Kész html galéria beillesztése neobase.hu-n

mopet képe

Neobase-es drupal oldalamra be szeretnék linkelni egy kész galériát, amit jalbum 8.3-al készítettem. Feltöltöttem a kész galériát a /files/galeria mappába. Ha viszont rámegyek a jalbum által generált ittvannakatorokok.html-re, akkor a drupal azt dobja ki, hogy a kért oldal nem található. A probléma régebbi tárhelynél nem állt fent.

Drupal verzió: 
Fórum: 
spgy képe

Sziasztok!

Hasonló kérdésem lenne: Hogy tudok hivatkozni Drupal rendszerben (blogban, fórumban, oldalon) egy, a saját Drubal rendszer által is használt tárhelyen belüli files mappába feltöltött html oldalra, képre, dokumentumra?

előre is köszönöm a választ - egy új, drupallal ismerkedő (de html-ben jártas) felhasználó

0
0
Petik képe

Próbáld meg a "/files/galeria" elől a "/" karaktert kivenni!

0
0

Üdv. Peti

Paal képe

Az miért is lesz neki jó?

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pp képe

Lécci pontosabb kérdést tegyél fel. Mit jelent, hogy rámegyek? Hogyan mész rá? beírod a böngésződ címsorába az útvonalat? Lehet nem a document root-ot látod ftp-n. Ezt nem tudom kérdezd a szolgáltatód.

pp

0
0
mopet képe

Köszönöm szépen a reakciókat, ezeknek köszönhetően megvillant az agyamban a probléma forrása, és megoldása is egyben.Ugyanis:
Én így linkeltem eddig az oldalt:
www.mtcscs.neobase.hu/files/galeria/ittvannakatorokok.html
pedig így működik helyesen, mivel ide lett feltöltve, csak én nem láttam bizonyos mappákat a jogosultságok miatt.De IMCE-ből ki tudtam következtetni.
Szóval a helyes linkem ez lett:
http://www.mtcscs.neobase.hu/sites/www.mtcscs.neobase.hu/files/galeria/i...

0
0
Paal képe

Kicsit flame, de nem értem igazából, hogy minek vacakolsz ezzel a galériával? Lehet, hogy csak nekem triviális, de ezt simán meg lehet oldani Drupal modulokkal is. Ennyi erővel másik (ingyenes) szolgáltatóhoz is felrakhattad volna.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

Petik képe

Ezt kifejtenéd bővebben Pál?

0
0

Üdv. Peti

Paal képe

Szinte biztos voltam, hogy Te nem fogod megállni szó nélkül. Tanulni szeretnél, vagy szokás szerint csak kötözködni?

Adott egy ingyenes Drupal szolgáltató.
Ez a rendszer tökéletesen meg tudja valósítani azt a megoldást, amit mopet kolléga egy MÁSIK, statikus html-t generáló programmal készíttet el (egy képgalériát), és azt akarja ráerőszakolni a Drupal rendszerre.
Valljuk be elég gagyi, összegányolt módon sikerült megoldani. Amúgy az egyik beidézett link sem jó, ez a helyes:
http://www.mtcscs.neobase.hu/sites/www.mtcscs.neobase.hu/files/galeria/2...

Nem tudok olyan igazán jó hasonlatot mint amit pp szokott elővenni, de ez kb. olyan, mint amikor kapsz egy bazinagy fullos motorcsónakot ("me ingyé van"), de evezővel padlizol, mert nem tudod hogy kell vezetni...

Esetleg valamilyen építő jellegű hozzászólást is ki tudsz magadból préselni, vagy csak az ilyen baszogatós kommentekre van időd/energiád? (mint ahogy azt a Drupal admin csoportjából már szóvá is tették)

Egyébként annyiból jó a neobase szolgáltatása, hogy bárki könnyen ki tudja próbálni a Drupal rendszert. De aki nem tud magának feltelepíteni egy, a Drupal működéséhez szükséges környezetet, annak nem is érdemes kipróbálni, mert beletörik a bicskája, és csak lefikázni fogja (mint te pp videóját). Mert fikázni könnyebb mint tanulni.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pp képe

Ne személyeskedjünk itt a Drupal.hu-n. Ha valakinek zavar a viselkedése magánba írj neki.

