Információs sáv eltűntetése

upszilon képe

Szeretném megérdeklődni, hogy van-e annak valami kapcsolója a Drupálon belül, hogy az információs sáv eltűnjön? Ha nincsen (mert én nem találok) akkor viszont a sminkből hogyan lehetne kihagyni? (Sajnos az Artisteer sem ad rá opciót.)

Drupal verzió: 
Fórum: 
upszilon képe

Bocs, azt hiszem nem is ez a neve. Nem információs sáv, hanem navigációs sáv. Például Címlap>>valami.

0
0
aboros képe

ha fura az analógia, akkor egy tipp: jancsi és juliska kenyérmorzsákat szórtak az erdőbe, hogy visszataláljanak.. (ami nem sikerült, de ez már nem része a történetnek:)

a page.tpl.php -ból tudod kiszedni,

<?php print $breadcrumb; ?>

részt kell keresned.

mindazonáltal a kenyérmorzsa hasznos navigációs eszköz, érdemes inkább megtanulni rendesen felépíteni.

1
0

-
clear: both;

upszilon képe

Köszönöm szépen a válaszod!

0
0
csoky80 képe

Ezzel a modullal úgy nézem meg tudod oldani:
http://drupal.org/project/menu_breadcrumb

0
0

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

upszilon képe

Közben, a név alapján magam is megtaláltam. Valóban ez az ami kell, köszönöm!

0
0
aboros képe

nem csak a menü struktúrájából lehet felépíteni. sokszor ez lehetetlen is, nem fűzhetsz minden egyes "hír" nodeot valahova be a menübe csak azért, hogy legyen morzsája. :)
http://drupal.org/search/apachesolr_search/breadcrumb?filters=type:proje...

taxonomy breadcrumb, menu breadcrumb, node breadcrumb, custom breadcrumb, rules modullal is lehet szabályok alapján breadcrumbot építeni és ha teljesen egyedi kell, akkor programozottan is megadhatod, drupal_set_breadcrumb() hívással.

1
0

-
clear: both;

upszilon képe

Affenébe! Sajnos külső bőr (Artisteer) esetében, nem működik a modul. :(

0
0
aboros képe

vagy az artisztír szar. :)
mutasd mi van a template.php -ba és a page.tpl.php -ba.

0
0

-
clear: both;

upszilon képe

Köszi, de már megoldottam egy DIV-törléssel a page.tpl.php-ban.

Ha nem ismernéd esetleg, akkor itt a címe: http://www.artisteer.com/

0
0
aboros képe

sose használd azt tudom ajánlani. :)

1
0

-
clear: both;

upszilon képe

Miért ne?

0
0
Nagy Gusztáv képe

mert a smink készítése nem automatizálható úgy, mint ahogy ez a szoftver sejteti. Maximum kiindulási alapnak jó, másnak nem. Volt, hogy teljesen elölről kezdtem a munkát, miután egy csomó időt beleöltem a hibái javításába.

1
0

Nagy Gusztáv

Luigi.hu képe

Mit jelent pontosan az, hogy a "smink készítése nem automatizálható", mi történt? Én használtam néhány helyen, de nem volt vele gond.

0
0
Nagy Gusztáv képe

sokkal több lehetősége van, mint amit egy ilyen automata megoldással ki lehet hozni. Neked pl. azért nem hiányzik mert

  1. nem használnál ki épp olyan szolgáltatást, amit nem generált bele
  2. nem követett el olyan hibát a smink, amire felfigyeltél volna
  3. nem vagy igényes a generált HTML/CSS kóddal szemben
  4. nem zavar a táblázatos oldalkialakítás
1
0

Nagy Gusztáv

upszilon képe

Az instant programok a szaktudás kiváltására valók. Neked megvan a szaktudás. Nincs szükséged ilyesmire. Másoknak meg igen.

0
0
nevergone képe

Az hozzátenném, hogy voltam tanítani informatikát egy gyerektáborban. Egy teljesen átlagos, 10-11 éves gyerek nulla alapismerettel a második hété végére össze tudott rakni egy táblázatnélküli oldalt. Igaz statikus oldal volt, de rendelkezett a szükséges HTML és CSS ismerettel.
Lehet, hogy neked is csak ennyit kellene beletenned, a szükséges tananyagok elérhetőek magyarul is.
Persze nem akarásnak nyögés a vége. Meg zűrös breadcrumb.

0
0
Balogh Zoltán képe

De ugye ezekről a hibákról ment egy rögtön issue is? Ha leírja az ember, hogy mi a gond, akkor a következő változatban nagy valószínűséggel kijavítják. Néha ugyan szájbarágósan kell elmagyarázni, hogy mi a probléma, mert a contact person nem feltétlenül tudja, hogy minek az a $sticky a node.tpl.php-ba. De nekik is érdekük, hogy minél jobb legyen a szoftver.

Szar volt a maintenance képernyő, elgépelés volt a generált style.css-ben, fordíthatatlan volt a smink néhány helyen, nem kezelte jól az RSS feedek ikonját, kihagyta a $sticky, $promote, stb. változóktól függő css osztály hozzáadását a node.tpl.php-ből, user defined css mező is nagyon hiányzik belőle, és még sorolhatnám. A 2.4-et konkrétan még nem néztem meg idő hiányában, de ha ezek megjavultak benne, az mind egy-egy hibajelzésem eredménye.

