Könyv navigáció összefoglaló oldalak nélkül.

Paal képe

Üdv,

Készítettem egy oldalt, ahol a Referenciákat 4 fő kategóriába lehet sorolni.
A teljes referencia tartalom a "Referencia" fő-könyvbe, az egyes kategóriák a saját al-könyvükbe vannak bekötve, hogy a könyv navigáció segítségével végig lehessen nézni az összeset:

  • Referenciák
    • Egyedülálló audivizuális környezetek
    • Digitális mozirendszerek
    • Vezérlőtermek, Videografikus falak
    • Tárgyalótermi és konferencia rendszerek

A kérés az volt, hogy az kategóriák összefoglaló oldala ne jelenjen meg a tartalmak listájával, hanem az első tartalomra "ugorjon". Ezt a path_redirect modullal oldottam meg:

referenciak/targyalotermi-es-konferencia-rendszerek -> referenciak/targyalotermi-rendszerek/klubterem-budapest-2004

Ez majdnem jó is lenne, de csak előre (jobbra) lehet vele navigálni, mert amikor "visszafele" szeretne, és elér a kategória első elemére, akkor a path_redirect nem engedi a kategória összefoglaló oldalára (mert ugye ez jönne), hanem visszadobja az első elemre (saját magára).

Hogy lehetne ezt másképpen megoldani? Úgy, hogy oda-vissza végig tudjon navigálni a látogató az összes tartalom között? Arra is gondoltam, hogy egyetlen könyvbe kötöm be, de akkor meg hülyén néz ki, hogy a kategória linkje az egy konkrét tartalomra mutat. Vagy nem?

Hm, D.hu médium?
Miközben írom ezt, arra gondoltam, hogy készítek 4 "dummy" node-ot a 4 kategóriának, az összes referenciát egyetlen könyvbe kötöm be, és a 4 "dummy" node-ra rakok path_redirectet az első tartalmakra. Így ezeket a tartalmaknak a címere lehetne hivatkozni a nyitó és a referencia oldalon, de a path_redirect tovább navigálná az adott kategória első elemére.

Vagy tudtok ennél jobb, elegánsabb megoldást?

Köszi, Pali

Drupal verzió: 
Fórum: