Gmap + Location, Ország, város, irányítószám alapján

lili_ képe

Sziasztok!

Lenne egy D6 alapú oldalam, ahol egy térképen kellene megjeleníteni üzleteket. Felraktam a Gmap, Location párost, és meg is jelennek a jelölők a térképen. A kérdésem az lenne, hogyan lehet azt megvalósítani, hogy a Google térkép a Ország, város, irányítószám alapján jelenítse meg a térképen az adatokat, vagyis ne kelljen beírni a Latitude, és Longitude adatokat. Lehet alapból is automatikusan is így működik, akkor valószínűleg valamit nem jól állítottam be.

Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
DruTa képe

Megoldódott? Mert ez engem is érdekelne, igaz nem 6-os Drupal alatt.

0
0
lili_ képe

Drupal 7 alatt szerintem működik rendesen.

0
0

mini

DruTa képe

Most, hogy kulcsot kértem a Google-től már kezd mocorogni a dolog, már látom a fényt az alagút végén. :-)

0
0
Sk8erPeter képe

Elég sok térképen megjelölős modult kipróbáltam már, és arra jutottam, hogy Drupal 7-hez vagy Get Locations vagy OpenLayers modul, a többi felejtős (persze ahány ház, annyi szokás). Én a Get Locations-t preferálom. A kérdésed valamelyest egybevág ezzel: http://drupal.hu/forum/egy-terkepen-tobb-marker/18865
Vannak a Get Locations-nél különböző előre definiált nézetek (egész sok), azokat klónozás után tök jól át lehet dolgozni, hogy testre tudd szabni a megjelenést. Aztán rengeteg beállítási lehetőség van globálisan, plusz még külön-külön az egyes fieldeknél is (szerkesztéshez az űrlapok megjelenése, meg a megjelenítésnél teaser és full (meg egyéb) nézeti módoknál a szokásos különböző megjelenítés, de meglepően sok opcióval).

Ja, és fontos, hogy nem szabadna, hogy a Google Maps-es megjelenítés működéséhez API-kulcs legyen feltétlenül szükséges, anélkül is működnie kell! (Természetesen már az API >= 3-as verziójáról beszélünk, régebbiről nem érdemes.) A saját API-kulcs inkább statisztikai és hasonló célokra jó, meg arra, hogy korlátozni/bővíteni tudod vele a felhasználhatóságot, térképmegjelenítések számát, domainhez kötni, stb.

Bővebben:
https://developers.google.com/maps/signup

The Google Maps JavaScript API v3 does not require an API key to function correctly. However, we strongly encourage you to load the Maps API using an APIs Console key which allows you to monitor your application's Maps API usage. Learn how to use an APIs Console key.

https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/tutorial#api...

Using an API key enables you to monitor your application's Maps API usage, and ensures that Google can contact you about your application if necessary. If your application's Maps API usage exceeds the Usage Limits, you must load the Maps API using an API key in order to purchase additional quota.

0
0
DruTa képe

Kösz a kimerítő választ!

Nem tudom miért, de nálam azután jelentek meg, hogy megadtam a kulcsot, bár lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan.
Én azt akartam elérni, hogy a felhasználó által megadott adat alapján (pl. irányítószám) megjelenjen az illető városa a térképen. Most kattintás után jelenik meg a google maps teljes ablakában, de majd még finomítom, viszont úgy látom az, hogy utcakép, vagy műholdkép-e, az attól függ, hogy a felhasználói gépen hogyan volt utoljára használva, a belső beállításnál utca van megadva és mégis.

De most jött egy hiba, amit elvileg a google-tól kéne megkérdeznem:
1035-ös irányítószámnál Hollandia egy része jön be, 1038-nál Budapest, a több pár vidéki irányítószám, amivel próbálkoztam azok is helyesen jelennek meg.

Ez csak google hiba lehet, viszont jó lenne, ha ezeket ki tudnám szűrni, azaz ha nem lenne jó a találat, akkor inkább meg se jelenjen.

Egyébként az ingyenes google csak napi 1-2 ezer kattintást enged az oldalról, ami nekem még jó, de később ez korlát lehet és a fizetős változat igen drága.

Azt se tudtam még az angol szövegből kideríteni, hogy ha túllépi valaki, akkor máris számláz, vagy csak leáll a működés?

Szóval ezek a problémák jelenleg. (nem tudok képet csatolni, mert itt sajnos nincs lehetőség, csak url-ből, ahhoz fel kéne töltenem valahová)

UI: Amelyik modulpárost ajánlod, azt a gmap és location helyett ajánlod, más a programkészítő és jobb szerinted? Nem is a google-t használja? Ha egyáltalán van olyan, ami nem a google-t használja végeredményben... Lehet, hogy tévedek, de nem az összes internetes térképszoftver a google adatait használja? Van független? Az jó lenne, mert nem jó, ha minden lehetőség a google-nál van.

UI: Bocs, még egy kérdés: most a google modulba írtam az irányítószámot, de korábban egy normál drupal mezőbe, amiket egyrészt most át kéne írogatnom oda, másrészt ha később mégsem akarom a google modult, akkor az irányítószám adatok eltűnnek, ami elég gáz lenne. Nem lehet a meglévő mezőt hozzácsatolni, azaz, hogy a google az általam megadott mezőből vegye az adatot a saját hely adatához?

0
0
Sk8erPeter képe

Jó lenne ezeket már új témában megbeszélni, mert nem kapcsolódik az eredeti kérdéshez (az 6-os, és más modulokról van benne szó, mint amiről itt beszélgetünk).