Nyilván nem automatizálható teljesen egy smink elkészítése. Viszont van egy szoftver, ami kiindulási alapnak már jó - és ezt kevés másik, konkrétan kb nulla - tudja magáról elmondani. Szerintem nem az a megoldás, hogy ne használd, hanem a hibák jelzése. A következő változat jobb lesz, és pont annyival lesz jobb, ahány hibát / fejlesztési igényt jeleztek a júzerek.

0
0
upszilon képe

Na-igen, de ki tud olyan jól angolul, hogy leírja a hibajelenséget pontosan és érthetően nekik. Azért ez mégiscsak 3-4 tudás-bázis (drupal-html-javascript-css-stb.) keverékéből áll össze. Szóval elmondható róla, hogy szakszöveg.

Egyébként szerintem ez az Artisteer megérne egy külön fórumot is. Ha itt esetleg valamiért nem lehet, tudok rá helyeket, ahol bizony örömmel vennék és nem akarnák lebeszélni a használatáról a fórumtagokat...

0
0
Árvai István képe

És ne szúrj vissza, ha úgy érzed, nem megfelelő választ kaptál.
Miért javasolták neked, hogy ne használd?
Az ilyen szerkesztők (Artisteer, Dreamweaver stb.) segíthetik a profik munkáját, de inkább csak azoknak az alkalmi honlaptervezőknek valók, akik nem akarnak, nem tudnak elmélyedni az ehhez szükséges ismeretekben, legalábbis nem olyan szinten, ami a profi munkához kell.
Itt vagyok pl. én. Soha nem tanultam sem PHP-t, sem CSS-t, HTML-t, az ezekkel való munkát, csak lelkesedésből, kisebb mértékben szükségből egy-két honlap megtervezésével és karbantartásával foglalkozom, magamnak, barátaimnak. Nekem nagy segítség, a tanulás terhétől részben mentesít. Az alapos ismeretek nélkül is elfogadható, működő oldalt tudok kialakítani. Persze azért igyekszem felcsipegetni annyi tudást, amennyit tudok, s ha kell kézzel is bele tudok szerkeszteni a „kódba”.
De ez egyben a csapda is! Szorgalommal, gyakorlással ugyanezt el tudnám érni, tisztább, logikusabb szerkezetet, kódsorokat tudnék készíteni, mint a gépi. Ám azzal, hogy helyettem a programi is összeállít valamit, elkényelmesedem, nem fordítok elég figyelmet, energiát önmagam fejlesztésére.
És ezen felül azt is tudnod kell, hogy itt kevés műkedvelő, annál több hivatásos drupalos van jelen, s nem várható el senkitől, hogy számon tartsa, hogy a kérdező éppen melyik csoportba tartozik.

2
0
upszilon képe

Dehogy vagyok én megbántva! A jó-szándékot is kiéreztem belőle. Mivel azonban én nem vagyok profi programozó, szeretem ezeket a kezem alá dolgozó, imádni való segéd-programokat. Emiatt engem nem tudnának lebeszélni az Artisteerről egykönnyen. Viszont ez itt offtopic. Ezért gondoltam egy külön fórumot kéne nyitni neki. Úgyhogy nincsen semmi gond sem, nem kell aggódnod.

0
0
vacati képe

Azért a Dreamweavert ne vegyük egy lapra az A. nevű programmal. Bár az utóbbit nem ismerem, de a két termék árkülönbségét igen. És az ár általában minőségbeli különbséget is jelez.

A D. program már az Adobe része, de már előtte is a legnagyobbak közé tartozott. Igazán jól ismerem az Adobe kiadványszerkesztő programjait (voltam olyan ügyes, hogy nem külön-külön, hanem csomagban és egy akcióban vettem meg, így több százezerrel olcsóbban jutottam hozzá, de még így is horribilis a 130 dollárhoz képest) és bár semmi sem tökéletes (bizonyos dolgokban a Quark jobb volt), de azért a Photoshop, Indesign, Illustrator nem egy szar termék.

Egyébként biztos tisztább kódot lehet írni kézzel, de annyival lassabban is. Szerintem alkalmazása válogatja, hogy mikor melyik módszer a nyerő.

0
0
Den képe

Tudomásul kellene venni, ez is egy szakma. Mint szakmát meg kellene tanulni.

Ha kell hozzá angol tudás, akkor azt is meg kell szerezni. Utána kell olvasni, értelmesen kérdezni a fórumokon, megvásárolni a könyveket, kifizetni a rendes tanfolyamok árát, ahol a pénzedért használható tudást kapsz.

Elsősorban nem te vagy a hibás, hanem azok, akik elhitetik veletek, hogy bárki, néhány kattintás után tud weblapot csinálni, szakmai alapfogalmak nélkül jó, műköldő, pénzt termelő weboldalad lesz. Azok, akik elhitetik veletek, hogy alap angol tudás hiányában elboldogulsz IT szakmában.

Azok, akik a sminket megtanítják lecserélni, aztán már pénzért készíthet másnak is weboldalt.

Nem véletlen, hogy én nem szerelek autót. Mert nem értek hozzá. Hanem elviszem a szakihoz, ha baj van vele.

