követés funkció kikapcsolása

iza képe

Szeretném bekapcsolni a "felhasználói profilok hozzáférése" opciót minden azonosított felhasználónak. Viszont így megjelenik a "követés" funkció is, amit viszont nem szeretnék engedélyezni. Hogyan tudom elérni, hogy a követés funkció ne legyen aktív?

(Drupal 6.6 és semmi extra)

Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

iza képe

Akkor én sem fogom tudni alkalmazni, mint admin. Nekem pedig hiányozna. Ha meg nem kapcsolom be a felhasználói profilok hozzáférését, akkor meg nem fognak tudni egymásnak írni. Melyik rosszat válasszam? Másképpen nem lehetne kikapcsolni?

0
0
Pasqualle képe

a user/%user/track url-hez csak access content es access user profiles jogosultsag szukseges, tehat maskepp nem tilthato le

de ha a views-ban levo tracker is megfelel neked, akkor ahhoz tudsz barmilyen jogosultsagot vagy csoportot beallitani..

0
0
iza képe

köszönöm

0
0
iza képe

Kipróbáltam, de eltűnik egy fontos funkció amit a Navigációba tettem, a "Friss tartalom". Ez egy nagyon jó, szinte nélkülözhetetlen funkció a sokat fórumozók számára. A Tracker modul kikapcsolásával ez mindenki számára elveszne.

Tehát a probléma jelenleg nem kezelhető megnyugtatóan. Más ötletek?

0
0
pp képe

Ha kikapcsolod a tracker modult, akkor természetesen eltűnik mind a modul által létrehozott dolog! (hova is mutatna az a menüpont?)

Vegyél fel egy menüt a viewra amit ugye elkészítettél.

pp

0
0
iza képe

"Vegyél fel egy menüt a viewra amit ugye elkészítettél."

Még nem készítettem el, mert előtte még különböző sminkeket próbálgatok.

Nem avval vsem tisztában, hogy a Views nem akad-e össze a sminkekkel. Ezt csak próbával lehet eldönteni, vagy vannak ismert irányelvek?

0
0
Nagy Gusztáv képe

Ott volt, hogy a Tracker alap funkcionalitása kiváltható azzal, hogy a Views modulnál engedélyezed a Tracker nézetet. Próbáld ki!

0
0

Nagy Gusztáv

iza képe

Ezt meg lehet tenni, de közben már tovább léptem a sminkek irányába. Lásd elöbbi kérdésemet. Nagyon jó lenne egy bővebb kézikönyv, ahol az ilyen (mi mivel függ össze tipusú) kérdésekre is lennének magyarázatok)

0
0
aboros képe

minden összefügg mindennel. váó! :)

elvileg a sminkelés kéne hogy legyen az utolsó lépés. egy oldal egészen addig garlandban (vagy frameworkben, vagy zenben) van, amíg minden funkcionalitása teljesen el nem készül. először ugye "test" kell neki, nem mindegy hány keze vagy lába van a testének, ezért ezután következik csak, hogy legyen ruhája is.

azt is tudom, hogy a gyakorlat néha mást mutat, mert az ügyfél a látványt tudja értékelni igazán, azt hogy mennyi finom megoldásod van egy oldal hátterében nem tudja felmérni, csak azt látja, hogy garland, hogy néz ez ki és miért nem az én logom van a fejlécben különben is. :)

nem lesz semmi baj, ha sminkválasztás után telepíted a viewst, a views is "drupalos" html kimenetet fog generálni, a nézeteid elvileg maguktól fognak szépen illeszkedni a sminkbe. néhány nagyon egyedi módosítást persze el kell majd végezni, de ezek legtöbbször amúgyis site-specifikusak és pusztán cssből megoldhatók. (pl "akcios-termekek" nézet blokkjában az eredeti ár kicsi legyen és szürke, az akciós ár meg piros és jó nagy!)

0
0

-
clear: both;

iza képe

Akkor nekivágok. Amúgy is enni indultam. :-)

0
0
iza képe

Működik, mégpedig úgy, ahogyan elképzeltem. és még el sem rontja kedvenc sminkemet. Eddig OK. Most még magyarítanom kellene a kiírásait. Azt hogyan?

0
0
aboros képe

nyiss légyszi új témát az új kérdésedenk és írd le bővebben azt. (pontosan mit is kéne magyarítani?)
kösz.

0
0

-
clear: both;

iza képe

Talán csak én nem találom. Ez az:

http://drupal.org/project/Modules/category/89?page=3

Innen a Views 6.x-2.1 2008-Oct-20

Tehát mit csináljak, hogy ha hu.po-hoz szeretnék jutni?

0
0
aboros képe

iza képe

A fordítás témakörbe? Oda látszik logikusnak.

