[img:xx] tags

SzeFe képe

Ha a csatolt képet a szövegen belül egy meghatározott helyre akarom pozicionálni, akkor végeredményként azt kapom, hogy:
A szerkesztőben hiába van a szöveg közé téve a tárgybeli "kényszerítőeszköz"
(pl. [img:01 align=left] ), ennek ellenére
a képet új sorba teszi és a folytatódó szöveget pedig a kép alá (hiába kicsi a kép, nem képes a példa szerint szándék esetén a képtől jobbra szöveget elhelyezni, a képet körbefuttatni.

Én töketlenkedek el valamit, vagy van erre a dologra megoldás?

Ebben kérnék tanácsot.
Köszönettel: SzeFe

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

Nem inkább az image_filter modul?

Ezt olvashatod a beállításoknál:

yy's possible values: left, float_left, center, right or float_right

Tehát ezt javaslom:

[img:1 align=float_left]

0
0

Nagy Gusztáv

SzeFe képe

A tartalmak beküldésekor "Images"-t lenyitva jutok ahhoz amiről írsz.
Már munkába menet jutott eszembe, hogy elfelejtettem említeni egy fontos dolgot...

Az általad javasolt módosítást megcsináltam, ez meg is oldotta a probléma egy részét (ez tökéletes figyelmetlenség volt a részemről), azonban van még egy másik jellemző is, ami hibajelenségként megmaradt és tegnap reggel erről feledkeztem meg: az [img:1 align=float_left] szöveg beírását követően a sortávolság és ha jól látom a betűméret is megváltozik.
Ez utóbbit nem sikerül egyértelműen megállapítanom, mert a két szövegrész nem közvetlenül egymást követi. A sortávolság biztosan kisebb és úgy látszódik mintha a betűméret is kisebb lenne. Ennek eldöntésére megpróbáltam a "látványt" vágólapra tenni és szövegszerkesztőben megnézni: ott a "float" nem működött, csak a "left", (úgy nézett ki a szöveg mint az eredeti hibajelenségnél, de ezt nem lényeges, csak a diagnózis miatt írom), viszont a szöveg teljesen egyformán, méretben, sortávolsággal jelent meg a kép előtt is és utána is. Tehát csak a képernyőn változik a karakter/bekezdés/mittudoménminek a tulajdonsága.

0
0
Nagy Gusztáv képe

nagyon kellene, hogy megnézhessük az eredményt. Anélkül nem sok értelmeset lehet válaszolni.
Tudsz egy linket adni?

0
0

Nagy Gusztáv

SzeFe képe

csg képe

Én annyi különbséget látok, hogy a kép előtti rész egy p tag-en belül van, a kép utáni rész pedig nem, és gondolom más CSS tulajdonságok vonatkoznak a kettőre.
Nem tudom, hogy milyen módon viszed be a szöveget, de azt kéne megoldanod, hogy minden bekezdése egy p tag-en belül legyen.

0
0

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

SzeFe képe

...mert a szöveget megszerkesztem egy szövegszerkesztőben és új tartalom beküldésével egyszerűen bemásolom a vágólapról.
Utána a képet csatolom.
Ezek után megpróbálnám a kép helyét meghatározni.
A "p tag" jó ötlet mint hibaforrás, de én végig nem vagyok abban a helyzetben, hogy ezt befolyásolhassam. Eszembe sem jutott, hogy a html kódba belepiszkáljak.

0
0
Nagy Gusztáv képe

A szövegszerkesztőből beilleszteni hasonló okokból nagyon nem szerencsés, érdemes inkább helyben formázni a nyers szöveget.

0
0

Nagy Gusztáv

SzeFe képe

... de, ha nem én küldöm be a tartalmat, hanem egy "mezei felhasználó", szerintem ő szintén bármikor belebukhat ebbe a problémába. És sokaknak fogalmuk sincsen a tagokról, meg egyéb dolgokról, ők csak azt látják, hogy valami miatt van egy baki és nem tudnak vele mit kezdeni.
Köszönöm, hogy foglalkoztatok a problémámmal: SzeFe

0
0
Nagy Gusztáv képe

Persze a felhasználónak érdemes egy alap tudású editort bekapcsolni, nem a HTML mellett vagyok én. Csak meg kell érteni, hogy a papír alapú média (amire a Word alkalmas) nem egyezik meg a webes médiával, és jobban jársz, ha nyers szöveget illesztesz be, és helyben formázod.

Amelyik felhasználó erre nem képes, azt vagy megtanítod rá fél óra alatt, vagy alkalmatlan a feladatra. (Én se fogok balett-táncosként dolgozni, mert nem vagyok rá képes.)

0
0

Nagy Gusztáv

JurgN képe

A tartalom típusodban a mezők megjelenítésénél a képeid legyenek rejtettek. A node-odat full html-be állítva a szövegben a megfelelő helyekre linkeld be a képeket, és kozmetikázd css-sel.
Persze ez akkor jó, ha node-odat csak te szerkeszted...

0
0
SzeFe képe

elsőre én is ezzel próbálkoztam, de semmi reakció.
Más oldalaimon én is azt csinálom, hogy képet ftp-vel fölmásolom, html kódot írok, abban meghívom a nyelvtan szabályai szerint, de ez csak egyedi megoldás. Az oldalnak korrekt módon kellene működnie, akkor is, ha nem így csinálom...

0
0
JurgN képe

Az oldalad korrektül is működik. Csak tedd az összes szöveged p tagok közé. A CSS-edben a p tag betűmérete és sormagassága felülírja az alap betűméreted és sormagasságod (ez lenne a kisebb méret).

0
0
SzeFe képe

Közvetlenül a kép után betettem a

szöveget és így az első rész formáját vette föl az egész szöveg.
Köszönöm a segítséget és, hogy foglalkoztatok a problémámmal!!!
Ettől függetlenül nekem az a véleményem, amit az imént Nagy Gusztávnak is említettem...

0
0