Ez az én véleményem, lehet vele egyet érteni, vagy nem. Nem véletlen, hogy egy weblap, ha rendesen odafigyeléssel készül el nincs meg 1 hét alatt, legalábbis, én nem tudom megcsinálni. :)

2
0
aboros képe

de remélem hogy a többi lelkes artisztir-imádó is megvásárolta azt az egyébként fizetős szoftvert 129 ameriakai dollárért becsülettel és nem lopott artisztirrel mókuskodja össze az akármilyen sminket. (ami aztán majd eltöri a breadcrumbot és társai)

egyébként mint ez a szál is mutatja, automatizálni ezt elég nehézkes, mindig lesznek vele gonodok, most épp a breadcrumb működését törte el, aminek okán semmilyen breadcrumb kezelő modul nem megy. azt akarom csak ezzel mondani, hogy lehet, hogy valamilyen sminket össze tudsz vele kattintani, de ha nem hobbioldalon farigcsálsz akkor ez már édeskevés, vagy baromi vastag bőrnek kell lennie az arcodon, hogy egy ilyet pénzért eladj bárkinek.

ha ezzel akarsz foglalkozni, nem fogod megúszni, hogy megtanuld a html, css és legalább alapszinten a php. ha meg hobbista vagy akkor is megtanulod egy idő után, mert majd úgyis mindig bele kell nyulkálj az artisztires csodasminkedbe, mert ez-az nem megy benne és kézzel kell helyreraknod. :)

tökre megér 130 dollárt. :)

1
0

-
clear: both;

upszilon képe

Két dolgot tudok biztosan, hogy az Artisteer megéri az árát, és hogy neked semmi közöd sincs ahhoz, ki mit csinál vele. Nem értem miért latolgatsz ilyesmit, de az biztos, hogy ez itt OffTopic. Nyiss egy olyan oldalt ahol kesereghetsz ezeken a dolgokon. Olyat, ahol ez a főtéma. Itt viszont ezt légyszíves fejezd be!

0
-1
Den képe

Bizonyára megéri az árát. De ezzel a hozzáállással miért is nem az arister fórumon keseregsz? biztosan, hogy jár a program mellé support is.

Amúgy, aboros nem kesereg. Ellenben, megengedheti magának azt a luxust, hogy saját sminket tud csinálni, igenjó minőségben... hehe.

1
0
aboros képe

te kérdezted a véleményemet, én meg leírtam, nem értem mi a problémád. :)

igazából megvan a megoldás a bajra, meglepő módon az eredeti állítással ellentétben nem a modul hibájáról van szó.

nem latolgatok én semmit, főleg nem kesergek, nekem aztán igazából szupermindegy hogy ki mire költ hány dollárt. mivel te kérdezted, felhívtam rá a figyelmet, hogy egyébként egy fizetős szoftverről beszélünk, amiről hajlamosak az emberek azt hinni, hogy szaktudás nélkül tudnak majd vele profi drupal sminket készíteni, de ez nem igaz. ezen nincs mit vitázni, ez tény. ez az okfejtésem teljesen ontopik volt, ellentétben azzal, hogy mihez mennyi közöm van, hol mit nyissak, meg úgy általában mit fejezzek be. :)

0
0

-
clear: both;

upszilon képe

Persze, én kérdeztem, hogy "miért ne?". Megadtad rá a választ. Köszönöm. Mostmár tudom, hogy szerinted miért ne.

A topikot kéremszépen lezárni!

0
0
nevergone képe

Valóban megéri az árát.
Csak itt nem ez volt a kérdés, hanem hogy ha megvetted, akkor kaptál hozzá supportot, miért nem őket nyaggatod? Ha azért nem, mert nem tudsz angolul, akkor miért nem gubázol össze először annyi angol-ismeretet, amennyi ehhez a szakmához feltétlenül kell? (tobb nekem sincs amúgy)
Ha meg nem vetted meg (vagyis nincs supportod sem), akkor meg szerintem jobb, ha csendben maradsz.

1
0
Balogh Zoltán képe

Nézd, avval semmiféleképpen nem tudok egyetérteni, hogy azért nézzen le bárki egy webhelyet (vastagbőr), mert annak sminkje Artisteer-el készült. Úgy gondolom mindketten tudjuk, hogy mire összeállnak a tartalomtípusok, a nézetek, a panelek, a migráció, stb. addigra elvékonyodhat az a vastag bőr olyan vékonyra, hogy ne kelljen belepirulni abba, hogy valaki ezért pénzt kér. Bár ezügyben nekem semmi közöm a dolgokhoz, lévén életemben 1, azaz egyetlen esetben fizettek nekem a Drupallal kapcsolatban, mégpedig egy site költöztetéséért. :) A többi hobbi.

Az, hogy az Artisteer bugos, egyértelmű. Hogy soha nem lehet 100%-ban Drupaltrendi sminket gyártani vele, az is. Sőt, hogy van nem kevés korlát benne, az is egyértelmű. Ellenben ha kiismeri valaki a használatát, és tudja, hogy a legenerált sminkben melyik az a 6-8-10-20-30 pont, ahol azt pofán kell verni, akkor rögtön egy roppant hatékony eszközzé válik, mert mindig ugyazokon a pontokon kell belenyúlni. Ugyanakkor XHTML és CSS valid is, ellentétben igen sok profi lappal (A d.hu sem valid). És még ki is néz valahogy, ha az alkotóba szorult némi szépérzék, de ez már roppant szubjektív tud lenni, tehát nem mérvadó.

Többször volt már szó arról, hogy vannak a fostalicska honlapok, és vannak a professzionálisak. Az Artisteer egyértelműen a hobbioldalak számára készült, és ha meglessük a trendeket, ebből azért nem kevés van. Nyilván kell mindenhez Drupal, HTML, CSS és PHP tudás is. Én is az utóbbi 3-ból élek immáron 10 éve. Tehát úgy is mondhatnám, abszolúte nem érdekel, hogy kinek mi a véleménye az Artisteer-ről, én csak úgy gondolom, hogy azt így kerek perec ne írjuk le a fórumon, hogy "ne használd, mert szar". Inkább fogalmazzunk úgy, hogy ha ezt használod, magadra vess, mert könnyen cumi lesz.

