Hírlevél simplenews modullal probléma

gery77 képe

Sziasztok,
Első hozzászólásom lesz a fórumon, előre szeretném jelezni, hogy nem vagyok egy nagy drupal guru, érdekel a téma, de sose leszenk benne profi, az biztos... :o)
A simplenews modullal szeretném megvalósítani a hírlevél küldését az oldalon, jogosultságokat megadtam, a lényeg, hogy anonym felhasználók is tudjanak feliratkozni.
Több témát is találtam itt ezügyben, végig is olvastam őket, be is állítottam, amit kellett, ennek ellenére nem megy. Több oldal (más szerveren) alatt is kipróbáltam, és a következőhöz hasonló hosszú üzenetet kapom:

Header [MIME-Version]: 1.0
Header [Content-Type]: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed; delsp=yes
Header [Content-Transfer-Encoding]: 8Bit
Header [X-Mailer]: Drupal
Header [Errors-To]: [email protected]
Header [Return-Path]: [email protected]
Header [Sender]: [email protected]
Header [From]: "www.bicskemuvhaz.hu"
To: [email protected]
Subject: Confirmation for www.bicskemuvhaz.hu newsletter from www.bicskemuvhaz.hu
Body: We have received a request from the email [email protected] for subscription to the www.bicskemuvhaz.hu newsletter newsletter on www.bicskemuvhaz.hu website at http://www.bicskemuvhaz.hu. To confirm this subscription please use the link below. http://www.bicskemuvhaz.hu/newsletter/confirm/add/ae4c688b3d1t12
Nemsokára érkezik egy megerősítő e-mail a felíratkozás véglegesítésével kapcsolatos teendőkkel.
Nem lehet email küldeni. Ha állandósul a probléma, fel kell venni a kapcsolatot a webhely adminisztrátorával.

A megerősítő címet megnyitva fel lehet iratkozni, az e-mail küldéssel van valami gond. Ez valami szerver oldali probléma lenne vagy pedig drupalban kell valamit beállítani? Az az érdekes, hogy más oldalon, más szerveren is ugyanezt a hibát kapom.
Remélem van valakinek tapasztalata ezügyben, a hírlevelet leszámítva meg vagyok elégedve a drupallal, ez vagy túl bonyolultra sikerült, vagy csak én vagyok béna... :o)
Ha butaságot írtam lécci ne "bántsatok", szerintem a felét nem fogom érteni annak, amit írni fogtok, de igyekszem tanulni... :o)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Szia!
Nem fog bántani senki, ne izgulj, ha meg igen bántsd vissza:-)
A feliratkozásokkal alap helyzetben nem szokott gond lenni, megy az e-mail, ott van link arra kattintasz, és fel vagy iratkozva.
Ha használod a mimemail modult (azzal lehet küldeni formázott, képpel díszített html levelet) annak a képküldés részével vannak gondok.

De itt a megoldás:
mimemail.inc fájlt változtatni kell az alábbiak szerint:

 }
 
   $ret = $files;
-  $files = array();
+  $files = array();
+  $filenames = array();
   return $ret;
 }

Ha csak sima formázatlan levelet akarsz küldeni az megfelelő szerver beállítások mellett sima ügy szokott lenni.

Fontos a hírlevél küldésnél és ezért vélik sokan hibásnak, hogy az időzített feladatok futásával mennek ki a levelek, általában 30 / cron futás (ez állítható, de nem ajánlott több, idő túllépés miatt)
Az időzített feladatokat vagy szerver szinten kell beállítani (http://lapod.hu/cron.php-nak kell futni), ez vagy admin felületen, vagy a rendszergazdával megbeszélve lehetséges.
Ha ez valami miatt nem lehetséges akkor poormanscron modullal tudod áthidalni a problémát.

Első körben kézzel is futtathatod az időzített feladatokat, az admin / jelentések /állapot jelentés menüpontból, de mindenképpen ajánlott ezt valahogy rendezni, mert több szolgáltatás is használja (keresés, aggregált hírek, frissítés stb)

Megnéztem a contact űrlapodat azzal is ugyan ez a hiba üzenet, mielőtt bármit csinálsz egyeztess a szerver üzemeltetővel, írd le neki ezt a hibát.

0
0
gery77 képe

Hoopp, valóban a kapcsolati űrlap se megy. Akkor viszont a szerverre van valami gond, mert olyan még nem volt, hogy valahol elsőre ne ment volna. Innen meg generálódik akkor a hírlevél problémája is, remélem az egyik azért nem megy, mert a másik se... :o) Így kevesebb fejtörést okozna a megoldás.
Mimemail modul is fent van, azt viszont nem pontosan értem, hogy a javításnál a + és - jel mit jelent? Megtaláltam ezt a részt az inc fájlban, a két + os sor hiányzik, annyi a dolgom csak, hogy ezt bővítem?
Időzítésre a poormanscron modult tettem fel, de miután írtam a tárhelyeseknek, hogy levelezési gondjaim vannak, talán ezt is beállítják.
Köszi a segítséget, remélem a tárhelyesek is ilyen szívéjesek lesznek, bár az a dolguk... :o)

0
0
aksza képe

Amelyik sor előtt mínusz van azt törölni kell a pluszosakat betenni helyette (+ - -t be ne írd:-)
Emiatt a hiba miatt csak az első címzettnek küldte ki a képet, ezt javítva tökéletes.

0
0