Képgalériás agyalás

zimbo képe

Sziasztok!

A következő problémára keresem a megoldást.
Képeket kellene feltölteni, amelyek galériákba rendezhetőek. Fontos a galériában a képek sorrendje, és az is, hogy lightbox modullal lehessen végiglapozni őket. Ezeken túl az is jó lenne, ha bizonyos képeket valahogy meg lehetne címkézni, és ez alapján több galéria legjobb képeit views-al kigyűjteni, mert ezeket egy blokkba akarom megjeleníteni és ha ráklikkelnek, akkor ott is lightboxal lehessen lapozni a kigyűjtött képeket.

Első körben imagefield-el akartam megoldani, de azzal nem tudtam megvalósítani a képek címkézését - illetve nem tudtam mi alapján kigyűjteni a legjobb képeket views-el a különböző galériákból. Ha erre van ötletetek, az lenne a legjobb!

Második körben image modullal próbálkoztam, amivel eleve taxonomy alapján tudom galériákba rendezni, ami tökéletes lenne, hiszen a normál galériák mellett csak egy legjobb képek címkét kell létrehoznom, és a válogatott képeket ebbe összegyűjteni. Ezzel csak az a gond, hogy nem sikerül megoldani a lightboxos lapozgatást. Vagyis a lightbox mindig csak azt a képet mutatja amire klikkelek, és nem tud következő és előző képeket összeszedni.

Mivel egy kép több galériába is bekerülhet, ezért érthetően nehéz a lightboxnak tudni, hogy mi is lenne a következő kép. De akkor hogyan tudnám ezt megoldani?

Ha van más modul ötletetek, vagy bármi ami megoldja a problémám, azt szívesen fogadom. A lényeg, hogy az egyes képekhez lehessen egy rövid szöveget fűzni, és a konkrét galériákba pedig egy hosszabb leírást. A lightboxról sem szívesen mondanék le, de egyéb látványos képnézegető megoldás is szóba jöhet.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

"Mivel egy kép több galériába is bekerülhet, ezért érthetően nehéz a lightboxnak tudni, hogy mi is lenne a következő kép."

Ezt nem nagyon értem. Ha kipróbálod az Image Gallery-t, ott megy a lapozás? Hol nem megy?

0
0

Nagy Gusztáv

zimbo képe

Sajnos sehol sem megy. Ugye az Image modul része az Image Gallery, amit bekapcsoltam, és automatikusan létrehozott egy Galéria szótárat a taxonomyban.
Ha belépek egy galériába, amiben van pár kép, bármelyik képre klikkelek feljön lightboxban, de nem tudok a galéria többi képére lapozni. Egyelőre sehol sem sikerült a lapozás. Próbálom a lightbox beállításaiban megtalálni a megoldást, de sajnos nem sikerül.

Localhoston próbálkozom, így sajnos nem tudom megmutatni. A másik problémám ezzel a megoldással, hogy tartalomkezelés/galériák útvonalon megközelített galéria szerkesztése lehetőségnél megadott leírás, csak a galériák listázása nézetben jelenik meg, de a galériába belelépve már nem. Ott csak a képek jelennek meg a node címével.

0
0
zimbo képe

Tehát, ahogy például te is csináltad. http://barnaesfiai.hu/?q=image/tid/54
Látom neked működik a lapozgatás. Valami felett elsiklottam, de még nincs meg, hogy mi az.

A másik kérdés. Ha neked lenne itt a galériáknál leírás, az megjelenne ebben a nézetben: http://barnaesfiai.hu/?q=image/tid/7

De a galériákba lépve már nem. Legalábbis nekem ez a másik bajom most. Erre kellene még megoldás, és tökéletes lesz a dolog.

0
0
zimbo képe

Na megvan, a lapozás azért nem sikerült, mert a Automatic handler for image nodes:-nál lightbox-ot választottam Lightbox grouped helyett.
Már csak azt kell kiagyalnom, hogy a galéria leírása magában a galériában is megjelenjen a képek felett.

0
0
aboros képe

pláne hogy a sarkon már a hetes drupal nézegeti, hogy idejöjjön e vagy ne, vajon megkínáljuk e szotyival, ha hoz focilabdát a medicin helyett. ;)

szóval mi is volt a probléma?

Első körben imagefield-el akartam megoldani, de azzal nem tudtam megvalósítani a képek címkézését - illetve nem tudtam mi alapján kigyűjteni a legjobb képeket views-el a különböző galériákból. Ha erre van ötletetek, az lenne a legjobb!

képek címkézése:
csinálsz egy "képek címkéi" szótárat és engedélyezed, hogy címkézést használjanak, illetve hogy a "kép" tartalom típusod tartozhasson ebbe a szótárba. (még kombinálhatod aztán, hogy nem egy szótár van hanem több, vagy egy szótár van, ami hierarchikus, de több content_taxonomy mező van, pl téma, szín, hangulat, blabla és ezek címkézhetőek, de a naagy, hierarchiába előre meghatározott helyre kerül amit beírnak az emberek. nem tudom érthető e, hasznos.)

a legjobb képeket:
hogy mi a legjobb, az erősen szubjetív. szóval mit is akarunk kigyűjteni? fivestar modullal tudsz engedélyezni többválasztós szavazást a "kép" tartalom típusodra, views -al az alapján olyan nézetet csinálsz amit szeretnél. (mondjuk legjobbak slideshow block a fejlécben:)
vagy mi legyen a legjobb?

biztos nem image modullal csinálnám, szerintem az hamarosan elhal, de legalábbis értelmét veszti a remek filefield modul és a többi remek miatt, ami rá épül, meg imagefield, meg minden... image.module, image_gallery.module, nem tudom, kényelmesebb nekem cckval a saját "kép" típusomat úgy alakítani ahogy akarom, meg viewsal olyan listákat generálni amilyet szeretnék.

0
0

-
clear: both;

zimbo képe

Szia Ádám! Örülök, hogy idekavarodtál, mert a téma igazi szakértője vagy.

Eredetileg úgy képzeltem el ezt a megoldást, hogy csinálok egy galéria tartalomtípust, amiben lesz imagefield, amiből korlátlan számú lehet egy node-ban. De most esett le, hogy ha már úgyis belemegyek abba, hogy minden kép egy node lesz, akkor csinálhatom imagefield-el is.

Már több oldalon is túl vagyok, ahol imagefieldel oldottam meg, de ott mindig galéria-szinten gondolkodtam, nem kép-szinten. Ennyire belefásul az ember a megszokásaiba!

Az image modullal nagyon sok problémám volt, mert a galéria nem node, nem tudtam rendesen sminkelni, meg eltüntetni a node címeket a képek alól, stb.

Köszönöm a hozzászólást!

0
0