A Drupal is folyamatosan abba az irányba halad, hogy minél egyszerűbb legyen egy honlapot elkészíteni. A fostalicska honlapokat is össze lehessen kattintgatni. Nem lesz trendi, de működik. Na, szerintem így van ez a sminkkel is. Tehát igazad van, Artisteer-el nem lehet, de nem is akar mindenki professzionális sminket gyártani. Jól működő, átlagosan kinéző, XHTML és CSS valid smiket viszont lehet vele gyártani, mégpedig igen gyorsan, még ha bele is kell rúgni pár helyen. Pár verzióval ezelőtt még a régiókezelés is botrányosan car volt benne, de fejlesztése folyamatosan javuló, egyre Drupalosabb tendenciát mutat. Előbb utóbb fluid smink is ki fog belőle szaladni, meg elmarad ez az elbacott sok div-es baromkodás is a generált kódból.

Pusztán csak azért szóltam bele ebbe a témába, mert az Artisteer support folyamatosan figyeli a hibajelzéseket, és javítja is a bugokat. Profi Drupalosuk - még - nincs, az látszik a trendekből. De Gusztávnak írtam, hogy ha bugot fogott, akkor jelentse is be, lehetőleg az elhárítási javaslattal együtt.

Az meg szerintem egy dolog, hogy ha valakinek tetszik egy szoftver, és saját használatára is megveszi. Ezen lehet mosolyogni. Nyilván programozó nem lop programozótól, legalábbis én így gondolom, ezért tuti nem talál senki sem lopvert a gépemen. Avval viszont maximálisan egyetértek, hogy ha valaki lopja, és ráadásul még pénzt is akar vele keresni, az egy tök más tészta, bár ez a kérdéskör ebben a szálban nem merült fel.

Amúgy ennek a témának az első 3 hozzászólása volt érdemi, a többi hót fölösleges. Ez is.

0
0
upszilon képe

Kedves Zoltán!

Egyetértek mindazzal amit írtál. Sőt. Szeretném kiegészíteni egy érdekes momentummal. Ez pedig a színkompozíciók, a látványterv kérdése. Lehet PHP-t, vagy HTML-t szerkeszteni TXT-editorban is. Aki szakember, az ilyesmit meg tud csinálni könnyedén. Mondhatni innen ismerszik meg?

Egy olyan segédprogram mint az Artisteer eleve színkombinációkból építkezik. Eleve összhang van a betűk színe, a háttér színe, a ... színei között. Ezt egyetlen kattintással megmutatja. Egyetlen kattintással képesek vagyunk egy sor egymással összehangolt tulajdonságot kicserélni. Percek alatt ki tudunk keverni olyan látványtervet, amit a TXT-editoros szakember hetek alatt sem, illetve a gyors látvány-összemérés hiányában sohasem lenne képes megcsinálni.

Tehát egy ilyen program olyan tervezői segítséget jelent, amit nem pótol a magas szintű szaktudás.

...és mégvalami: Az a szakember aki ezt nem látja, vagy nem képes átlátni, az hiába tud sokat, nem képes versenyre kelni azokkal, akik viszont kevesebb szaktudással, de ilyen segédprogramokkal dolgoznak. Tehát ha valaki leszólja, az valószínűleg nem sokat ért a honlapkészítéshez. Magas szaktudással is csak egyfajta kontár lehet.

Elnézést az offolásért!

0
-1
Yorirou képe

Ezen a hozzászóláson látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá :)

Jobb helyeken egy weboldal sminkjének elkészítése úgy megy, hogy fog a grafikus egy arra alkalmas szoftvert (Photoshop, GIMP, ilyesmi), amiben elkészíti a látványtervet, színekkel, fontokkal és minden egyébbel együtt. Ha ez nagyon jó hely, akkor a grafikus ismeri azokat a dolgokat, amiket nehéz HTML alapokon megoldani, és hanyagolja őket, olyan megoldásokkal helyettesítve, amik jól néznek ki, és egyszerű megvalósítani őket. Ennek a terméke lényegében egy marék kép lesz.

Ezt kapja az az ember, aki a sminket csinálja, és önti bele HTML/CSS/PHP formába.

Ez két különböző feladatkör, viszont sok helyen egy ember végzi, ami nem gond, ha ért mindkettőhöz.

0
0
upszilon képe

"Ezen a hozzászóláson látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá :)"

Nem, ez nem így van! Nem figyeltél. Az amatőrök Artisteer program használata általi bőr készítés, kontra a hozzáértők txt-vel való bőr-készítése volt a beszélgetés tárgya.

Amiről te beszélsz, az már a profik világa. Azok nem az amatőröknek készült ingyenes Drupal toldozás-foldozásával vannak elfoglalva.

Szóval ha hallgattál volna, bölcs maradhattál volna és szemtelenségen sem kap senki....

Kérem a topik lezárását!

0
0
coornail képe

Ahahahahahahahahahahahah

[szerk]:
Egyreszt kicsit rosszul esett hogy a munkamat "az ingyenes drupal toldozgatasa-foldozgatasa"-nak titulaltad.
Masreszt szerintem a feher hazban is rosszul esne az embereknek...

