javascript probléma

bohomke képe

Üdv!

Egy olyan oldallal küzdök, ahol meg kell jeleníteni egy táblázatot, amiben ha egy sor fölé kergetik az egeret, akkor változtassa meg az egész sor háttérszínét, és bárhol a sorra kattintva új ablakban jelenjen meg az ahhoz tartozó oldal.

A választott smink acquia slate.
Nem igazán találtam rá példamegoldást, ezért javascriptben próbálkoztam a következővel:
tablahatter.js:

function csere0(szin){
var hatterszin=document.getElementById? document.getElementById("tablazatsor0") : document.all? document.all.tablazatsor0 : ""
hatterszin.style.backgroundColor=szin
}
function csere1(szin){
var hatterszin=document.getElementById? document.getElementById("tablazatsor1") : document.all? document.all.tablazatsor1 : ""
hatterszin.style.backgroundColor=szin
}
stb...

proba.html:

<html><head>
<script type="text/javascript" src="tablahatter.js"></script>
</head><body>
<table>
<tr id="tablazatsor0" onmouseover="csere0("#707070")" onmouseout="csere0("#ffffff")" onclick="window.open('http://www.hup.hu')"><td>1<td>2<td>3</tr>
<tr id="tablazatsor1" onmouseover="csere1("#707070")" onmouseout="csere1("#ffffff")" onclick="window.open('http://www.zsiguli.hu')"><td>4<td>5<td>6</tr>
</table>
</body></html>

Ez így működik, ha FF-be behívom. (Biztosan létezik szebb megoldás...)
Feltöltöttem a js-t a smink könyvtárába, a template.php-be beszúrtam egy drupal_add_js('themes/ascuia_slate/tablahatter.js') sort, a .info fájlba szintén egy scripts[]=tablahatter.js sort. A táblázat szerkesztésekor az így formázni kívánt sorok <tr> elemét kitöltöttem, viszont csak az első ilyen sorra érvényesül (háttérszíncsere, kattintásra ugrik a kívánt oldalra) a többi módosított sornál semmi sem történik.
Valakinek valami tipp?
Kösz: Böhömke

Drupal verzió: 
Fórum: 
FleetCommand képe

En igazabol csak a JavaScript szuksegessegeben nem vagyok biztos, hiszen peldaul azt, hogy a tablazat sorai mas szinuek legyenek, ha fole viszed az egeret, css-bol egyszeruen megoldhato lenne pl valahogy igy:

tr:hover {
          background-color: #00ff00;
}

A linkugyben: ha meretezni szeretned az ablakot, ahhoz tenyleg javascript kell, de ha csak az a cel, hogy uj ablak jelenjen meg, akkor eleg, ha a link target-jet megadod (igaz, a target="_blank" mar nem valid xhtml). Az pedig, hogy a link teljes cellaszelessegu legyen, megintcsak megoldhato css-bol, de azt fejbol nem tudom, ugyhogy majd valaki mas talan tud segiteni :)

--
Sent from Android

0
0
bohomke képe

Köszönom a tippeket, a következő oldal készítésekor majd utánanézek.

A problémám amúgy megoldódott, amikor véletlenül kattintottam egy "nem működő" sorra, feljött új ablakban a megfelelő oldal, szóval csak a színcsere nem működött. Kiderült hogy a táblázat többi sorának háttérszíne cellánként volt beállítva (fckeditor yeah), így az felülbírálta a sor elején lévő háttérszín változtatásokat.

Kösz: Böhömke

0
0