Ingatlan kereső oldal

Anonymous képe

Sziasztok!

Próbálgatom egy ideje a cck, views, filefield, imagefield, content acces modulokat, de az nem világos még, hogy ezek alapján ha feltöltésre kerültek a felhasználók által a tartalmak, akkor egy másik felhasználónak miként fognak megjelenni olyan mezők, amelyekben a kívánt értéket, intervallumokat kiválasztva, vagy beírva szűrni tudja az őt érdeklő tartalmakra.

Még kellene valamilyen modul?

Próbáltam a Findert is, de mintha valami még kellene.

Ti milyen modulokkal csinálnátok egy ilyen oldalt, olyan finomságokat is elérve velük, hogy legyenek kis képek, amelyre kattintva lesznek nagyobbak, de azok ne ugyanabban az ablakban nyíljanak meg, szegény felhasználót összezavarva, hogy hogy is tud visszalépni, hanem valahogy az oldalban egy blokkban és be lehessen állítani, hogy milyen elrendezésben jelenjenek meg a miniatűrök.

De lehet, hogy apróhirdetés is lenne az oldalon, tehát igazán az lenne a jó, ha külön szűrő terület lenne az apróknak és az ingatlanoknak, pl. egy menüből kiválasztva.

Szóval ti miket használnátok?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Amit kérdezel összetett és bonyolult dolog, nem hiszem, hogy ezt ide leírja valaki, mert esetleg több oldal betelne, de jó felé kapizsgálsz.
A két legfontosabb a cck és a views megfelelő ismerete. A cck-val kialakíthatod a szükséges tartalomtípust a viewssal pedig nézeteket.
Azt szoktuk itt ilyenkor mondani, hogy állj neki és ha lesz konkrét kérdésed akkor arra lehet konkrét választ adni. A Nagy Gyusztáv jegyzete jó támpontot ad az induláshoz: http://nagygusztav.hu/jegyzeteim

0
0
csakiistvan képe

de az nem világos még, hogy ezek alapján ha feltöltésre kerültek a felhasználók által a tartalmak, akkor egy másik felhasználónak miként fognak megjelenni olyan mezők, amelyekben a kívánt értéket, intervallumokat kiválasztva, vagy beírva szűrni tudja az őt érdeklő tartalmakra.

ez a views modul, felfedett szűrője lehet. Pl ha arra gondolsz hogy van egy kereső, ahol a látogató be tudja írni hogy 30-50 nm-es lakások érdeklik, újabb feldett szűrő kell ahhoz is ha meg akarod tőle kérdezni hogy milyen típusú lakás érdekli (panel, tégla), és minden egyes értékre külön külön felfedett szűrőt alkalmaznék.

...hogy legyenek kis képek...

ImageCache, amivel tudsz akár vízjelet is rátenni, de ehhez már az ImageCache Actions modul kell.

De lehet, hogy apróhirdetés is lenne az oldalon, tehát igazán az lenne a jó, ha külön szűrő terület lenne az apróknak és az ingatlanoknak

elsőből kiindulva újabb views, saját felfedett szűrőkkel, bár nem értem hogy az első szűrő miért nem jó az aprókhoz is, mert gondolom az aprók is ingatlanhirdetések lennének.

További részletezéseket szerintem külön-külön fórumtémaként küld be, így egységben valóban kevesebben fognak rá válaszolni :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

vacati képe

Először is köszönöm a hozzászólásokat, megerősítéseket, hogy jó helyen kapiskálok.

Igazán azért tettem ezt a témát, hogy van-e valamilyen modul a felsoroltak között, aminél van jobb, illetve amit még érdemes alkalmazni.

Azt nem tudtam, hogy a views arra is jó, hogy a keresést vele megvalósítani lehessen. Azt gondoltam, az csak és kizárólag a megjelenítésért felel, igazából még nem teljesen értem mi is a haszna, a felülete meg olyan összevissza, hogy még nem sikerült teljesen átlátnom.

