Imagecache probléma

Kezdő ATI képe

Sziasztok!

Van egy problémám amit sehogy sem sikerül megoldanom kérlek segítsetek.

A rendes képet amit feltöltök beteszi a megfelelő mappába de valamiért már nem jeleníti meg(sites/default/files/imagecache/product_full).

Imagecache modulom új termék kép feltöltésekor rossz helyre másolja a kis képeket, amiket az eredetiből kicsinyít.
egyrészt be kellene tennie a sites/default/files/imagecache/product mappába másrészt a sites/default/files/imagecache/product_list mappába hogy rendesen működjön az oldal.

itt látszik a hiba:

Kérlek segítsetek!!!!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon FTP.jpg108.68 KB
Kép ikon hiba.jpg149.03 KB
Kép ikon hiba2.jpg172.07 KB
Nagy Gusztáv képe

Az FTP-n product_full, míg a 2. képen product_lfull szerepel. Ez biztos nem lesz jó.

0
0

Nagy Gusztáv

Kezdő ATI képe

Sajnos azt elírtam de ezen a linken, látszik hogy ott keresi ugyanazt a file-t. ha a kis képre rákattintok ami szintén nem jelenik meg mert annak meg a sites/default/files/imagecache/product mappában van a helye.

http://www.tomitrade.hu/node/999

0
0
szt képe

Megnéztem pár kép útvonalat.
Itt van 2 jó, ezek rendesen látszanak:

http://www.tomitrade.hu/sites/default/files/imagecache/product/2W%20telj...
http://www.tomitrade.hu/sites/default/files/imagecache/product_full/2W%2...

Ez meg a rossz:

http://www.tomitrade.hu/sites/default/files/imagecache/product/imagecach...

Itt a rossznál valami miatt az "imagecache/product" és az "imagecache/product_full" útvonal-részlet is bekerül, ezért nyilván nem találja meg.

Viszont ha ezt beírod a böngészőbe:

http://www.tomitrade.hu/sites/default/files/imagecache/product/71391.jpg

akkor kellene látni a képet, de nem látszik.
A full nézet viszont jó ebből a képből:

http://www.tomitrade.hu/sites/default/files/imagecache/product_full/7139...

Szóval lehet, hogy a nagykép a helyén van, de a kisméretű képed viszont nincs meg....

0
0
Kezdő ATI képe

Akkor lehet, hogy az a probléma hogy a termékek tartalomtípusnál beállítottam a filefield path-nál hogy: sites/default/files/imagecache/product_full? Lehet, hogy emiatt keresheti most rossz helyen?
Azelőtt jó helyen kereste de csak a file mappába tette be és a kis képeket is be tette a file/imagefield_thumbs-ba innen másolgattam be a helyükre, ahol a drupal kereste.
Hol találom azt a beállítást ahol a termék képeket keresi az oldal?

1
0
aboros képe

te megadtál egy olyan mappát eredeti helynek, ahova amúgy a drupal automatikusan honzá létre a képeket. így került duplán az elérési útvonalba a dolog. hogy ez miért nem működik nem is érdekes, mert nem így kell csinálni.

oda olyan mappa elérését kell írnod a files mappán (vagyis publikus/privát filerendszer elérésen) belül, ahol majd az ebben a mezőben feltöltött fileok eredetiei lesznek.

ezen túl más dolgod nincs, nem másolgatjuk csak úgy a fileokat ide-oda a filerendszerben mert azokat csomóképpen kezeli is a drupal. majd amikor először meg kell jeleníteni valamilyen file valamilyen verzióját, akkor létrehozza azt és bemásolja szépen egy helyre. nem kell ezzel semmit tenned, magától kell működnie. ha nem működik, valamit elrontottál a beállításoknál szerver oldalon (nincsenek írási jogok) vagy a drupalban a filerendszer beállítások nem stimmelnek. (vagy persze még más is lehet:)

tehát amit megadtál filefield pathnak azt ne tedd, az rossz mindenképpen, akkor se "jó"? :)

0
0

-
clear: both;

Kezdő ATI képe

Visszaállítottam és most megint az a baj hogy csak belepakolja a files-ba, viszont a files/imagecache/product_full/P1010888_34.jpg-t keresi a drupal.