Köszi.

0
0
Petik képe

Mopet!
Én "iframe"-s megoldással raktam volna be a képtár.html-t
Pál!
nyugi... nem szoktam fikázni.

0
0

Üdv. Peti

aboros képe

az iframe az eléggé múlt évezredi technika, kb a táblázatos oldalfelépítéssel együtt ment ki a divatból. képgalériát iframebe építeni az meg horror, hogy hirtelen csak egyetlen példát mondjak, az iframedet egy robot a büdös életbe nem fogja beindexelni.

a korrekt megoldás az lenne, hamár drupalban épít rendszert a kolléga, akkor a képgalériát is azzal valósítja meg "drupalish" módon, legalább háromféle jut kapásból eszembe (image modul, cck "singlenode" galéria, cck "node referenced" galéria) és van még egy halom modul, ami így vagy úgy képgaléria készítésére való. azokat kéne használni, nem beleerőszakolni a drupalba valamit, ami nyilván nem oda való. az ilyen megoldásoknak szokott az lenni a vége, hogy "szar a drupal, mert nem lehet ezt megcsinálni vele, úgyhogy használok inkább ... -t."

0
0

-
clear: both;

mopet képe

Értem Én, hogy jobb lenne drupalos modullal megoldani a dolgot, csak a drupallal később kezdtem foglalkozni, minthogy elkészült az ilyenfajta képgalériának a kerete(nem kifejezetten ez a galéria), és még nem foglalkoztam azzal, hogy hogyan lehet ugyanezt, vagy ilyesmit drupallal megvalósítani.
Az, hogy csak azé csinálom itt "me ingyé van",ez igaz, ugyanis a közösség nem áldoz pénzt erre a dologra, ugyanis nem feltétlen szükséges a működéséhez honlap. Amúgy meg itt nem kell szenvednem a rövid webcímekkel, meg az egyéb dolgokkal, amik le vannak tiltva egyes ingyenes szolgáltatók oldalán.
Azt bevallom, hogy nem értek hozzá, mert sosem csináltam még eddíg és sosem tanultam semmiféle honlapszerkesztősdit. Ennek is úgy áltam neki, hogy majd egy grafikus html szerkesztővel, aztán utánaolvasgattam, és akkor legyen egy tartalomkezelőrendszerrel. És akkor több kipróbálása után drupal mellett döntöttem. És csinálom, és egy ideig fapados lesz, de aztán majd remélem nem, mert mindenre rájövök majd(remélem), ha kell kis segítséggel.
Bocsi, hogy ez nem valami "a fórumtémát előbbremozdító cikk" lett, de kikívánkozott.

0
0
thamas képe

Senki sem kezdte úgy használni a Drupalt, hogy egyből értett hozzá. Csak próbálnak abba az irányba terelni, ahogyan eredményesen lehet használni ezt a rendszert.

Egyébként nem kötelező a Drupalt használnod a képgaléria készítésére - vannak mások is, akik nem (vagy nem teljesen) Drupal megoldást alkalmaznak. Csak tudnod, kell, hogy ezzel vállalod, hogy nem egy egységes rendszert használsz, hanem a különböző funkciókat külön kezeled.

Egyébként "kisképre kattintva nagyképet váltó" galériát - mint az oldalon - Drupalos és előremutató megoldással - jelen ismeretemim szerint - csak a Views slideshow modullal lehet készíteni, de mielőtt ennek nekiugranál, feltétlen ismerkedj meg a CCK és a Views használatával!

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

mazsi képe

Kicsit off, de nem találtam jobb topikot. Mit lehet csinálni, ha nem jön meg a neobase.hu-n az aktivációs e-mail regisztráció után?

0
0
pp képe

Miért nem a szolgáltatót keresed fel az ilyen kérdéseiddel?

Egyébként meg, ha nem találsz jobb topikot akkor indíts egyet. Ne félj itt nem fogják ezért leharapni a fejedet. Csak akkor, ha szolgáltató specifikus kérdésekkel jössz, mint pl. ez is.

pp

0
0