0
0
aksza képe

Nagyon sok mindent tud a views és csak látszólag kesze-kusza. Az ötös drupal alatt futó views egy lefele több oldalnyi (4-5) területen oldotta meg ugyanazt amit az új views egy oldalon megtesz, ezért tűnik bonyolultnak. Mondjuk az is igaz, hogy ez a Drupal egyik legbonyolultabb modulja ez.
A nézetekhez megadhatóak szűrök amiket rejtve is lehet alkalmazni és fel is lehet fedni. Ezen az oldalon a taxonómia alapján vannak felfedett szűrők elhelyezve.

0
0
vacati képe

Ügyes oldalt csináltál? Megy is?

A legördülőket nézve jutott eszembe: a szülő-gyerek viszonyt alapból egyre több kötőjellel mutatják az egyes sminkek. Ez elég csúnya. Van erre gyors megoldás, vagy ezt már css-ben kell programozni?

Tehát azt mondod, hogy viewsban megcsináltad, hogy az egyes oldalak hogyan jelenjenek meg, továbbá azt is ott állítottad be, hogy a legördülő választómezőkben miket lehessen kiválasztania egy felhasználónak?

0
0
csakiistvan képe

1, CSS-ben nem lehet programozni
2, a legördülők alá/fölérendeltsége lehet taxonómia, azt hogy a státuszát (alá/fölérendeltség) hogy jelzed a te fantáziád kérdése :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

vacati képe

Azért írtam programozni szót, mert ha nem is egy igazi programnyelv, de mégis csak kódolunk benne.

Te hogyan mondanád, amit css-ben csinálunk?

0
0
csakiistvan képe

kódolás, sminkelés, közelebb áll az igazsághoz :)

Az accountnak persze be lehet dobni hogy "programozni" kell, és egyből leszáll rólad pár napra, de mi tudjuk hogy nem kell :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

aksza képe

Kicsit korábban tetted fel a kérdést, csak most van időn válaszolni.
Szülő-gyerek kifejezések a taxonómiában: Nem azért vannak így kötőjellel mert a nem tudtam a hierarchiát kialakítani hanem mert így kértek.
Amit a nézetben látsz az minden a views modullal készült, a szűrők is.

0
0
vacati képe

Nem céloztam én arra, hogy ne tudnád megcsinálni máshogy, hanem azt vetettem fel, hogy miért ilyen puritán módon kezeli a legtöbb - ismertebb - smink ennek megjelenítését.

Direkt így kérték, hogy ne pl. egy szép bajusz, hanem sima kötőjelek virítsanak a listában?

0
0
csakiistvan képe

hidd el az ügyfelek tudnak furcsa dolgokat kérni :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

vacati képe

Remélem mielőbb megtapasztalom, mert az azt jelenti, hogy pénzt keresek a rendszerrel :-)

De azért csak akkor kérjenek furcsa dolgokat, ha jól meg is fizetik...

0
0
csakiistvan képe

views sok mindenre jó, számtalan megoldásra használható. gyakorolj vele, ha elekadsz küldj be egy új témát, biztos lesz rá reakció.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Gyuree képe

Nem tudom megfelelne-e Neked, de én ilyenre a faceted search nevű modult használtam.
Igaz most nem tudod megnézni milyen, mert behalt a projekt, de ha nagyon szeretnéd priviben küldök jelszót hozzá, és láthatod miként működik.

Üdv:
Gyuree

0
0

Bíró György

black71 képe

CCK + Views + Views checkboxes modulokkal és sminkeléssel sikerül szerintem egy elég jó kereső/szűrőt összehozni.
http://x-ingatlan.hu/ingatlan_gyorskereso
Fenti linken egyszerű változat próbálható ki, regisztrált felhasználóknak hozzáférhető egy összetettebb (Speciális kereső) amiben gyakorlatilag az ingatlan bármely tulajdonságára tud szűkíteni.

0
0

Drupal 5.x, 7.x