Image modul formázása

Szotyi képe

Sziasztok!

Egy katalógust szeretnék feltenni egy oldalra, ami csak csak képeket tartalmaz.
A képek rendszerezve lennének mappákba, és mindegyik mappának elképzelhető lenne néhány mondat is, hogy milyen képeket láthat a látogató benne.

Erre az Image modul majdnem megfelelő. Ugye itt lehet létrehozni 'Képgalériákat', - akár egymásba ágyazottan is - amibe el lehet helyezni a képeket. Ez eddig OK.

Ezzel kapcsolatban van 3 kérdéseim:
1. Ezen az oldalon http://futobetet.hu/image a 'Galériák' szót szeretném kicserélni a 'Fűtőbetétek' szóra. Ez lehetséges valahogy?

2. Ha egymásba ágyazok két galériát, és épp a belső galériát nézem, http://futobetet.hu/image/tid/1 akkor jó lenne ha az oldal felső részénél lenne olyan link, hogy "Vissza a Főkatalógusra", vagy "Fűtőbetétek - Fűtőbetét vízben" aminek a segítségével vissza tudok menni a gyökér (Fűtőbetétek) mappára. Ezt el lehet érni valahogy? A bredcrumb-nak nem ez lenne a szerepe?

3. Alapértelmezetten ezen az oldalon http://futobetet.hu/image/tid/16, a képek alatt hatalmas a hely két sor közt. Mit kellene módosítanom, hogy a sorok közt ne legyen akkora hely?

Vagy esetleg használjak teljesen másmilyen modult?

Üdv: Péter

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
simonp képe

1. Használhatod a Felület fordítása opciót, amit itt érsz el: admin/build/translate/search. Rákeresel a Galériák szóra, és az eredeti angol verziónak megadod az általad kívánt fordítását. (Fűtőbetétek).

A többi kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, mert habár egyszer kipróbáltam az Image modult, nem igazán jött be. Helyette Image Cache és Views modulokkal készíteném el a galériát. Kicsit több munka, de sokkal több lehetőség van benne.

Péter

0
0
Szotyi képe

Köszönöm a tippet. Ez eddig ment.
Jó lenne, ha jönne még ötlet a másik 2 problémámra is. :-)

0
0

Péter

aboros képe

az a tanácsom: ne használjad az image modult. nem fog már sokáig élni, ebben a formájában legalábbis biztos nem. ennek számtalan oka van, leginkább az, hogy 7.x -ben cck in core, fields in core, filefield, imagefield, imagecache in core, semmi értelme nem lesz ennek az image modulnak így ahogy most van.

építsd meg a saját képgaléria megoldásodat cck, imagefield, imagecache segítségével, sokkal több a lehetőség benne, rugalmasabb lesz és előremutatóbb is, nem kell aggódnod, hogy 7.x -ben hogyan variálod át a 6.x image modulodat fieldapira. :)

0
0

-
clear: both;

Szotyi képe

Oké, szerettem volna elkerülni, de előbb-utóbb csak meg kell csinálnom.
Pár hónapja láttam egy videót egy drupal gurutól, (talán épp Tőled) amiben - ha jól emlékszek - CCK segítségével építenek fel egy képgalériát. Már keresgettem ezt a videót, de nem találtam. Tudtok egy linket adni ehhez?

Persze, ha a másik két problémámra jönne megoldás, annak is örülnék.. :-)

0
0

Péter

aboros képe