i18n

Prancz Ádám képe

Sziasztok!

Egy furcsa hibát tapasztalok a legújabb i18n modullal. Amióta feltettem, az angol és a magyar nyelven nézve az adminsite nincs sinkronban!

Angol admin felületként mutatja, hogy lefutotta cron, meg minden ok, de a magyar felületen nem veszi észre a cron futását, hibát jelez rá, már szerinte 5 hete nem futott le.

Ez miért lehet? A régi modullal nem csinálta!

Valakinek hasonló hiba volt már?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

ennek a kérdésnek fuss neki még egyszer, mert egy ideje próbálom értelmezni, de nem jövök rá, hogy mi lehet maga a probléma, amihez segítséget kérsz. Pl. mi az az adminsite?

0
0
csakiistvan képe

szvsz a domain.hu/admin oldalra gondol, de fontosabb kérdés hogy a cron valóban nem fut le? egy theme registry, vagy cache tábla ürítés se árt szerintem

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Prancz Ádám képe

Szia!
Ezt értem alatta, hogy más infókat látok a cronnal és az XML sitemappal kapcsolatban itt:

hu/admin/reports

meg itt:

en/admin/reports

A corn futását nem veszi észre a magyar!

Természetesen a cacheket töröltem már! A locale modul kivételével ki-be kapcsoltam a modulokat, de semmi. Az i18n új verziója óta van ez a hiba!

0
0
Balogh Zoltán képe

Az i18n_variable tábládban nincs véletlenül egy cron_last nevű változó?

0
0
Prancz Ádám képe

De van. Miért? Töröljem le?

0
0
Balogh Zoltán képe

Ebben a táblában a változók különböző nyelvekhez tartozó értékei vannak. A cron minden futásakor a cron_last változót állítja az aktuális időbélyegre, de mivel ezt a változót nyelvfüggővé tetted, ez csak az angol nyelvhez tartozó értéket befolyásolja.

Az egy más kérdés, hogy miként került ez a változó nemzetköziesítésre. Nagyon furcsa. Ha a settings.php-dban van $conf['i18n_variables'] = array('cron_last'), akkor azt is töröld ki, mert különben „visszamegy”.

0
0
Prancz Ádám képe

A settings.php abban nincs olyan ami ezt okozhatta volna. Ötletem sincs rá, hogy hogyan történhetett, de akkor kitörlöm!

Köszi a segítséget!

0
0
Prancz Ádám képe

Szerintem még jópár másik változó is felesleges lehet, ha nem nagy kérés vetnél rájuk egy pillantást?

Köszi!

Itt tudod megnézni őket:
http://www.vipbudapesthostess.com/Hiba3.png

0
0
Balogh Zoltán képe

Én - egy biztonsági mentés után - törölném a tábla tartalmát, és újra beállítanám azt a pár változót, ami valóban szükséges. Nem lehet egyenként megmondani, hogy ez kell, az meg nem, mert bármely modul mondhatja, hogy ha az i18n jelen van, akkor ez és ez a változó többnyelvű.

B verzió: Azt töröld, amelyik biztosan hülyeség. (site_offline, cron_last, language_default, stb), illetve ami gondot okoz.

Ha ezek a biztosan nem többnyelvű változók visszakerülnek ebbe a táblába, akkor viszont azt valamelyik modul csinálja, ami már messzire vezethet.

0
0
Prancz Ádám képe

Megoldottad egy csomó megmagyarázhatatlan problémámat! :-)
Köszi szépen!

0
0