Költözés a Neobase-ről (tapasztalatok röviden)

nmjudy képe

(Mert megígértem http://drupal.hu/forum/feh%C3%A9r-oldal#comment-39183 )

Neobase-n kezdtem el pár hete az oldalammal ügyeskedni, s mert elegánsabbnak tűnt úgy, egy domaint is regisztráltam mellé. Aztán a kötöttségek, meg a "fura" support miatt inkább egy "rendes" tárhely mellett döntöttem, egy másik szolgáltatónál.
(Itt korrekt tájékoztatást kaptam a lehetőségeimről a supporttól, bár az ip-átirányitás 900 Ft+áfa/hó-s költségét hallva a környezetemben sokan felkapták a fejüket és csóválták, de aztán nameserver átírással ingyen szabadultam)

A költözés a következőképp zajlott:
• volt egy adatbázis mentésem a Backup and Migrate modulon keresztül (semmilyen modult nem kapcsoltam ki, a működő állapotot tükrözte a mentésem)
• lementettem ftp-n a modules, files, themes könyvtárakat a régi tárhelyről

• feltelepítettem egy új tiszta drupalt az új tárhelyemre
• neobase technikai információi szerint (http://www.neobase.hu/technikai_információk) a náluk előretelepített modulokat leszedtem és felmásoltam a sites/all/modules könyvtárba
• a saját ftp mentésemet szintén felmásoltam a sites/all könyvtárba
• nem kapcsolgattam be semmilyen modult csak a Backup and Migrate-t
• ezzel a modullal feltöltöttem az adatbázismentést, ez simán ment

Az oldal hibaüzenetekkel, de működőképes volt. Gondot az elérési utak okoztak, ami főként a képek és fájlok hiányában mutatkozott meg, ezeknek a javítása után minden helyreállt.

Fő hiba az volt, hogy az alap
• sites/all/files
útvonal helyett a beállításokban és tartalmakban
• sites/barlangolo.hu/files
• sites/barlangolo.neobase.hu/files
• sites/www.barlangolo.hu/files
valamelyike szerepelt.

Mivel a weboldalon kevés tartalom és felhasználó van, nem jelentett vészesen sok időt átírni az adatbázisban (és természetesen admin felületen a beállításokban) ezeket a hivatkozásokat, nagyobb tartalommal bíró oldal esetén kicsit körülményesebb lehetett volna kibogozni a szálakat.

(A nameserver átírással egyidőben az oldalam egyébként megszűnt használhatónak lenni az alap neobase címen, csak egy üres lap fogad ott. jeleztem feléjük mert szerettem volna egy frissebb mentést készíteni még búcsúzóul. Azt a választ kaptam hogy a programozójuk megvizsgálta a problémámat, és hibás valamelyik modulom vagy sminkem. Visszakérdeztem hogy ha megvizsgálta, akkor minden bizonnyal tudja hogy hol, segítsen már javítani - bár logikus volt hogy nem ez a gond. Válasz: minden modulomat és sminkemet törölte és úgy helyreállt az oldal, tegyem én is ezt és akkor jó lesz... No comment. Azt nem fogom elárulni nekik hogy a hibát nagy valószínűséggel a sites/barlangolo.hu/files hivatkozások jelentik, gondolom az adott könyvtár nemes egyszerűséggel törölve lett... Ha nagyon akarnám valószínűleg vissza tudnám állítani az oldalt, de már nincs olyan jelentősége, hogy több óra munkát öljek bele, míg adatbázis mentésből szövegszerkesztővel kibogarászom és lecserélem a félremenő hivatkozásokat .)

Kb ennyi volt, ha van kérdés szívesen válaszolok, bocs a konyhanyelvért, drupalban még kezdő vagyok :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Basesoft képe

Köszönjük a korrekt leírást. Számítani kell némi bonyadalomra , ha az ember a multisite neobase oldalról költöztett saját szerverre. Egyébbként én is hasonlót tapasztaltam átregisztráltam a domain tőlük, negyed órán belül már nem volt elérhető az oldal (csak hibaüzenetek tömkelege)az eredeti ingyenes neobase címen. Még szerencse , hogy előtte mentettem. Persze én is kérdeztem , hogy az ingyenes szolgáltatásban miért nem érhető el az oldal azt a választ kaptam, hogy én rontottam el valamit.Úgy látom ez a forgatókönyv ilyenkor.

0
0
Roland73 képe

Szia nmjudy !
Olvastam ezt a kis leírást, ebből gondolom bele untál a neobase örökös hibáiba.
Lehet nekem is ezt kellene tennem. Igaz, mióta reklamáltam, azóta nem volt problémám. Sőt, meg lepően jól működik az oldalam.

0
0
tamoca képe

Nem egyszerű...
A fentiek alapján minden rendben van, kivéve a webáruház a régi honlapra - a nézetei (views) - visszalinkelnek. Na most minden terméket egyesével ... az hamupipőkének való. Nincs valakinek 5lete?