0
0
iza képe

Várom a válaszokat. Az ittenieket pedig megköszönöm.

0
0
iza képe

Szóval olyan problémák merültek fel, ami miatt az eredeti kérdés lett újra az aktuális. Hátha van valakinek még egy megoldása. Kipróbálnám azt is.

0
0
nevergone képe

És pontosan milyen problémák merültek fel?

0
0
iza képe

Olyan hiányosságok adódtak az admin munkában amit itt nem szívesen részleteznék és ami miatt vissza a kályhához cselekedtem. Attól tartok nem lehet megoldani a dolgot. Ha tudsz, segíts légy szíves. Tehát megismétlem, a kérdés az eredeti:

Drupal 6.6. Szeretném bekapcsolni a "felhasználói profilok hozzáférése" opciót minden azonosított felhasználónak. Viszont így megjelenik a "követés" funkció is, amit viszont nem szeretnék engedélyezni. Hogyan tudom elérni, hogy a követés funkció ne legyen aktív?

0
0
aboros képe

elhangzott már:
kapcsold ki a tracker modult
viewsban készítsd el a "friss tartalom" nézetet és akkor nem lesz "követés fül" ...

most is ugyan azt tudjuk csak mondani.

0
0

-
clear: both;

iza képe

Hiszen leírtam. Gondok adódtak vele. Ez a megoldás sajnos nem megoldás. Valódi megoldás kellene. Olyan ami hátrányok nélkül hozza a megoldást. Mint a mesében, levágok egy sárkányfejet és kettő nő helyébe. Nem szeretnék életfogytig ezen a problémán dolgozni. :-(

0
0
nevergone képe

Ez egy teljesen jó megoldás, de mivel csak annyit tudunk, hogy "gondok adódtak vele", ezért nem tudunk tovább segíteni sem.
Továbbra is csak annyi, hogy ez egy működő megoldás a tracker modul leváltására, ha neked más kell, akkor írj jobbat, hiszen "gondok adódtak vele", amelyről csak te tudsz.

0
0
aboros képe

ha elviszed a bringádat a szervízbe, azt mondod, példáulnak, hogy valahogy nem az igazi dzsik, nézzétek már meg, hogy hol a bogár benne, akkor fogják a bringád és átnézik a szemeikkel, megtalálják és megszerelik a kezükkel. nem kell neked konkrétan megmondani, hogy bekónuszosodott a hátsóagyad. rájönnek, mert megnézik.

mi itt a te drupalodat nem látjuk, minél több információra van szükségünk, hogy pontosabban tudjunk segíteni.

a kézenfekvő megoldás az, amit írtunk.
ha leírod, hogy pontosan mi volt a gondod vele, könnyen lehet, hogy meg tudjuk mondani, hogyan tudod azt kiküszöbölni.

persze biztos léteznek más megoldások is, két ötlet:

  • írj egy modult, ami megvalósítja a funkciót (less a trackerből, kvázi másold le) de nem valósítja meg a követést vagy mégjobb, ha külön jogosultsághoz köti azt.
  • core hack megoldás is lehetséges, de azt ne csináld ;)

tehát: pontosan mit jelent az, hogy:

hátrány

illetve

Gondok

valamint

kettő nő helyébe

na, kettő? ez már eredmény. konkrétan mi az a kettő? :)

0
0

-
clear: both;

aboros képe

küldj be issue -t, ha jól gondolom ez egy feature req. lesz, nem kritikál, csak annyi, hogy köthető legyen ez egy külön jogosultsághoz. lehet hamar kapsz egy pecccst. lehet nem.

0
0

-
clear: both;

iza képe

Leírhatom mi a bajom a Views modullal, de ezzel nem jutok közelebb a megoldáshoz. "Idegen" modul nélkül szeretném megoldani a feladatot.

Csak a követés funkciót szeretném kikapcsolni az azonosított felhasználók számára. Tudtok ebben nekem segíteni?

0
0
nevergone képe

Leírhatom mi a bajom a Views modullal, de ezzel nem jutok közelebb a megoldáshoz.

Viszont segítesz abban, hogy további alternatívákat és megoldásokat ajánlhassunk neked.

0
0
iza képe

"Viszont segítesz abban, hogy további alternatívákat és megoldásokat ajánlhassunk neked.

Persze, új idegen modullal? Aztán egy másik, ami megoldja az előző által kialakult új problémákat. Aztán azt javítandó még egy másik modul. És a sor folytatódna a végtelenségig...