0
0
chx képe

Egy Drupal van, nincs külön "amatőröknek készült ingyenes Drupal" meg profiknak készült fizetős Drupal (a fizetős Acquia Drupal éppenséggel hogy nem profiknak van hanem azoknak akiknek kell a support). Mindannyian amatőrök voltunk egykor. Toldozgattuk-foldozgattuk a site-jainkat -- és nem álltunk ott meg. Tanultunk, szenvedtünk, dolgoztunk. Nem ilyen-olyan szoftverekkel próbáltuk a munkát helyettesíteni. Van a fizetős szoftver ahol más szív és ezért fizetsz meg az ingyen szoftver ahol az időddel fizetsz. Csak a Drupalban az a jó hogy már olyan sok időt tettek bele mások hogy a belefektett idő jobban megtérül mint más szoftverekbe... ennyi.

1
0
upszilon képe

"Van a fizetős szoftver ahol más szív és ezért fizetsz meg az ingyen szoftver ahol az időddel fizetsz."

Ez egy briliáns mondat. Ez az igazság. Egyetértek!

Szerintem e topikban minden ki lett beszélve már:

Kérem a topik bezárását!

0
0
nevergone képe

Itt nem igazán szokás lezárni topicokat, és most sem látom, mi lenne az értelme.
Az tény, hogy az eredeti témától (breadcrumb) jelentősen eltértünk, de más irányban pedig rendkívül értékes hozzászólások születtek itt. Neked is hasznodra válna, ha újra elolvasnád őket, érdemes.

0
0
upszilon képe

"(...)más irányban pedig rendkívül értékes hozzászólások születtek itt. Neked is hasznodra válna, ha újra elolvasnád őket, érdemes."

Rendben, elolvastam. Valóban érdekesek. Érdekes azt látni, hogy védik a kis munkásságukat szóban a kicsit is tapasztaltabb nickek. Hogyan próbálnak akár személyeskedéssel és szájkaratéval többet mutatni saját tudásuknál-tehetségüknél. Hogyan próbálják magukra iránytani a reflektorfényt, hátha megbízáshoz, s így anyagiakhoz juthatnak. Nekem ez is érdekes. Meg az is, hogy ezek mellett az üzletreményű kényszer-válaszolgatók mellett mennyi valóban értékes és valóban önzetlen válaszadó van itt. Biztos megbocsátjátok nekem, hogy míg az előbbieket megvetem, az utóbbiak előtt tiszteletem jeléül fejet hajtok.

(Remélem ez is egy -a tárgytól eltérő-, de számodra (is) érdekes beírás volt! :o)

0
-1
nevergone képe

Nyilván könnyű személyeskedésnek látni bármit, ha nem szeretnél távolabb látni a (vélt) saját magad igazánál.
Nem akart itt bántani és megsérteni senki, de úgy látszik, hogy valamit a fejedbe vettél, és azt nem hallod meg, ami ellentétes ezzel. Ezt és ezt olvasgasd, mert ezekben van a lényeg és az igazság, minden szava kincs, akár tetszik neked, akár nem. És ezt nem csak én mondom, hanem mások is, akiknek esetleg jóval nagyobb tapasztalatuk van az egészben.
Ezek után, hogy te hogyan értékelsz és mivel értesz egyet, az már a te egyéni dolgod. Csak ezek után nem biztos, hogy mások segíteni fognak neked, ha először nem kérdezed meg az Artisteer supportot (mert ez a témát nagyon szépen kikerülted).

1
0
upszilon képe

Van értelme, hogy nyissak itt (a Sminkek alatt) egy Artisteer topikot?

0
0
nevergone képe

Nincs, és amúgy sem szeretjük a "gyüjtőtopic"-okat.

0
0
upszilon képe

Gondoltam, hogy ilyen kirekesztő választ kapok majd. Pedig egy magyar fórum azért van, hogy az angolul nem (vagy nem eleget tudó) tudók is tudjanak vele kapcsolatban beszélgetni. Ha ugyanis mindenki tudna angolul, a drpálponthut a kutya sem látogatná...

Akiket érdekel az Artisteer szoftverrel kapcsolatos magyar nyelvű beszélgetés, azokat, szeretettel várom a http://szabadforum.com/node/437 oldalamon.

0
0
nevergone képe

Pedig nem kirekesztő, csak itt a fórumtémák egy adott kérdés miatt nyílnak, és ideális esetben, a válasz megtalálása után azok inaktívvá is válnak. Azért van ez így, hogy aki később szintén ebbe a problémába fut bele és rákeres, megtalálja a kérdést és a választ is, na meg az utóbbihoz vezető utat.

(Remélhetőleg) nem találsz itt olyan témát, hogy "beszélgessünk a CCK-ról", meg "ami eszembe jut minden reggel a Views-ról", és örülnék, ha ez így is maradna.

0
0
aboros képe

én egyetértek zolival meg másokkal is, sajnálom, hogy túl erős szavakat használtam, úgy mint "szar". volt egy mosoly a végén, úgy látszik nem volt elég. legközelebb nem írom, hogy szar. az artisteer hasznos lehet, nem tagadom. de azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy bármilyen szaktudást is helyettesíthet és nagyon téved aki ezt terjeszti vagy netán oktatja. kiegészíti a szaktudásod, ez egy eszköz. remek reklámgrafikusokat ismerek, akik már akkor is nagy sztárok voltak, mikor nem használtak fotosoppot. kézzel rajzoltak.

fontos az is, hogy mi a célod. ebből akarsz élni vagy magadnak, tesódnak, csajod zenekarának fabrikálsz weblapokat. KEDVTELÉSBŐL.