0
0

tamoca

csakiistvan képe

új kérdés új topic, köszönjük

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

kzoltang képe

Én is költözés előtt állok...
Lehet butaságot kérdezek, de ezt az átírást (sites/all ,stb..) hol végezted el? A neobaseről letöltött MYSQl fileban, vagy már a "visszaállítás után" a php-kban kellett valamit átírogatni? Ez a rész nem igazán volt nekem tiszta...

Mi van akkor, ha tiszta webhelyem van, ahol nincs drupal előre telepítve - ez esetben össze kell valamiként kapcsolni az adatbázist meg a drupalt is ugye? Ilyenkor az sql adatbáziskezelőben - vagy mindig szigorúan a drupal migrate-stb- ben kell az adatokat feltölteni?

0
0
pannonia képe

Február végén megszűnik a Neobase, minden weblapot törölnek! Nézegetem a fórumokat, blogokat stb. de nekem ez mind kínai. Állítólag a Neobase-ről még nehezebb is áthelyezni az oldalt mint bármelyik másik tárhelyről. Mi lesz most? Van itt bárki hasonló helyzetben? De legfőképp: tud valaki segíteni? Nagyon hálás lennék!

0
0
jacem képe

Szia!

Én épp most csinálom. Nekem eddig ott nem volt gondom. Mindegy. Lementettem a files, modules és themes könyvtárakat. 1,5 gb volt a mérete. 1 hétbe telt, mert 10kb/s a letöltési sebesség. A backup and migrate modullal lementettem az adatbázist. Új szerverre fel a legújabb drupal ftp kapcsolaton keresztül (6.28) Ezután futtam az install.php és az alaprendszer már fent is volt. FTP-n átmásoltam a files és modules könytárakat az adott helyre illetve a themes könyvtárban az adott sminkhez a logo.png-t átmásoltam. A legvégén a hivatkozásokat www.kodaly.neobase.hu kézzel kicseréltem defaultra. Egyedül a gallery assist modulnál nem sikerült ez, de zet egy másik hozzászólásban leírtam. A többi minden müködött, most más miatt leszedtem az oldalt az új szerverről.

0
0
jacem képe

Sziasztok!

Miután letöröltem a az előző telepítést nem tudom feltelepíteni az újra a régi rendszeremet. A régi rendszerről backup and migrate modullal csináltam mentést úgy, hogy modulok közül semmit nem kapcsoltam ki. Utána FTP kapcsolaton keresztül lementettem files, modules, themes mappákat. Az új rendszerre az innen letöltött ( http://drupal.org/project/l10n_install)legfrissebb rendszert telepítettem fel. Ez tökéletesen sikerült. Utána FTP kapcsolaton keresztül sites/default mappába bemásoltam a files mappát. A gyökérben lévő modules mappába bemásoltam a lementett modules mappában lévő modulokat. A gyökérben lévő themes mappánban csak a logo.png-t cseréltem ki, mert az alapértelmezett Garland téma nekem megfelelt. Ez után az adminisztráció/modulokon belül bekapcsoltam a backup and migrate modult.
Itt a visszaállítás segítségével a lementett adatbázisomat visszaállítottam az új rendszeren.A legelső alkalommal az oldal témája tökéletesen megjelent, de a hivatkozások nem voltak jók, mert a sites/www.kodaly.neobase.hu/files volt az alapértelmezett sites/default/files helyett. Az adatbázisban ezt az update paranccsal kicseréltem és az oldal már majdnem jó volt, csak a fotógalériák nem működtek. Ezután töröltem a teljes rendszert és újrakezdtem mindent. Mindent úgy csináltam mint legelőször egészen addig, amíg az adatbázis visszatöltést nem csináltam. Ezt mikor elkezdtem egy idő után tiszta fehér lett az ablak és semmi más nem jelent meg. Ha beírtam az új címet akkor az oldal témája nem jelent meg és az oldal szerkezete szétesett. Sőt amikor megpróbáltam valamilyen menüpontra kattintani, akkor az oldal nem jelent meg, hanem azt kaptam, hogy nincs ilyen oldal. Nem értem, hogy ez miért van. Már többször végigcsináltam az egészet előlről, de az eredmény mindig ugyanaz. Már próbáltam a lementett adatbázist is a visszaállítás előtt módosítani, de a helyzet nem változott. Nekem akkor se működött a dolog, amikor a modules és themes mappákat a sites/all mappa alá másoltam. Leírná valaki, hogy pontosan, hogy kéne a neobases oldalt új helyere költöztetni. Illetve még az érdekelne, hogy a neobasesről lementett adatbázisban miket kell pontosan módosítani? A sites/default/files egyértelmű. De mi van a modules és themes mappa hivatkozásokkal?

1
0
jacem képe

Sziasztok!

Meg van a hiba. A képernyőn a drupal felmásolásnál nem látszott a .htaccess fájl így SHIFT billentyűvel nem jelöltem ki és nem került át a szerverre. Utána még mindig ne volt jó az oldal,mert a fájlrendszer könyvára nem volt kitöltve. Fájlrendszer könyvtára:sites/default/files, Ideiglenes fájlok könyvtára: temp ezt beírva és elmentve jó lett az oldal.

1
0