Szerintem ez értelmetlen. És kabaréba illő. Láttam egy bohózatot ahol az orvos hátviszketésre adott gyógyszert. Aztán a gyógyszer mellékhatására újabb gyógyszer írt fel. :-)

0
0
nevergone képe

Látod, megint nem jutottunk közelebb, mert nem mondtad el, hogy mi a problémád a megoldással, és miért nem jó a Views modul (mennyivel lesz jobb az, amit te vagy más összebarkácsol neked?), amit becsülettel fejlesztenek?

0
0
iza képe

Pont én vagyok az aki nem idegen modulokkal akarná megoldani a feladatot. Mert ennyi erővel mi maradna a Drupalból? Egy picike probléma miatt rögtön kikapcsolnám a saját modult és egy idegennel pótolnám? Hiszen valami apró gond mindegyik modulban akadhat. Nem így van?
Én szeretném megoldani a saját moduljaival a feladatomat. S csak ha ez már biztosan nem lehetséges, akkor nyúlnék idegen modulhoz. Ez az alapállás.

Más: Titeket nem zavar, hogy lassan egy betűsre zsugorodik az ablak? Ilyenkor mit szoktatok csinálni?

0
0
pp képe

Hanem a vitatkozók tudata is lassan. Senki nem enged akkor fajulnak idáig a dolgok:

http://drupal.hu/forum/k%C3%B6vet%C3%A9s-funkci%C3%B3-kikapcsol%C3%A1sa#...

Ez a hozzászólás eleve mit keres itt? Miért nem az eredeti témaindítóhoz van hozzászólva?
Arról most nem beszélek, hogy a vitátok teljesen értelmetlen. Te leírod, hogy nem mondasz semmit a többiek leírják nem tudnak akkor segíteni. Pont. Ezt akkor két hozzászólással a Te hozzászólásod után be lehetett volna fejezni, mondjuk úgy, hogy nem szólnak hozzá a többiek, mert hiszt Te leírtad, hogy nem akarsz több infót adni. (én eleve hozzá se szólok már ilyenkor)

don't feed the trolls

És ezt itt ne vedd magadra, vagyis ne egyedül vedd magadra, hanem vegye mindenki magára aki ebben a, már eleve elbénázott mellékszálba írogatott.(tehát én is! ;) )

pp

1
0
iza képe

"aki ebben a, már eleve elbénázott mellékszálba írogatott"

Lehetne még akár ezer beszélgetés is ebben a szálban. Nem a beírók a bénák, hanem ez a megoldás a béna. Nem a beírónak kell kiszolgálnia a rendszert, hanem fordítva. Szerintem.

0
0
pp képe

részemről itt lezártam, ezt a szálat.

pp

0
0
iza képe

Én is lezártam.

Több úgysem fér már el itt. :-(((

0
0
Pasqualle képe

mivel jogosultsaggal nem lehet letiltani, es kulso modult sem akarsz hasznalni, felmerul bennem az otlet: eleg neked ha nem latszik a gomb? mert a gombot egyszeru sminkelessel el lehet tuntetni..

tehat a funkcio ott lesz, elerheto lesz mindenki szamara, de csak az igazan profik fogjak tudni, hogy ott van..

0
0
iza képe

Ez is egy megoldás. Köszönöm az ötletet! Megpróbálkozom vele.

0
0
iza képe

OK, nem látszik, de ha felette húzod el a ... tudjátok mit? Le sem írom. Ez sem jó megoldás.

Feladtam. Le lehet zárni ezt a fórumot. Értelmetlen azt erőltetni, amit a tervezője hibás koncepció alapján tevezett meg. Majd a 7-es. Vagy a nyolcas, vagy a ...

0
0
Pasqualle képe

nem tudom miert lenne alapvetoen hibas koncepcio az, hogy a kovetes megnezesehez csak access content es access user profiles jogosultsag kell.. szoval konnyen meglehet, hogy ez a Drupal 42-ben sem lesz maskepp..

ha valamit jol eltuntetsz az folott nem lehet elhuzni semmit, mert nincs ott.. ne csak a Drupalban keresd mindig a problemat..

0
0
iza képe

"ha valamit jol eltuntetsz az folott nem lehet elhuzni semmit, mert nincs ott."

Te hogyan csinálnád?

0
0
aboros képe

fogod az azonosítóját a fülnek (lenézed firebuggal) aztán arra beállítasz egy ilyet: display:none; bumm, máris nincs ott.

0
0

-
clear: both;

iza képe

Ki kell próbálnom. Meglátom. Ha sikerül, visszajelzek.

0
0
iza képe

Azért nem olyan egyszerű ez. Megvan a sor ami kiíratja. De ha beírom: display:none, bumm, még mindig ott van. Mindent tudok vele csinálni. Például át is tudom színezni, de nem tudom eltüntetni. Mit rontok el?

