Kapcsolat űrlap kategóriáinak fordítása

akosh képe

Sziasztok!

Van valakinek vmi ötlete, hogy hogyan lehetne lefordítani különböző nyelvekre a kapcsolat űrlapon megadott kategóriákat? Alapból szerintem sehogyan, de nem lehetne valamilyen egyszerű kis modullal megoldani, hogy vagy i18n variable legyen, esetleg a Locale modul által fordítható sztring?

Szívesen vennék némi segítséget a modulhoz, csak néhány hónapja foglalkozom drupallal...

Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

Én azt javaslom, hogy használj webform modult. Az ugyanis a formjait node-ként hozza létre amit ugye tudsz fordítani. Annyit kell csak csinálnod, hogy létrehozod ugyan azt a formot annyi nyelven ahányon kell.

pp

0
0
akosh képe

Igen, azt már próbáltam, működik is a dolog, csak egyrészt nagyon csúnya emailt gyárt a webform az üzenetből, másrészt adatbázisba is menti, ami egy idő után nem túl szerencsés megoldás...

Egyébként se értem, hogy miért nem támogatja jobban a drupal a többnyelvűséget...

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ezt kifejtenéd? Gondolom nem kell, hogy HTML levél legyen. Akkor mi lehet benne csúnya?

Egyébként meg semmi akadálya, hogy az általad hiányolt funkciókat leprogramozd, és közkinccsé tedd. Rajta hát!

0
0

Nagy Gusztáv

york képe

Nem ertem miert kellene programozni.
Minden webform altal ki kuldot levelhez lehet egyedi sminket irni, ebben az esetben csak sminkelni kell.
Lehet az osszes levelre egyensminket irni es lehet webformonkent kulon kulon is.

0
0
Nagy Gusztáv képe

bár a sminkelés is - bizonyos értelemben - lehet programozás.

Nekem pedig még mindig nem egyértelmű az sem, hogy mi is a probléma a weformmal. Főleg úgy, hogy ezek a levelek nem a látogatónak, hanem egy belső embernek mennek. Itt meg elég nehéz belátnom, hogy annak a néhány embernek minek is kell valami csilivili kinézet.

0
0

Nagy Gusztáv

akosh képe

Igazad van, sminkkel tényleg megoldható, hogy ne legyen ennyire csúnya. Nem arról van szó, hogy annyira szépnek kéne lennie a kontakt email-nek, csak a webform kinézetre egy táblázatos megjelenítést eredményez, ahol az egyik sor maga a teljes szöveg, ami elég bután fest egy kapcsolat email-nél, és az is zavar, hogy megjelenik az űrlap eredményoldalának linkje a levélben. Egy szó mint száz, sokkal inkább általános űrlap hatást kelt, mint a beépített kontact modul, ami úgy formázza meg a szöveget, ahogy az elvárható egy ilyen funkciónál.

Egyébként ha a sminkkel megformázom a levelet, akkor az sima szöveges megjelenítésnél is működik, vagy csak html levélnél?

Valószínűleg ezt a megoldást választom (most nem állok neki egy modul megírásának), bár az tény, hogy azt a problémát ez nem oldja meg, hogy a webform adatbázisban tárolja az eredményeket. Persze manuálisan üríthető, csak nem túl kényelmes...

Arra esetleg van lehetőség szerintetek, hogy cron-on keresztül egy adott űrlap adatait meghatározott időnként automatikusan ürítse a rendszer?

Köszi a válaszokat!

0
0
aboros képe

Arra esetleg van lehetőség szerintetek, hogy cron-on keresztül egy adott űrlap adatait meghatározott időnként automatikusan ürítse a rendszer?

ezt megteheted, kell egy saját kis minimodulka, ami egy darab hook_cron -ból áll, ami töröl. meg esetleg küld egy mailt, hogy törölt. :) egyébként nem tudom miért baj, hogy megmaradnak dbben a kitöltött kapcsolataid, én ezt inkább előnynek értelmezném. :)

0
0

-
clear: both;

akosh képe

Attól függ. Ha sokan keresnek meg, akkor fölöslegesen gyűlhet a szemét az adatbázisban, ami gondolom nem tesz hozzá a teljesítményhez, és különben se hiszem, hogy egy régebbi megkeresést vissza szeretnék valaha olvasni...

Egyébként közben megoldottam a dolgot, végül mégis a kontact modullal. Rábírtam a többnyelvű kategóriák kezelésére, egyelőre nem túl elegánsan (belehegesztettem a kódba), de ha lesz egy kis időm, írok egy modult, hogy ne legyen probléma a frissítésnél.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

0
0
akosh képe

Arra ugye nincs lehetőség, hogy több kapcsolat oldalt létrehozzak, minden nyelvnek egyet? Kategóriánként nem szeretném szétbontani.

0
0