1035-ös irányítószámnál Hollandia egy része jön be, 1038-nál Budapest, a több pár vidéki irányítószám, amivel próbálkoztam azok is helyesen jelennek meg.

Feltételezem, ennél a címnél nincs eltárolva, hogy Magyarországon kellene kotorásznia az adat után, tehát nincs fixálva az ország.

ha túllépi valaki, akkor máris számláz, vagy csak leáll a működés?

Nyilván nem számláz, ha még nincs hova/kinek. :) Szóval előbb azt be kell állítani. :) Aztán gondolom ha nem fizetsz, akkor marad az ingyenesen elérhető korlát.

Amúgy az 1-2 ezer kattintást nem tudom, hol olvastad, mert most nézem a Console-on belül az "All services"-nél:

Google Maps API v3
Courtesy limit: 25,000 requests/day • Pricing
Google Maps Coordinate API
Courtesy limit: 1,000 requests/day
Google Maps Engine API
Courtesy limit: 10,000 requests/day
Google Maps Geolocation API
Courtesy limit: 0 requests/day • Pricing

Azért azt megnézem, hogyan léped túl ezeket a korlátokat NAPONTA. :))

nem tudok képet csatolni, mert itt sajnos nincs lehetőség, csak url-ből, ahhoz fel kéne töltenem valahová

http://imgur.com
http://snag.gy

Amelyik modulpárost ajánlod, azt a gmap és location helyett ajánlod

Nem modulpárost ajánlottam, hanem vagy-vagy lehetőséget. Vagy Get Locations VAGY OpenLayers modul. Válassz, melyik a jobb neked. Utóbbi nem csak Google Maps-es.

Az jó lenne, mert nem jó, ha minden lehetőség a google-nál van.

Most ez szokásos Nagy Testvér-paranoia, vagy milyen "lehetőségekre" gondolsz? :)

most a google modulba írtam az irányítószámot

Mi az a Google modul? :) Sztem olyanról még eddig nem volt szó. :)

Tényleg beszéljük meg ezt inkább egy új topicban. :)

0
0
DruTa képe

OFF: nem a nagy testvér dolog miatt, hanem a választás szabadsága, plusz diverzifikálás miatt. Egy rendszer sebezhetőbb, mint több összeadva.

Nem OFF:
Alapból Magyarországot adtam meg és a többi tesztelt irányítószámnál ez működött, bár nem próbáltam a több mint 3 ezer irányítószámot.

http://imgur.com/9eQSh2E

Talán nem OFF:
A mezőcsatolás kérdés? Ha gond, csinálok új témát ehhez.

0
0
Sk8erPeter képe

OFF: nem a nagy testvér dolog miatt, hanem a választás szabadsága, plusz diverzifikálás miatt. Egy rendszer sebezhetőbb, mint több összeadva.

Ezt az érvet jelen esetben, egy sima Google-térkép megjelenítésénél nem értem. Ha a térkép tetszik, megfelelő, teljesen jól konfigurálható (utóbbi kettő többnyire igaz) akkor a lényeg, hogy jól működjön, a sebezhetőség most nem tudom, hogy jön a képbe.

Alapból Magyarországot adtam meg és a többi tesztelt irányítószámnál ez működött, bár nem próbáltam a több mint 3 ezer irányítószámot.

http://imgur.com/9eQSh2E

Ezt a képet nem is értem. Mármint azt, hogy ennek miért kellene működnie, hogy ",,,1035,hu", és egyáltalán honnan jött ez, hogy sikerült megadni.

A mezőcsatolás kérdés? Ha gond, csinálok új témát ehhez.

Milyen mezőcsatolás?
Egyébként is új témát kellene már nyitni ennek, túl sokat OFF-oltunk így is. :) Szóval továbbra is nyiss új topicot! :)

1
0
DruTa képe

Akartam csinálni új témát, de mivel most már kifejezetten a téma címével kapcsolatban kérdezek, nem lenne helyes, azaz az irányítószám alapú térkép keresésről.

Amit képet mellékeltem, az úgy jött ki, hogy megadtam az országot alapból és csak az irányítószám mezőbe az irányítószámot. Nyilván a vesszők mellett lenne egyéb paraméter is, de mivel nincs megadva, így üres. De a többinél így is működik.

A mezőnél pedig csak annyit, hogy ne a gmap modul mezőjébe kelljen beírni az irányítószámot, hanem a már korábban is használt Drupal felhasználói mezőbe és onnan olvassa ki a gmap. Ez kéne.

0
0
Sk8erPeter képe

Én a Get Locations-höz hozzá tudok szólni, az szerintem ajánlott, mindenképpen érdemes kipróbálnod, a GMap modulról nem tudok nyilatkozni (amúgy azt hiszem, még Drupal 6-osnál használtam egy kis ideig, de rég vóóót, tán igaz se vóót), de picit furcsán működhet, ha ilyen ",,,1035,hu" eredményt sikerült produkálnia a térképes keresőmezőben. De mondom, nem ismerem, hátha majd más (bár ahogy elnézem, nem volt túl nagy lelkesedés a témában, legalábbis más nem szólt hozzá :D). Ha ragaszkodsz a GMap modulhoz, akkor nekem sajnos ki kell szállnom, mert abban az esetben nem tudom hasznos hozzászólással bővíteni a témát. :D :(

0
0
DruTa képe

Kösz, megnézem amit ajánlasz.

0
0