az artisztir csak egy eszköz. ha azt gondolod, hogy helyettesítheti a klasszikus, szövegszerkesztőben sminket készítés ismeretét, akkor tévedsz. ez sokminden miatt lehet, valószínűleg tapasztalatlan vagy és nem találkoztál még olyannal, amit artisztirben ne tudnál megcsinálni. de majd fogsz és akkor meg kell ismerkedj a mögöttes, számodra egyelőre felszín alatt rejlő - feleslegesnek hitt - alapismeretekkel, mert máshogy bizony nem fogod tudni megoldani a feladatot, csak ha fogsz egy szövegszerkesztőt és beírod amit kell.
mondjuk azt szeretném, hogy egy teaser listában a node háttere aszerint legyen halványabb 10 lépcsőben, hogy hány komment van az adott nodehoz. gyerünk, csináld meg klikk-klikk módszerrel, nem fog menni.
vagy azt akarom mondjuk egy borokkal foglalkozó oldalon, hogy a keresés találati listában, azok a borok, amik olyan pincészethez tartoznak amit kedvencnek jelöltem, azok zöld kerettel legyenek. (ha fehérek, ha vörös borok akkor bordóval)

semmi esélyed ezt a fenti két hevenyészett ámbár szinte mindennapos - mezők értéke alapján előfeldolgozóban osztályt adok - feladatot artisztirben megcsinálni.

hasznos lehet az artisztir a kezdetekben, de semmiféle szaktudást nem helyettesít, hanem a meglévő szaktudás birtokában esetenként gyorsabban tudsz vele dolgozni. talán.

elég nagyképű és némileg ostoba az a kijelentés is, hogy aki nem használ ilyen eszközt, nem veheti fel a versenyt azzal aki igen. pont azért használod ezt, mert nincs meg a szaktudásod ahhoz hogy nélküle dolgozz, illetve, hogy lásd a hibákat amiket vét. aki csak egy szövegszerkesztővel, a grafikustól kapott látvány alapján lekódol egy sminket, az nagyságrendekkel jobb annál, aki _csak_ artisztirrel tud dolgozni. a "szövegszerkesztős" tag könnyedén használja az artisztirt a tudása birtokában, csak nem akarja, mert ő anélkül tán még gyorsabb is. fordítva ez nem lesz igaz.

még annyit hozzátennék, hogy egy munkahelyen dolgozom napi nyolc órában és nem vállalok egyedi megbízásokat. (pedig kapok megkereséseket szép számmal, de nem a pénz van csak a világon) nagyon bántó azzal gyanúsítani, hogy azért segítek a fórumban, mert ezzel munkához akarok jutni.. igazság szerint soha egy közvetlen megbízást nem kaptam a drupal.hun keresztül, soha egy munkára se küldtem pályázatot. "üzletreményű" nem vagyok, kellően el vagyok látva anyagiakkal a munkám okán. légyszíves fejezd be ezt a hangnemet és fröcskölést. használjad az artisztirt egészséggel, ha problémád van kérdezz, további élménydús drupal kalandokat kívánok.

nem baj ha nem bírod a stílusom, majd nem szólok legközelebb a témáidhoz és akkor béke lesz.

0
0

-
clear: both;

Árvai István képe

(Ez a topic már úgysem illik bele a tudásbázisba, ezért talán elnézhető, hogy én is leírom a saját szakmámban tapasztaltakat.)
Reprodukciós fényképész, nyomdai technikus a képzettségem. Közel 30 évig egy nagy nyomdában dolgoztam. Előbb az elektronikus nagy ipari dobszkennerek (kb. olyan mint egy esztergagép, csak kés helyett optika, munkadarab helyett plexi henger van benne.) megjelenése hozott újat a szakmában, később a PC-k, a DTP (asztali kiadványszerkesztés) megjelenése. Egy címlaphoz olyan digitális fotó kellene, amelyik legalább (valós) 10 megapixeles, legalább félprofesszionális géppel készült. Egy címlap natív mérete 32 Mb. És mit kapunk? Kompakt géppel készült fél-egy megás jpg-ket. Na pubi, ebből csinálj címlapot. A szakma tele van olyan fiatallal, akik azt hiszik, ha a joystickot tudják rángatni, akkor már egy könyvet vagy újságot is össze tudnak dobni. Meg is látszik az eredménye.

0
0
vacati képe

És akkor még csak a felbontásról beszéltünk, a kép zajosságáról, életlenségéről, rossz megkomponálásáról, stb. nem. Az ilyenekből a legprofibb photoshop-os is csak egy kiégett képet tudott csinálni, mert egy kevés kontraszt is azonnal felfedte a kép minőségét.

Jó példa erre - főleg pár évvel ezelőtt - az a rengeteg induló reklámújság, amitől még a krumpli is megbüdösödött, ha arra pucolták, olyan hányadék volt. Persze itt már tipográfiai hiányosságok is voltak. Mit hiányosságok. Nem is volt tipográfiai tervezés benne.

A színek meg annyi félék és olyan rikítóak voltak, hogy még egy papagáj is elfordult volna tőle...

Na, ez volt a sok önjelölt vállalkozó aranykora. Ma kb. ilyen mennyiségben lehet „csodás” honlapokat látni, illetve van egy fajta változás, mivel megjelentek ezek a CMS rendszerek. Ezekkel meg az a bajom, hogy totál egy kaptafa a legtöbbje. Képes vagyok hátra dölni és gyönyörködni egy-egy ritka egyedi oldal felett, ami nem kontárok munkáját sejteti.

