Jelölőnégyzet nézet részére

mattil képe

Érzem, hogy nem lehet bonyolult a megoldás, de mégis megakadtam. Drupal alatt van egy képgaléria tartalomtípusom, ami különböző kategóriákban képeket jelenít meg az image field mező és widget felhasználásával. A Főoldalon van egy slide, ami a Views slideshow segítségével lett létrehozva. Nem szeretnék mindent kitenni a slide-be, hanem azt szeretném ha megjelenne egy jelölőnégyzet melynek bejelölésével a felhasználó kiválaszthatja mi az ami megjelenhet a slide-ban és mi az ami nem. Tehát valami olyasmi kellene mint az image hide modul (https://drupal.org/project/image_hide) csak itt nem elrejteni szeretném a képet, hanem éppenhogy a views slideshownak jelezni vele, hogy csak ezt jelenítse meg.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon galeriakerdes.jpg61.35 KB
nevergone képe

Szerintem ez segíthet neked:
https://drupal.org/project/views_bulk_operations

Talán össze tudod kötni a fenti modullal, mert alaphelyzetben nem tudod az egyes képek láthatóságát szabályozni.

0
0
aruna képe

sose kell több száz kép általában és egy honlapon elég gyakran csak egy slideshow-van, így szerintem nem olyan nagy gond duplikáció.

- Létrehozol egy slideshow_image tartalomtípust, ami egy (kötelező) képet
fogad, és a views sildeshow ezeken a slideshow_image tartalmakon. dolgozik.

Előny:
- Több extra mezőt (cím, link...) tudsz a képhez adni és ezeket a slideshow-ban megjeleníteni.
- A slideshow-ban a képek megjelenési sorrendjét is tudod változtatni.

Hátrány:
- Bevezetsz egy új tartalomtípust (pár új tábla).
- Néhány képet duplikálsz, vagyis feltöltöd a galériába és a slideshow-ba is. Ami pár kép esetén nem nagy extra a felhasználónak sem.

Sokszor az is kérdés, hogy a slideshow-ba egyedi képarányú kép kell, pl. pontosan X * Y pixel nagyságú. Ilyenkor szerintem jobb megoldás, ha a pontos képarányú kép van feltöltve (márha képes erre a felhasználó is), mint bevezetni erre a képarányra egy új preset-et, amit fog használni pl. max összesen 3 kép, ami pörög a slideshow-ban.

2
-1