ImageField: kép lista hiba

Anonymous képe

Üdvözlet mindenkinek!

Egy ideig elvoltam a fórum olvasásával, de pont erre a problémára nem találtam rá a keresés során.

Alap drupal 6 + Content + FileField + ImageField. Tehát csak az, ami feltétlenül szükséges az ImageField használatához.

Csinálok egy új Tartalomtípust. OK.
Létrehozok egy Kép mezőt az Imagefiled-del.

Aztán most jön a kipróbálás: 3 képet töltök fel, az elsőnél nem jelölöm be a tartalomtípusnál a kép listaként való megjelenítését, a másik kettőnél igen.

Kimegyek a főoldalra és megnézem mit csináltam.
Hát a képek mindegyike megjelenik egyből, egyik sincs listaként megjelenítve, azaz, hogy rá kelljen még külön kattintani. (Csak passzióból aztán kipróbáltam úgy, hogy mindegyiket listára állítottam, hátha csak egyként tudja értelmezni, de semmi változás és nem is ez a célom.)

A mező megjelenítésének minden beállítását végigpróbáltam, tényleg már nem tudok mit állítani a rendszerben. Egyszerűen magasról lesz..ja, hogy ott az van megadva neki, hogy az adott képet ne jelenítse meg, csak listaként a nevét.

Persze azt megtehetem, hogy a Mező megjelenítése beállításnál azt adom meg, hogy Általános file-ok, mert akkor listaként jelenik meg, csakhogy mind a három, mivel az mindegyikre vonatkozik.

Én azt mondanám, hogy valami el van baszarintva a modullal, de legalábbis nem elég kezes a dolog, ha az egyértelmű ennyire nem egyértelmű.

Volt valakinek ilyen baja és megtalálta rá a megoldást?

Rászánnék még sok időt, de ennek azonnal működnie kellene és rengeteg mindent kell még megcsinálnom, tehát jó lenne, ha nem kellene kitalálnom, hogy miért nem megy az, aminek mennie kellene.

Kösz előre is!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

A lista nem erről szól, hanem hogy egyáltalán kilistázza (megjelenítse)-e. Ami neked kell, ahhoz az Imagefield helyett sima FileField mező. Nem?

0
0

Nagy Gusztáv

vacati képe

Én arra gondolok, ami akkor lenne, ha pl. az alap rendszer lenne fent, az upload modul be lenne kapcsolva és valamilyen egyéb modullal lenne szabályozva, hogy a tartalomban azonnal a kép legyen látható, vagy csak a linkje (tehát ami akkor látszik, ha a tartalom megadásánál bekattintjuk a lista kockát).

A Filefield-et azért nem akarom, mert az általánosan file-ra kell, én viszont itt képeket akarok betenni, viszont úgy, hogy az első látható legyen, a többi csak kattintós (lista) módon.

Kikerülhetném a dolgot úgy, hogy csinálok két kép típust és az egyiknél a mező megjelenítése beállításnál nem a kép, hanem az általános file beállítást választom, mert akkor nem jelenik meg a kép automatikusan.

De miért tegyek plusz köröket, ha ott van ebben a modulban is a tartalomtípusok résznél ez a lista kocka. Ha ott van, működjön is.

Azt mondod, hogy a lista nem erről szól? Azért gondolom, hogy mégis, mert régebben az Inline-nal csináltam meg ezt és ott ha a lista kocka be volt jelölve, akkor listaként, ha nem, akkor azonnal megjelent a kép.

De logikus az is amit te mondasz, de akkor ezek szerint egyes modulok másként értelmezik ez a lista kockát.

No, ha nincs más, akkor lesz két képtípus...

0
0
aboros képe

Ha ott van, működjön is.

működik az. annak a jelölőnégyzetnek az a funkciója, hogy ha be van jelölve, akkor megjelenik a mező tartalmát megjelenítő listában az az elem. hogy a lista milyen módon jelenítse meg az elemeket, azt a display fields fülön szabályozod a tartalom típusod szerkesztésekor. ugye ez lehet pl a "generic files" vagy xy imagecache preset, vagy original image, stb. ez a beállítás az egész mezőre globálisan vonatkozik adott tartalom típusban.

tehát, ha mondjuk feltöltesz a mezőbe három képet, az elsőnél nem jelölöd be a lista jelölőnégyzetet, akkor a másik kettő fog csak megjelenni a node megtekintésekor. (olyan formában, ahogy a display fields fülön beállítottad)

erre való az a lista jelölőnégyzet, semmi köze ahhoz, hogy képként, vagy filenévként jelenik meg az elem.

0
0

-
clear: both;

vacati képe

tehát, ha mondjuk feltöltesz a mezőbe három képet, az elsőnél nem jelölöd be a lista jelölőnégyzetet, akkor a másik kettő fog csak megjelenni a node megtekintésekor. (olyan formában, ahogy a display fields fülön beállítottad)

Az elsőben nincs "pipa", a másik kettőben igen, mégis megjelenik mind a három kép.

Az is érdekes, hogy ha a címkét nem rejtettbe teszem, hanem pl. "fölötte" típusúra, akkor csak az első kép fölött van címke, a többinél nincs. Mintha a három képet egy címkével látná el.

Értem én amit mondtok, szóval akkor ez mást jelent, mint régen az Inline és upload páros esetében, ahol a lista a megjelenítés formáját jelentette.

Marad tehát az, hogy két fajta kép mezőt csinálok, ahogy már írtam.

0
0
vikicica22 képe

Szintén bele futottam én is ebbe a hibába, ha letudnád írni hogyan tudtad megoldani az jó lenne. Vagy nincsen még megoldás erre?

0
0