom mire)

1
0
L.Tiny képe

Jó régi ez a téma, de az én esetem is pont ide illik, sőt a megoldáshoz is itt találtam ötletet.

Az volt a gondom, hogy a regisztrált felhasználók egy része nem kapott visszaigazolást, így nem tudta befejezni a fiók létrehozását. Utóbb kiderült, hogy ezek a látogatók gmail-es címmel regiztek (volna).

A Drupal telepítésnél egy e célra létrehozott e-mail címet adtam meg: [email protected] Csakhogy ezek a levelek a gmail-nél sokszor a spam-ek között landoltak. Már mindent megpróbáltam, kikapcsoltam a MimeMailt is, hogy csak text formában menjenek a levelek, de ez sem segített.

Aztán elolvastam ezt a posztot, és ez adott egy ötletet, hogy talán maga az email címet nem szereti. Átírtam [email protected]-ra és így már gond egy szál se, a beérkezettekhez kerül a levél. Szóval a "rendszer" szó gyanús a gúglinak, az "info" nem...

1
0