A kicsinyített képeket fogalmam nincs hova teszi mert azokat nem találom sehol. Pedig biztos hogy valahova feltölti mert a kis bélyeg kép megjelenik amikor feltöltöm a képet. Hol lehet ezt megnézni, hogy hova teszi az eredeti képet és honnan akarja beolvasni. Illetve ugyanezeket a kicsinyített változatokkal kapcsolatban?

Hogy tudnám szinkronba hozni a kettőt, tudom hogy nem szép, hogy másolgattam ide oda, de úgy legalább megjelenítette amit akarok viszont szeretném ha tökéletesen működne az oldal mi a megoldás?

0
0
aboros képe

valami más probléma lesz ami miatt nem jön létre az imagecache kép.
létezik a files/imagecache? files mappa jogosultságai 777? alatta minden is? be van kapcsolva az útvonal álnevek? be van kapcsolva imageapi_gd vagy más képkezelő eszközkészlet? logokba van hibaüzenet?

0
0

-
clear: both;

Kezdő ATI képe

jogosultság meg van adva 777, az útvonal álnevek be vannak kapcsolva és az imageAPI_GD2 be van kapcsolva. Viszont azt hol tudom megnézni, hogy a logokban van-e hibaüzenet ez mit jelent?

0
0
szt képe

D6-ban (ha a core Database logging modul be van kapcsolva) itt tudod megnézni a logokat: admin/reports/dblog

0
0
Kezdő ATI képe

Itt nagyon sok hibaüzenet van, többnyire ilyenek:
FileField was trying to display the file sites/default/files/0,25W ellenállás_151.jpg, but it does not exist.

Mondjuk ezt én is tudom hogy nincs ott, meg hogy ő ezt itt keresi de miért nem teszi oda amikor feltöltöm a termék képet?

Tényleg nincs olyan felület, ahol ezt be tudnám állítani, hogy mindent oda másoljon ahol azt keresi is?

0
0
aboros képe

ő ott keresi, ahova normális működés esetén ő azt másolja. meg is próbálja oda másolni, de valamilyen korlátozás ebben megakadályozza. hogy micsoda, az a szerver logokból fog kiderülni.

nincs olyan felület ahol ezt be tudnád állítani, mert nincs rá szükség. szóval php log, apache log, valahol valaki nem engedi a drupalnak, hogy oda hozzon létre fileokat ahova szeretne. nem a drupalt kell hajlítgatni.

0
0

-
clear: both;

Kezdő ATI képe

Értem én, hogy abból kellene kiderülnie, de sajnos nem találok semmi olyan üzenetet amiben azt írja, hogy miért nem tud beleírni abba mappába. Érdeklődtem a szerver üzemeltetőjénél ő sem talált semmilyen üzenetet.

El tudnád nekem mondani, hogy mit és pontosan hol kell keresnem?

0
0
aboros képe

távolról ezt így megmondani lehetetlen. az minden esetre biztos ahogy korábban is írtam, hogy a drupalban nem kell átírnod semmit és a fileokat se kell másolgatni kézzel sehova. nem szalad ki a memóriából a php miközben az imageapi_gd a képet konvertálja? ez szinte biztosan nem a drupal hibája, 150 ezernél is több site használja az imagecachet, tudnának róla ha ilyen általános gond lenne.

0
0

-
clear: both;

osimester képe

Én is ugyanezt a hibát tapasztaltam. Nekem a lightbox2, imagecache kombóval okozta a hibát. Nem volt kis (átméretezett) képem csak URL az eredetihez.

A DBlog-ban jelezte, hogy meghiúsult a kép generálás.

Addig piszkálgattam míg rájöttem, hogy az ImageCache akciók megfogalmazásánál követtem el hibát:

Átméretezést választottam mint akciót. Azt akartam, hogy egy max 1280x1280 pixeles képből készítsen 300 pixel körüli kicsi másolatot.

Először hibásan adtam meg a két értéket (szélesség magasság): 300px 400px

Másodjára jól (px nélkül) és úgy működött is. Végül százalékosan kiszámoltam az átméretezést és úgy is jó volt.

VISZONT! Ha az egyik értéket (szélesség v. magasság) üresen hagytam, akkor az ImageCache lementette, viszont nem figyelmeztet, hogy ebben az esetben felüti a fejét a probléma és nem generálja le a képeket.

Lehet ez teljesen más hiba mint az itt jelenlévő, de az eredmény ugyanaz.

Bocs ha kicsit hosszú lett a leírás.

2
0