Sajnos a világ nem az egyediség és a minőség felé megy...

0
0
csoky80 képe

nevergone · 2010. április 20. 07.55: "A drupal.hu adminisztrátorai felé az a javaslatom, hogy ezt a témát zárolják/töröljék átmenetileg."
- saját magadnak mondasz ellent
- lezárattál egy olyan topikot, ahol olyan dologról mondtál már előre véleményt, amit nem is ismertél, pedig mintegy zárszóként szívesen bemásoltam volna azok véleményét, akik kipróbálták és véleményt mondtak róla. Sebaj, kitettem oda ahová jár, a saját weboldalamra:
http://online-vallalkozas.com/drupalsuli
(bal oldalt alul vannak a vélemények, hangsúlyozom, olyanoktól, akik kipróbálták és nem olyanoktól, akik teleirkálták a topikot a drupal-hu -n hülyeségekkel, mert ők szakik, ők a megmondóemberek, akik látatlanba is mindent jobban tudnak, néha nem ártana egy kis alázat, tisztelet másokkal szemben. Én elismerem mások tudását, megköszönöm a segítségét és látatlanba nem fikázok senkit és senkinek a munkáját - most már megteheted, mert ígéretemhez híven tettem közzé videókat, amelyekből a tananyag áll ( http://drupal.hu/forum/oktat%C3%B3-vide%C3%B3k ) több órányi ilyen egymásra épülő videókból )

Bocs az offért, nem szokásom offolni és nem is fogok de nem volt lehetőségem beírni oda ahová tartozott, mert pont az záratta le a topikot, aki most azt állítja, hogy az ilyen itt nem szokás és az zárta le, akinek konkurenciát jelentettem. Én sosem fikáztam senkinek a munkáját, holott elkezdhettem volna kommentelni az Ő tanfolyama után, hogy míg én több órányi videóanyagot adok, kézikönyvet, fizetős tárhelyet és saját domain nevet (ez utóbbiakat ingyen), addig Ő csak képernyőképeket ad a tanfolyamán stb Nem. Sosem mennék bele ilyenbe, mert mindenki aki tesz vagy tenni akar valamit az tiszteletet érdemel. Ezt ajánlom az állandó fikázók figyelmébe.

0
0

Most épp ezt bütykölöm http://online-vallalkozas.com/drupalsuli

nevergone képe

Ne haragudj, de ez most hogy jön ide? Teljesen más a téma, nem is kapcsolódik.
Másrészt pedig én csak javaslatot tettem, mert úgy láttam, hogy a téma egyre jobban eldurvul, és semmi értelme. Különösen úgy, hogy merőben más személetmódot képviselsz te, illetve a drupal.hu közösség legtöbb (összes?) itt megnyilvánult tagja.
Nem én zártam le, nem is tehetném, nincs jogosultságom semmi ilyenre, de javasolhatom, ha úgy látom, hogy szükséges. Sőt, mindenki más is javasolhatja. Aztán hogy ezt a javaslatot megfogadják-e, az már egy másik kérdés.

Kérlek ezt fejezd be itt, illetve a támadó magatartást mindenhol. Nagyon örülünk, ha jó szándékból segítesz, pláne ha értelmesen-használhatóan, a többit pedig szerintem próbáld magadban tartani, különösen az offtopicot, köszi! :)

0
0
szabozee képe

Ez a szokás nekem is furcsa, hogy egy szakoldalon ennyire megy az offtopic, és megjegyzem, a többi helyen nem véletlen, hogy új témához új topik is nyílik. Sokkal áttekinthetőbb fórumot eredményez, és az olyanok, mint én, akiknek nagyon kevés az idejük, ám néha gyorsan 1-1 helyen tudnának segíteni, nem fogják tudni végigolvasni, hol kell segítség, és hol beszélgetnek csak úgy általában. Követhetetlen szálakat, témához nem tartozó személyeskedéseket és duplikációkat eredményez. Pont az időhiány miatt keveset vagyok itt, pedig szeretnék sokat lenni, szóval átveszem én is az itteni szokásokat, de ettől még nem biztos hogy jók ezek, így az sem biztos, hogy praktikus másokra erőltetni. A másik témához tartozó egyébként kétségtelenül nagyon értékes hozzászólások pedig nem offként is megszülettek volna. Most is úgy érzem, be kell írnom, hogy bocs az off-ért, de ugye ezek szerint ez itt nem számít annak. ;-D

0
0

szabozee (zee zee zee kukac free mail pont hu)

vacati képe

Régen olvastam ennyire tömören ennyire klassz infót! Eddig én is azon gondolkodtam, hogy a fenébe lehet hatékonyan programozni csupán kézzel, hiszen mindent be kell pötyögni és akkor se látja az ember mit is csinál, max. elképzeli.

Így viszont ez nagyon tetszik, már csak azért is, mert a design programokban otthon vagyok.

Basszus, ezentúl én is így fogom csinálni! :-)

Kösz!

Ugye nem igaz, amit a kép sejtet, hogy kb 10 éves vagy? Mert az elég gáz, hogy ennyire előttem jársz :-)

Bár ha én lennék most tíz éves...

