imagefield kategóriákba rendezve

silversk8r képe

sziasztok drupalosok!

Tudtok-e valami jó ötletet adni arra, hogy egy node feltöltött fájljait (imagefield képek) hogyan lehetne tetszőleges kategóriákba rendezni? Taxonómia vagy bármim más is szóba jöhet.
Pl. Tartalom hozzáadása,
új oldal - Alkalmazottak
ebben
1 kép legyen igazgató
2 takarító
3 brigádvezető

tudom hogy egyszerűbb lenne külön node-ba tenni, és ezeket összekapcsolni, de a kliens szeretné az egész műveletet egy oldalon elintézni.
A legjobb öteletem, hogy ImageField Extended Fields modullal létrehozok egy kategória mezőt és szépen beírogatja a ketegóriát mindne egyes képhez. De ezt elírhatja, meg többször kell ugyanazt bepötyögni, szóval ha van rá agyafúrtabb/elegánsabb öteletetek, ne kímélejetek.

köszi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

az tud "multigroup" -ot, amikor ketto vagy tobb field egyutt alkot "fieldet"..
szoval a "munkasember" field, az harom masik mezobol allna ossze, "nev", "kep", "beosztas".. es amikor az "add more values" -ra kattintasz, az egeszbol kapsz megegyet.

0
0

-
clear: both;

silversk8r képe

köszi a tippet, többek között azt is kipróbáltam, de sajnos nem tud végtelen számú képet egy csoporton belül (vagyis a képeknek nincs "Add more" gombjuk, csak a csoportnak). Állítólag nem is tervezik, mivel ugyanazt a deltát használja, amit amúgy a végtelenített mező is használna.

Azt hiszem a megoldás a http://drupal.org/project/flexifield lesz, remélem eléggé stabil a kódja.
A jelenleg legújabb 6.x-1.0-alpha5 -ös kiadását sikerült működésre bírni (igaz, csak patchelés után http://drupal.org/node/853742#comment-3210312 )
Ezzel van "Add more" gomb egy csoporton belül a képekhez, és persze a csoportokhoz is.

0
0
aboros képe

igen a flexifield jo lehet, de en letettem a hasznalatarol, pont azert mert ilyen instabil volt. :( remelem neked bevalik.

azt csinalnam akkor, hogy kb igy nezne ki a multigroup:
kep
kategoria cimke (beosztás) (textfield)
nev
akarmi mas mezok

es a multigroupot magat sminkelnem ugy, hogy az elemeket a kategoria cimke mezo alapjan "groupolja", újrarendezi a mezőt a megjelenítés előtt az előfeldolgozó. (vagy akár tisztán a mező .tpl.phpjaba sutty)

0
0

-
clear: both;