Kifényképeztem:

http://kepfeltoltes.hu/081202/okkk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Tudnál nekem segíteni? (Szájbarágósan, ha kérhetném!)

0
0
Pasqualle képe

egy html elemet id vagy class ertek alapjan lehetne egyertelmuen beazonositani (pont azt nem latni a kepen, hogy az van e). megneztem, sajnos ezeknek a tabfuleknek alapbol nincs egyedi azonositojuk, szoval eloszor az kell megoldani hogy az legyen neki.

ki kell deriteni, hogy milyen sminkfuggveny hozza letre a fuleket. letoltod a devel modult es bekapcsolod a benne levo theme developer almodult.

a modul megmondja neked, hogy ezt a fulet a theme_menu_local_task() sminkfuggveny hozta letre, es azt is megmondja hogyan tudod felulirni.

a sminked konyvatraban levo template.php fajlba ha beleirod a kovetkezot (a sminknev szot csereld le a sminked nevere)

function sminknev_menu_local_task($link, $active = FALSE) {
  if (strpos($link, '/track')) {
    return '<li class="tracker">'. $link ."</li>\n";
  }
  return '<li '. ($active ? 'class="active" ' : '') .'>'. $link ."</li>\n";
}

hogy honnan tudtam mit kell ideirni?
http://api.drupal.org/api/function/theme_menu_local_task/6
ebbol indultam ki, es hozzatettem azt amire szukseg volt

majd az admin/build/themes oldalon nyomsz egy mentest, hogy a smink cache torlodjon es az uj fuggveny lepjen ervenybe.

ezutan ha megnezed firebuggal lesz ott a fulon egy class="tracker" amit mar konnyeden eltuntethetsz ha a style.css-be beleirod peldaul

ul.primary li.tracker {
  display:none;
}
0
0
iza képe

Működik, de még nem jó, mert így az admin felületről is eltűnt.

0
0
Paal képe

Leírnád végre, hogy mit szeretnél? Azt sem írtad meg, hogy mi a bajod a Views-zal. Hogy segítsünk akkor? Te TUDOD mit szeretnél, de mi nem tudjuk, mert nem árulod el...

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

iza képe

Már mindent leírtam, de egyre csak bonyolódik és bonyolódik a dolog. Már többször feladtam, de itt nagyon rendesek vagytok és folyton kapok válaszokat. De akkor miért érzem, hogy a megoldástól egyre messzebb kerülök. :-(

0
0
Paal képe

A gyengébbek kedvéért (miattam is) esetleg összefoglalnád, hogy PONTOSAN mit szeretnél, miket próbáltál meg eddig? Talán akkor átláthatóbb lenne ez az egész, és tudnánk segíteni.

Köszi!

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

iza képe

Most sem tudok mást mondani, mint a bevezetőmben:

"Szeretném bekapcsolni a "felhasználói profilok hozzáférése" opciót minden azonosított felhasználónak. Viszont így megjelenik a "követés" funkció is, amit viszont nem szeretnék engedélyezni. Hogyan tudom elérni, hogy a követés funkció ne legyen aktív?"

Eddig:

1./ a Views modult alkalmaztam, de gondok adódtak és nincsen magyarítása sem.

2./ Pasqualle megoldását alkalmaztam, de azzal is gondok adódtak.

Itt tart jelenleg a dolog. Pasqualle megoldása igan bíztató. Remélem továbbra is segít.

0
0
nevergone képe

De azt még mindig nem tudjuk, hogy milyen "gondok adódtak" a Views modullal, és hogy milyen lefordítandó szöveg kellene a felhasználók felé, amit esetleg te nem tudsz magyarítani az l10n_client modullal.

0
0
iza képe

Azt még nem.

0
0
crt képe

Ne haragudjatok, de meddig fogjátok még ezt a hercehurcát csinálni? Ha valaki nem hajlandó a fórumon segítőket megtisztelni azzal, hogy ne az idejüket pazarolja, hanem a probléma megoldását a lehető legtöbb információ megosztásával segítse, nincs mit tenni. Ha ez nem járható, fel lehet tenni a munkaközvetítőbe és a jelentkezőkkel titoktartási szerződést kötni.

Egyébként pedig sokadjára: Hogyan kérdezzünk okosan

Bocsánat az offolásért.

Üdv: Zoli

0
0
nevergone képe

Teljesen igazad van, ez a téma már kissé elszaladt... a pokolra vezető út is jószándékkal van kikövezve.

0
0
pp képe

Ha csak ezt tudod írni, akkor miért ilyen hosszú ez a szál? Hisz ott a megoldás rögvest az első válaszban.

1. Kapcsold ki a tracker modult.

Itt megszületett a megoldás, tehát a szálat lezárom.

pp

0
0