0
0
drgyz képe

Nem vettem meg és nem is loptam, csak letöltöttem a Free Artisteer Trial-t.
Nagyon jó kis program a hobbi weboldalakat gyártóknak.
A kimenet tanulmányozása pedig felér egy jó css, webdizájn, php, képszerkesztés, drupalsmink tanfolyammal.
Mi a különbség a fizetős és a trial verzió kimenete között?
Semmi, egyedül csak a trial verzió kép file-jaiba bele szúrt trial feliratok.
Ezeket a fránya "Trial" feliratokat pedig egyszerűen egy képszerkesztővel el lehet tüntetni. A nagyobbik (13 éves) lányom gond nélkül likvidálta élvezettel mindezt, mikor a saját sminkjét készítette :)

0
0
nevergone képe

Nyilván ez a történet nem is rólatok szól, amúgy meg sok sikert nektek. :)

0
0
pp képe

Ezt ne.

A trial azért van, hogy kipróbáld. Ha tetszik megveszed. Ahhoz képest amit tud egyébként a program, nevetséges az az összeg amibe kerül. Nem beszélve arról, hogy azután onthatod a sminkeket a különböző oldalaidnak. Lányod meg szánjon rá még egy hetet és akkor olyan sminket tol neked amilyet akarsz. Ráadásul teljesen jogtisztán.

Szóval erre nincs mentség. A lopás az lopás. (szoftvernek van egy licence, ha azt betartva használod akkor jogosan használod, ha nem akkor jogtalanul -> lopsz)

Ha nincs leláncolva a bicajom akkor azt is elviszed? Nem? Akkor ezt miért teszed?

Egyébként a Te dolgod mit hogyan csinálsz(szóval nem ezért írok, hanem mert->), de ezt itt a dh-n kérlek ne hirdesd.

Köszi.

pp

0
0
upszilon képe

Ezzel, így, egy-az egyben egyetértek! A lopás az lopás, annak körülményétől függetlenül. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy anno, amikor még a DOS is COCOM-listás volt, nem így beszéltünk Magyarországon. De minden változik. Ma egyértelműen úgy kell beszélni és nyilatkozni ahogyan Te ezt tetted. Az Artisteer nagyon megéri az árát.

0
0
nevergone képe

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy anno, amikor még a DOS is COCOM-listás volt, nem így beszéltünk Magyarországon.

Attól függetlenül már akkor is az volt, és ez semmit sem változtat a tényen, na meg hogyan jön ide? :)

0
0
upszilon képe

"(...) na meg hogyan jön ide?"

Úgylátszik már nem minden érdekes számodra. Azért el kellene döntened, hogy a mások számára érdekes tartalom, ami a te számodra érdektelen, az most akkor OffTopic vagy sem. mert amikor én szóltam, akkor ugye az nem számított. pedig az valóban off volt. Ráadásul ez a vitaszál még mindig ugyanannak az offnak a folyamodványa.

Tehát egy meglehetősen következetlen és ostoba hozzáállást látok a részedről. Jó lenne, ha legközelebb nem te "dirigálnál" itt, hanem valami kompetensebb, értelmesebb ember.

0
-1
nevergone képe

Nem dirigáltam, bocsánat, ha úgy tűnt. Hogy mennyire vagyok kompetens, értelmes, ezt mindenki döntse el magában.
Én csak felhívtam a figyelmed, hogy ha már ennyire eltért az eredeti témától ez a topic (amiért utólag is bocsánatot kérek), azért nem árt, ha legalább némi tartalmi korlátok között marad. Úgy mint "Drupal", "webfejlesztés".
Viszont amit te írtál, az már inkább "közélet", "politika", "múltidézés", és köszönőviszonyban sincs a fentiekkel. Szóval az egy dolog, hogy "félrement" a topic, de azért ennyire ne menjen.
És örülök, hogy te ilyen idős és tapasztalt vagy, hogy mindezeket átélhetted, de itt most ez sem bír jelentőséggel.
Szóval csak erre hívtam fel a figyelmed, de ha te bizonyos emberek megnyilvánulásaiban mindenképpen támadást látsz, akkor nem biztos, hogy velük van a baj.

0
0
pp képe

upszilon, nevergon!

Az egyikőtök lehetne annyira bölcs, hogy abbahagyja és engedi, hogy a másiknak legyen igaza.

pp

0
0
nevergone képe

Igazad van, bár én nem is terveztem már ehhez a szálhoz hozzászólni.

0
0
vacati képe

Attól, hogy le tudjuk szedni a trial feliratokat, még nem tettük legálissá a szoftverhasználatot, sőt, a lányodba beleneveled, hogy hogyan lehet kijátszani a dolgokat.

De szerintem ezt te is tudod... Őszintén szólva ez nem sok különbséget mutat ahhoz képest, amikor internetről illegális kódokkal törnek fel egy programot. Mindössze annyi a különbség, hogy ez macerásabb, és persze a vírusoktól is biztonságban vagytok.

Azzal tennél jót magadnak és a lányodnak, ha közösen megtanulnátok pl. CSS-ben programozni. El sem tudod képzelni mekkora öröm látni, hogy beírsz pár kódot és a böngészőben frissítve az oldalt már meg is jelenik. Pár hét alatt meg lehet tanulni. Ha ennyire látványosan tanítanák pl. a matekot a suliban, sokkal többen szeretnék!

Tehát ez valóban értékes időtöltés lenne nektek, mert végül is játszva tanultok. Hiszen nem ez a kenyérkereseted, ha csak hobbioldalakról van szó

0
0
nevergone képe

Kérlek ezeket a témákat már ne hozd fel, és főleg ne olyan kimondott vagy kimondatlan szándékkal, ami újabb trollkodásra és parttalan vitákra adhat okot. Sőt, túl régi témát egyáltalán ne hozz fel, ha konkrét kérdésed van, akkor azt új témába tedd fel, mert az a hasznos.

0
0